- Enst.
- Yamaha PSR A1000
Arkadaşlar bildiğiniz gibi yüksek fiyattaki orgların fiyatlarının sırayla indirime girmesi gibi nedenlerle 2.el org piyasası bir bocalamaya girmiş durumda. Öyleki sıfırının fiyatından bile fazla istenilen 2.el orglar var. 2.el aynı model orglarda bile (temizlik faktörü mutlaka önemli ama) bariz büyük farklar var. Aynı orga 1000 tl isteyen de 1800 tl isteyen de var. Hal böyle olunca insan neye güveneceğini şaşırıyor. Ben şahsen bir kaç aydır orgsuzum sürekli yapabildiğim ölçüde fiyatları ve orgları takip etmeye çalışıyorum. 2. el almayı düşünürken 2.el deki yüksek fiyatları görünce sıfır almayı düşünüyorum. Hala kararsızım. bazı ilanlarda örneğin Yamaha a2000 2.el ve düz modeli bayağıdır satmaya çalışan bir arkadaşımız var. A 2000 in fiyatı indirime girmezden öncede satılıktı yanılmıyorsam fiyatını tam hatırlayamadım. İndirimdeyken 2.000 tl ye satmaya çalışırken şimdi kampanya bitti diye haklı olarak o da fiyatını 2.700 tl ye çıkarmış. İnşallah o da hayırlısıyla satabilir. 2.eldeki fiyatlar çok değişken olunca haliyle almışken 1 kere alıp sıfırını almak var diye de düşünüyorum. Korg pa600qt nin fiyatının 1500usd olacağına dair söylentiler var. Almışken böyle birşey alıp bir daha arkama bakmam diye düşünüyorum. Artık teknoloji ilerledikçe uygun fiyata hemen hemen aynı teknoloji herkesin evine girmiş durumda. Bu orglarda da böyle olmaya başladı galiba. Malzeme kalitesi eski orglardaki gibi olmasa da teknolojik bakımından çok üstün özelliklere sahipler. Böyle oluncada 2.elde hem yüksek fiyatlı eski teknolojiyi barındıran orglardan artık iyice soğumaya başlıyor insan.