Konuya cevap cer

Cevap: yamahadan korga geçiş

Set olayı taaaaa korg i3 zamanından gelen ve korg a özel bir kavramdır. Çünkü korg ritimleri ve onları oluşturan drum kitler ve varsa sample sesler ve global ayarları set adı verilen özel bir dosya içinde bulunur org bunu bu şekilde tanır bu dosyayı bilgisayarda açmak için ise özel bir program gerekir fakat ketron ve yamaha markalarında set diye bir kavram yoktur aslında bunları kullananlarda set met derler ama farklıdır vaziyet mesela bunlardaki ritimleri bilgisayarda tek tek görebilirsiniz. Bu yüzden korg kullananlar piyasada birilerinin yaptığı setleri arar durur yükler yükler siler dururlar bazı yetenekli arkadaşlar bir kaç değişik set içindeki işe yarar sample sesleri bir araya getirmeye çalışır ve yeni set adı altında kullanırlar ve bir sette çalışan ritim diğer sette çalışmaz en büyük sıkıntı budur çünkü her seti oluşturan kişi değişik bir drum kit kullanmıştır ben bile korg kullanırken set yapmıştım :)  yani korg kullanmak eğer işi bilmiyorsan oset buset şu set diye arayarak ömür geçirir pa800 kullananların çoğu zırt pırt set yükleyip silerken ram yakmıştır .

Geri