Vokal kaydı sorusu

francesco85

https://egitimaskina.com
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.egitimaskina.com
Enst.
KORG pa800
Arkadaşlar, E-MU 0404 ses kartım var.Kayıtlarda benim seviyemde biri için oldukça iyi.Behringer XENYX 802 mixerim var.Ses kartından şarkıyı dinleyip üzerine vokali okuyunca aynı kanal üzerine alıyor kayıtları.Oysa ben şarkıyı ve kendi sesimi duyup ayrı bir kanala sadece kendi sesimi kaydetmek istiyorum.Line in / out çıkışlarını kullanıyorum.Tos jack ile yapılabilir diye bir şeyler duydum ama... Ne önerirsiniz bana?

Cevap: Vokal kaydı sorusu

Kayıdı aldığınız program uygun özelliklerde ise (ki ben kullanmadım bilmiyorum); önce altyapının olduğu ses dosyasını programa track kanal olarak ekleyip sonra da üzerine farklı track kanal açarak okuyabilirsiniz...

Sorun programda değil hocam.Acemi değilim o kadar.Sadece mixerdeki sesi kayıtta tek yönlü almak istiyorum.Zaten kayıtlarda 8-10 kanal kullanıyorum.

Demek istediğim şu:

Alt yapının üstüne okurken kaydettiğim kanalda benim sesimin yanında alt yapının sesi de aynı kanala kaydediliyor.Yani donanımsal bir şey bu.Zaten alt yapı diğer kanallarda mevcut.Sadece vokalin olması gereken kanalda alt yapının tamamı da aynen yer alıyor.Mixerin bağlantılarını tam çözemedim.

hocam altyapıyıdavokalle birlikte mixerden gönderirsen kayıt yaptığın program bu sinyali tek kanala kayıt eder haliyle. önce latyapıyı programa 1. kanala,, sonra vokali 2. kanala... şeklinde yapmalısın.. kayıt yaptığın program kaç kanal kayıt alıyor..

Sanırım sorun şu ;

Altyapıyı kaydediyorsun.Daha sonra kaydedilmiş altyapının üstüne vokali kaydetmek istediğinde altyapı tekrar vokal ile aynı kanala giriyor...

Mixerin özelliklerini iyi analiz etmek lazım.Gelişmiş bir Monitoring sistemine sahipse ses kartına giden ses ile senin referans olarak alacağın sesi ayırmak lazım.Yani sen altyapıyı dinleyip üstüne vokal yaparken mixer ses kartına sadece senin sesini gönderecek.Programda zaten ayrı kanalda altyapı olduğu için rahatlıkla mix,mastering yapılabilecek...

Muhtemelen tüm sesleri mixerden direk kulaklık yada speaker şeklinde alıyorsun.Dolayısıyla sen programdaki sesi duymak için mixerden ses sinyali almak istediğinde o sinyali tekrar vokal kaydına göndermiş oluyorsun.

Çözüm ;

Referans sesleri almak için speaker kullanılıyorsa bağlantı mixerden değil ses kartından yapılması lazım.Eğer kulaklık kullanılıyorsa kulaklık sesinin yine mixerden değil ses kartından alınması lazım.Böylece mixerden ses kartına kayıt için girildiğinde sadece mikrofon kaydını gönderebiliceksin.Ama sesleri (altyapı kanalı dahil) ses kartından duyacağın için altyapı bağımsız olarak sadece kulaklığına (yada speakerlarına) gelecek...

Sanırım sorun şu ;

Altyapıyı kaydediyorsun.Daha sonra kaydedilmiş altyapının üstüne vokali kaydetmek istediğinde altyapı tekrar vokal ile aynı kanala giriyor...

Mixerin özelliklerini iyi analiz etmek lazım.Gelişmiş bir Monitoring sistemine sahipse ses kartına giden ses ile senin referans olarak alacağın sesi ayırmak lazım.Yani sen altyapıyı dinleyip üstüne vokal yaparken mixer ses kartına sadece senin sesini gönderecek.Programda zaten ayrı kanalda altyapı olduğu için rahatlıkla mix,mastering yapılabilecek...

Muhtemelen tüm sesleri mixerden direk kulaklık yada speaker şeklinde alıyorsun.Dolayısıyla sen programdaki sesi duymak için mixerden ses sinyali almak istediğinde o sinyali tekrar vokal kaydına göndermiş oluyorsun.

Çözüm ;

Referans sesleri almak için speaker kullanılıyorsa bağlantı mixerden değil ses kartından yapılması lazım.Eğer kulaklık kullanılıyorsa kulaklık sesinin yine mixerden değil ses kartından alınması lazım.Böylece mixerden ses kartına kayıt için girildiğinde sadece mikrofon kaydını gönderebiliceksin.Ama sesleri (altyapı kanalı dahil) ses kartından duyacağın için altyapı bağımsız olarak sadece kulaklığına (yada speakerlarına) gelecek...

Çok teşekkür ediyorum. :)

Bu alana bir cevap yazın...