String ile fon istiyorum sadece!

Müziksiz Asla

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Pa600Qt
BK-5 DEM nasıl nereden veriliyor

BK-5'DE DEM nasıl veriliyor. Sabahtan beridir bulamadım bilen arkadaşlar yazacaktır mutlaka. Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: String ile fon istiyorum sadece!

Arkadaşlar bk-5 or için string ile fon istiyorum sadece. Nasıl bir tabiri var bilemiyorum. Soldan basıp fonu vereceğim üzerine ben sağdan birşey çalacağım.Ritim falan değil susmayan bir string gibi birşey. Mesela kanun çalarken veriyoruz ya arka fon.
Bahsettiğin sese "Dem" deniyor. Roland da nasıl yapıldığını bilmiyorum

Sadece resimlerden gördüğüm kadarıyla ; LWR tuşunu aktif ettiğinizde ses bankasından ses seçebileceksiniz.Strings seslerinden birini seçtiğinizde dem verebilirsiniz...

Bastığınız notanın devamlı çalması için "HOLD","MEMORY"... gibi bir tuşa basmalısınız...

Teşekkür ediyorum. Net bilgi değil ama söylediklerinizden yola çıkarak olayı çözdüm. Lower tuşu ile sesi alıyordum normalde string veriyordum ve sağ tarafta kullanıyordum. Aynı sesi verdim, menü'den gidip "performance edit/split/lower hold-ON" yaptım ve sonrasında yoluma devam ettim...Yardım için teşekkürler

hocam klavye başında değilim yardımcı olamadım ama lwr ve up2 ye aynı anda basınca idi yanlış hatırlamıyorsam oradan da dem sesini aktif edebiliyorsun :)

hocam klavye başında değilim yardımcı olamadım ama lwr ve up2 ye aynı anda basınca idi yanlış hatırlamıyorsam oradan da dem sesini aktif edebiliyorsun :)

Onu'da denedim.O ikisine aynı anda basınca volume ayarı çıkıyor, tone-up2-lower için... Ben söylediğim şekilde yaptım ama kalıcı bir çözüm değil esasında bayağı da bir dolambaçlı. Başka yöntemi varsa öğrenmek isterim.

var hocam kısayolu klavyenin başına geçtiğimde akşama doğru bakıcam yanlış hatırladım o zaman sadece lwr tuşuna basılı tutmayı dener misin? sanırım hold on -off o şekilde açılıyordu

Merhaba. Split tuşuna basılı tuttuğunuzda split menüsü açılır. Oradaki Lower Hold seçeneğini on yapmanız lazım. Exit ile ana ekrana döndüğünüzde LWR ve Split açık olduğunda solda bastığınız akorlar istediğiniz dem sesini veriyor. Strings vermek istiyorsanız normal ses seçer gibi string sesini seçebilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir.

Merhaba. Split tuşuna basılı tuttuğunuzda split menüsü açılır. Oradaki Lower Hold seçeneğini on yapmanız lazım. Exit ile ana ekrana döndüğünüzde LWR ve Split açık olduğunda solda bastığınız akorlar istediğiniz dem sesini veriyor. Strings vermek istiyorsanız normal ses seçer gibi string sesini seçebilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir.

Aynı işlemi yapmıştım evet. Ama ben sağ elimle sol kulağımı tutarken kafamın üzerinden dolaştırmışım :) Yani SPLİT'e basılı tutarak gelen menüye ben , Menü'den-performance-split üzerinden gidiyormuş. Bu kısa yolu söylemeniz iyi oldu...

Emre söylediğin şey belki doğru olabilir ama ben güncelleme yapmadım klavyeyi belki bundan olmuyordur. Neyse şimdilik istediğimi yapabildim. Tek sorunum ON yapıyorum ama başka ritim ses ve müziklere geçiyorum bir süre sonra bir şekilde orası OFF olmuş yine. Bunu sabit tutamadım vardır bir yolu elbet. Şimdi her "neden saçların beyazlamış arkadaş" çaldığımda orayı yeniden ON yapmam gerekiyor. :)

Aynı işlemi yapmıştım evet. Ama ben sağ elimle sol kulağımı tutarken kafamın üzerinden dolaştırmışım :) Yani SPLİT'e basılı tutarak gelen menüye ben , Menü'den-performance-split üzerinden gidiyormuş. Bu kısa yolu söylemeniz iyi oldu...

Emre söylediğin şey belki doğru olabilir ama ben güncelleme yapmadım klavyeyi belki bundan olmuyordur. Neyse şimdilik istediğimi yapabildim. Tek sorunum ON yapıyorum ama başka ritim ses ve müziklere geçiyorum bir süre sonra bir şekilde orası OFF olmuş yine. Bunu sabit tutamadım vardır bir yolu elbet. Şimdi her "neden saçların beyazlamış arkadaş" çaldığımda orayı yeniden ON yapmam gerekiyor. :)

lower tuşuna basılı tutarsanız on-off bilgisi çıkacaktır.Her bir performans yada normal ses için dem sesi kaydedebiliyor bk-5.Ayrıca on yaptığınızda off olmasının sebebide global-performans edit sayfasından lower-split ayarlarını on yapmamanızdan kaynaklanıyor.