yamaha dx7 yardım

YaMaHaDX7

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
yamaha dx7 , dx100 , trinity
Arkadaşlar merhaba öncelikle elimde yamaha dx7 sinti var ve içerisinde birkaç batı ses var diğerleri boş demek istediğim içerisine sample ses atabiliyormuyum kart nerden bulabilirim programı varmı buna nasıl bu sesleri yükleyebilirim disket yeri yok kablosu kartı ve kart okuyucu sample seslerini yüklemek istiyorum bana bu konuda acil yardım ederseniz çok sevinirim dx7 II hd konusunda bilgisi olan bana lütfen yardım etsin şimdiden hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

Cevap: yamaha dx7 yardım

yalnış bilmiyorsam bu cihaz aynı casio cz serileri gibi kartlı .
sesleri de cz de olduğu gibi midi kablosu yardımıyla atıyorsun ve seslerde öyle fazla yer kaplamaz 5kb gibi.sesleri atmak için program lazım cz nin kendi seslerini yollayan program vardı cz-101 liberian .o yollayabilir denemek lazım . yada bu dx7 nin de sesleri syx galiba
onları yollayan program muhakkak vardır araştır.
bende bi ara yamaha dx ses arşivi vardı yabancı bir siteden indirmiştim.
bulursam istersen gönderebilirm.
saygılar...

Aletin üstünde ram kartuş yeri var. Bugünki tabirle ram...Sesleri o rama yükleteceksin. Yüklenen sesler dışarıdan değil orgun kendi paremetreleri değiştirilerek bulunan seslerden oluşur. Eski stüdyolara gidersen bulursun.

arkadaşım cok yıllar önce düz olanını kullanmıştım pek gelişmemişti mesela reverb bile yoktu . tabiiki unuttum ama bu linkte ne ararsan var

☮ Dave Benson's DX7 Page ☮

bu klavye hakkında bilgisi olan varmı?

yamaha dx7 profosoru geldi :)
ilk önce klavye sample okumaz ama sampleden üstün sesler elde edebilirsin yamaha dx7 teknolojisi tam tamına sentez ve fm özelliklerine sahiptir kartuşunu yurt dışından getirtebilirim fm olayı radyolardaki gibi frekans moulü ilk alacağın ses dalgaları radyo frekansı gibi garip seslerle başlar ve numerik olarak bu sesleri sıklaştırabilir sentez ve osc ayarlarını yapıp noise ekleyip üfleme sesleri ekleyebilirsin mesela zamanında bi kawal yapmıştım çok aşırı damar keman yapmıştım moss teknolojisine en yakın olanı budur klavyede eko sorunu oldugu için ketron klavyelerinin mikrofon girişine bağlayabilirsin eko olayını ve transpose olayını ordan çözüyorum geri kalan bağlama tonları üzerinde çalıştıkça sample ötesi sesler yakalayabilirsin
kartuş içerisine içerisindeki parametrelerden editlenmiş sesler koyabiliyorsun 64 adet klavyede portamento legato portamento time pich bend ayarları yapabilirsin -12 + 12 olarak pic bendi yavaşlatabilir hızlandırabilirsin kısaca sintiler içerisinde sentez sesi bulunan en güzel yapıt şu an günümüzde bulunmuyor yamaha dx7 japon malıdır tuşesi triton trinity i30 gibi tellidir mükemmel kullanımı vardır sanırım suriyeden getirteceğim dx7 ye turk sesleri editlemek kolay değil ama tonu yakalayabilirsin amza sesleri ve arap sesleri için ideal ortak seslerimiz araplarla kawal keman ud kanun yaylı
klavyeyi pc ye bağlayıp programlarla daha basitleştirebilirsin yamaha dx7 günümüzde eski teknoloji olmasına ragmen günümüz teknolojisinin çok ilerisinde yardımcı olabildiysem ne mutlu dx7 isteyenlere uygun fiyata getirtebilirim saygılar