Cevap: 2-3 ayda bu kadar çalabildim. Devam edeyim mi? (Çiftetelli)
sağ el yani soloyu gayet başarılı çalmışsın fakat bizim müzisyenlerin en büyük hastalığı olan armoni eksikliği sende de var. kısacası bastığın akorların hepsi yanlış, biraz armoni çalışmalısın. hangi tarz çalarsan çal yanlış akor basıyorsan, armoniyi duyuramıyorsan hem soliste hemde dinleyene eziyet çektirmiş olursun ve bana göre başarısız bir çalışma olur. yani sağ el isterse uçsun armoni yanlışsa bana göre o müzisyen sıfırdır.
kısacası sağ el yani solo yu iyi çalmışsın, madem yeni başladın hemen armoni nedir, akor nedir bunlara bak. göreceksin ki işte o zaman çaldığından çok daha fazla zevk alacaksın, yolun açık olsun...
twona77 Hocam değerli yorumunuz için öncelikle teşekkür ediyorum. Akor basmayı izlediğim videolardan öğrendim diyebilirim sanırım biraz basabiliyorum ama yanlış bastığım yerlerde ben de farkediyorum aslında. Çünkü kulağıma yanlış geliyor. Tabi doğrusunu öğrenmek lazım. Akor anlatan sitelere ufak bir göz atmıştım önceden fakat pek anlamadığımdan dolayı öylesine geçiştirmiştim. Bu akor işini çözeceğim inşalla. Benim de isteğim picth bendi fazla kurcalamadan çalanlardan olmak. Belki de pitch bendi kullanmayı bilmediğimden böyle diyorum

şu pitch bend olayını hiç çözemedim yaa.. deniyorum olmuyor

abuk subuk şeyler çıkıyor bi tutturamadım anlayacağınız
Benim bildiğim kadarıyla klavyeye ilk başlayanlar beyaz tuş ile siyah tuş arasında sıkıntı çektikleri için si veya mi karar çalarlar. Siz direk la karardan başlamışsınız. Ritimden çıkma veya kontra kalma gibi bir problemde yok.Parmaklarla tril atıyorsunuz. Birde bunun yanında uşak çalınan bir parça içinde sıkıntı çekmeden hicaz geçiş yapıyorsunuz. Bence bu 2-3 ayda değil ancak 2-3 yılda olur..Bence siz bir dahisiniz..(?)
Yapmayın hocam yaaaa

güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum a şindi bu gazla varya eve gidip orgu kırasım geliyor

Hocam uşağı hicazı rastı duymuşum ama nasıl yaptığımı bende bilmiyorum. Sanırım şu uzak iki siyah tuşu kullanarak bi geçiş var onu diyorsunuz. Sadece kulaktan duyduklarımı yapmaya çalışıyorum. Biraz olmuşsa iyi ne güzel

Tril dediğiniz nedir? Bitişik iki tuşu peşpeşe böyle tık tık tık yapmak mı oluyor?
Mıstık abiye katılıyorum kendisi gizli uzmanlardandır
Teşekkürler Ali Hocam. Evet ustalar gösteriyor kendini
İyisiyle kötüsüyle her türlü eleştiriye hem forumda hem reel hayatında açık olursan iyi müzisyen olursun. demon güzel cevap yazan hocaların sesinede kulak ver. Başarılarının devamını diliyorum.
ümitdönmez54 hocam öncelikle teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Amacım iyi çalabilmek yani evde veya arkadaş çevresinde dinlenebilir kadar çalabilmek. İyi bir müzisyen olmayı herkes çok ister ama bu yaştan sonra olacağımı sanmıyorum. Evet hocamlarımın sesine kulak veriyorum. İnşalla "iyi, fena değil, şunlar bunlar yanlış ama iyi, idare eder" denilebilecek bir seviyeye sayenizde gelebilirim.
yola devam kardeşim..akor takibatlarına dikkat et.iyi çalıyorsun.piyasada 10 numara solo çalan ların %80 i akor takibatı bilmiyor.eğer okuyacak yada sanatçı okutacaksan akorları doğru basman şart.13 sene bıraktım ama olmadı yine başladım.bide re düzeni alışma yerinden çalmasını dene ,yani transpoze kullanmadan..ben 87 te başladım ozamanlar transpoze yoktu.tavernaya başlayınca mecburen yerinden çalmayı öğrendik.fa dies hariç hepsini yerinden çalabiliyorum.çevremdede beni farklı kılan bu.piyasaya çok piyanist kazandırdım..çoğuda yerinden çalar..özgüvenini yitirme sende iş var..önün açık olsun kardeşim..
torukmakto hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkürler. Mi den Si den Re den çalmak ne demek anlıyorum. Yerinden çalmak ne demek onu anlayamadım. Yani şey mi : Bir müziği dinlediğinde bunu Mi den çalmaya çalıştığında ses tutmuyor karar ses değişiyor. Bu anlamda mı yani?
Güzel olmuş. Bence de devam etmelisin.
Bakalım devam ediyorum odewin hocam

Teşekkürler
3ay azmetmişsin 3 saat bekleyememişsin

gidişat pozitif abim devam et sen....başarılar
Evet insanoğlu öyledir piyanist888 hocam

Teşekkürler