yardım istiyorum

• Konbuyu başlatan lkrts
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 2K

lkrts

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ketron XD9,sx3000,pa80,pa500tr,pa600,pa900,pa3xle,pa4x,
arkadaşlar konuyu kısaca anlatmak istiyorum.. daha önce yapan deneyen var mı herhangi bir problem olur mu?

8 mb lık ketron xd9 um var.. bunu 16 mb yapmak istedim fakat 500 TL gibi rakamlara da imkanı yok yaptırmam çünkü bu ramın değeri bu fiyat değil bence.. ve bundan dolayı ram arayışına girdim ve çerez parasına ram buldum.. bendeki çipte iki tane ram var sanırım
4+4=8 mb ediyor fakat benim bulduğum ram 16+16=32 mb edecek.. ketron 32 mb okumaz yazılım izin vermez diyorlar falan filan bu önemli değil vermesin 32 mb olmasın ama ben 16 mb olan setleri yükleyebilir miyim orguma.. bunun için devreyi tamamlaması açısından bu iki rami takmalı mıyım yoksa birini takıp diğer yer boş kalsa olur mu yada ikisini de taksam ne olur? bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim..

Cevap: yardım istiyorum

ketron için değilde genel olarak ne kadar büyük takarsan tak alet okuyabileceği max ram olarak görür bildiğim kadarıyla xd9 16 mb yani 32 taksan 16 görür sorun olmaz diye düşünüyorum kesin bir bilgi yok ama

Bak güzel kardeşim daha dün masaüstü pc 'de ram sorunu yaşadım 2 adet 512 MB ram iki slotta yanyana duruyor bunları sıra ile çıkarıp taktım sağlam olanı bulunca o 2 slottan sadece bir tanesine ram takarak pc 'mi 512 MB ram'e düşürüp çalıştırdım.Mantık doğrultusunda konuşursam ki lütfen yanlış anlamayınız 16mb ram'i takıp bir slot boş kalsada makine görür düşüncesi oluşuyor bende.Sadece sizde bir fikir yürütmesine yardımcı olmak amacı ile bu örneği verdim.Saygılarımla

bende tek ram yeter gibi düşündüm ama aceba devre tamamlaması gerekir mi diye aklıma geldi..

güncelll..

merhaba

üstad malesef görmez . çünkü emprom devreye paralel bağlı olsada öteki slotla seri olan bazı uçları var . / data / vcc / ters faz / vs. vs. ayrıca işlemciden gelen dataları kafana göre takacağın empromla kısa devre edebilirsin . makineyi çöp etme yazık .

bu arada tabiki taktıkları hafıza empromu 500 tl değil sermayeye baktığında
bende elektronikçiyim sana gerçek tabloyu açıklayayım .

bu 500 liranın içinde :

işçilik / emprom ücreti / kısa devre yapıp boardı yakma riski / ileriye dönük garanti cihazı birkaçkere daha ücretsiz sökme takma gibi birçok etken göze alınarak fiyat verilir .

bu gibi durumlarda ya işi komplesini öğren riski kendin al kendin yap

ya 500 lirayı gözden çıkar benim kafam rahat olsun garantim şu firma olsun de

yada hiç bulaşma 500 liraya birazdaha ekle üst versiyon yeni cihaz al .

korgun 128 mb lık ramlerinin 100 TL gibi fiyatlara satıldığını görünce 16 mb lık oyuncak bir rame 500 lira vermek kadar mantıksız bişey yok ve çünkü bu ramlerin başka yerlerde bedava gibi rakamlara satıldığını görünce burda 500 lira alan firmalar resmen bizleri kazıklamaktan başka bişey yapmıyorlar.

bu 500 liranın içinde işçilik yok çünkü.. bana tablayı gönderip ben kendim takıyorum.. sök tak bilmem ne herşeyi ben yapıyorum..

Bu alana bir cevap yazın...