Yamaha Or 700 Ses Kaydı Yardımı

xxxextra

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha or 700 V1
Sevgili arkadaşlar bu konuyu araştırdım ancak bulamadım. Eğer varsa açmışsam şimdiden özür diliyorum. Gelelim soruma: Şimdi rec tuşu yardımı ile ses kaydı yapıyoruz orgumuzda. Ardından bunları istediğimiz zaman dinliyoruz. Şimdi ben ses kaydı yapıp bu ses kaydı çalarken üstüne başka enstrumanlar ekleyip tekrar ses kaydı yapmak istiyorum. Ancak bir türlü bulamadım. Yani kaydettiğim ses çalarken tekrar üstüne kayıt yapamıyorum veya yapmayı bilmiyorum. Orgun böyle bir özelliği var mı ? Var ise nasıl yapabilirim ? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Cevap: Yamaha Or 700 Ses Kaydı Yardımı

16 kanallı bir midi kaydı yapmanız mümkün. Bu 16 kanal ekranın alt bölümündeki düğmeler ile yönetilir.

Birinci ve ikinci sıradaki sekizlik grubu şöyle ayırmışlar. Birinci sekizliğin ilk dördü enstrüman solosu, ikinci dörtlük yani 5. 6. 7. ve 8. kanallar multi pad kaydı içinken, alttaki ikinci sekizlik grup ise tamamen ritm kaydına ayrılmıştır.

Midi kaydı yaparken, enstrüman seçimi yaptıktan sonra, hangi kanala kaydını istiyorsanız onu seçmelisiniz. İlk dörtlüden birisine kayıt tuşu ile basınız. Böylelikle bir başka kanala da başka bir enstrüman solosunu kaydedebilirsiniz.

Ben midi yazarken şöyle yapıyorum: Enstrüman sololarının multi pad'ını yazıyorum ve midimin ritm kaydını yaptıktan sonra, hazırladığım multi pad'ları üzerine kaydetmek suretiyle tamamlıyorum. Böylelikle daha az ve sağlam çalarak istediğim kadar kopyalayabiliyorum. Sonra ses kalitesi de çok daha güzel oluyor. Kayıt sonrasında kanalları istediğiniz yere taşımanız da mümkün.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin...