studiomaster hoparlör bilgilendirme/tavsiye...

• Konbuyu başlatan pymmemo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 8
  • Görünümler : 2K

pymmemo

paylaşımcı üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x & pa800
değerli kardeşlerim,abilerim ingiltere menşei olan studiomaster hoparlör aldım.LX15 ve LX12 modellerinden.LX15 olanı rms250 peak500...LX12 olanı rms 200 peak 400.kolonlar mdf kasa ve bayağı bir ağır.bunları dynacord powermate 1600(700*2) mikserimde kullanacağım uygun olur mu?veyahut bunların yerine ne tavsiye edersiniz?(fiyat-performans açısından)hoparlörlerin dördünün toplam fiyatı 2400...resim aşağıda...

Ekli dosyalar

• SAM_1087kk.jpg
    SAM_1087kk.jpg
    192.8 KB · Görünümler: 159
Cevap: studiomaster hoparlör bilgilendirme/tavsiye...

Hayırlı olsun, fazlasıyla işinizi görür.

teşekkürler hocam.bilhassa bunu yedek sistem olarak bulunduracağım,kullananların veya bilenlerin yorumlarını bekliyorum...

güncel kalsın,yorumlarınızı bekliyorum...

ohm işi nası oluyor hocam?kolonlar kaç ohm da veriyor rms değerini?power' ın çıkışı kaç ohm da ne veriyor.zarar vermeyesin maazallah.peak olayını boşver oralara hiç çıkma zaten parçalarsın.

hocam kolonlar 8 ohm...38 likler rms 250 peak 500 yazıyor,30 luklar rms 200 peak 400 yazıyor.kullanacağım mikser ise dynacord 1600 700*2...hoparlörlerin rms güçlerini hesap edersek mikserin watt değerini karşılıyor mu?

güncel kalsın tavsiyelerinizi bekliyorum...

hocam kolonlar 8 ohm...38 likler rms 250 peak 500 yazıyor,30 luklar rms 200 peak 400 yazıyor.kullanacağım mikser ise dynacord 1600 700*2...hoparlörlerin rms güçlerini hesap edersek mikserin watt değerini karşılıyor mu?

Hocam 4 ohm@da senin anfin ( 4 kolon bağlarsan) kolon başına 350 vat güç verir.
Senin kolonlarının 15 inç olanları rms 250 wat ; 12 inç olanlarda rms 200 wat olduğuna göre çok rahat bir şekilde anfin çalıştırır.

15 inçlere fazladan 100 wat gitse bile (kolon başna 350 wat gittiği için ) kolonların peak'i 500 wat dolduğundan herhangi bir zarar görmez yüklenme durumunda da.
12 inçlere fazladan 150 wat gitse bile onlarında rmsleri 400 wat olduğundan herhangi yüklenme durumundaa zarar görmez.

4 ohm da anfini dengel çalışmasını istiyorsan eğer bence bağlayacağın 4 kolonunda aynı güç ve watta olması daha doğru olur verimli çalışması için.Burda 12 inç ve 15 inçlerin watların birbirine çok uzak değil aslında.benim nacizane fikrim bir sorun olmaz 4 ünü bağladığında.
bilgine
tşk

doğan hocam size ne kadar teşekkür etsem azdır.düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz benim için çok değerliydi.teknik alanda iyi bir deneyime sahipsiniz,saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi: