Cevap: 3x şaşırtı beni teşekürler korg
bizim halkımız işine yaramasa bile geri kalmamak için para sayıp 3x alır. sonra piyasadaki ritimleri sesleri kullanıp pa800 den farkı yok bile diyebilir.
iyi de, tesisat önemli, tonlaman önemli, yazdığın ritim, ritimde kullandığın sesler ve bunların enstrümanları, hatta kullandığınız kablo bile çok önemli.
kaldı ki 3x in en büyük özellikleri de aslında profesyonel anlamda müzikle uğraşıp parasının büyük çoğunluğunu müzik bilgisi dahilinde kazanıp hizmet verebilen müzisyenlere hitap etmesi.
bizim gibi düğün piyasasında olan kişiler için ne kadar önemlidir 3x, 1x veya pa80 kullanmak? outurup 3x e adam gibi sample yükleyip bunu harmanlayıp tesisatınıza göre güzel bi tonlama ve ayarlarla ritim yazıp aletin hakkını veremedikten sonra hiç mi hiç önemi yok bana göre.
derseniz şekli güzel, daha hafif daha kullanışlı daha ergonomik vs.. anlarım.
ama kaç kişi sound kalitesinden ziyade kendisini tamamlayacak özelliklere göre enstrüman seçiyor ki?
en çok nevale nerde var? herkes neyi kullanıyor? benim en çok işime ne yarayacak mantığı ile gidiyor.
bakıyorum adam doğru düzgün akor basamıyor, basmayı geçtim doğru düzgün çalamıyor bile adamın altında 3x. 3xe de yüklemiş pa800 ritimlerini teneke gibi çıkıyor.
yahu 3x için oturup zaman ayırıp sıfırdan 3xin sunduğu kolaylık ve özelliklere göre ritim yazacaksın ki hakkını verebilesin orgun.
ve 3xin bana göre de en büyük artısı ritimlerde kanal kanal ayrı ekolayzır verilip bütün tonlamaların ayrı ayrı yapılıp daha canlı performans sunması

kaç kişi bunla uğraşıp böyle birşey için oturup uğraşır onu da bilemem tabi.
bi kere aletin kendi varsayılan sesleri bile çok farklı anlayana.
ama keşke herkes kendi ihtiyaçlarına göre cihaz kullanabilse türkiyede.
ama yok. alışmış herkes hazır set ritim atıp alete basıp düğmeye çalmaya, sorsan 3x kullanıyor. ama oturup alete bir şey verememiş verim almak için.
tabi işinin hakkını verip emek harcayanları tenzih ederim.