soru

• Konbuyu başlatan rafael
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 3K

rafael

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
xd9
merhaba arkadaşlar ben xd9 kullanıyorum yani hiç korg kullanmadım şimdiye kadar sorum biraz enteresan ama merak işte. inşallah ilerde pa3x almayı düşünüyorumda pa2x le 3x in kullanım şekli sizce aynımıdır yada birbirlerine çok yakındır deilmi 3x şuanda çıkmamış olduğu için ben 2x üzerinden biraz kullanma hakkında bilgiler öğrenmeye çalışıcaımda. hani 3x i denemiş arkadaşlar varsa onlar daha iyi yardımcı olabilirler. yani biz nerden bilelim kardeşim demiyesiniz diye diyorum. biraz vidyolardan baktım gözüm korktu açıkcası. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap: soru

Valla arkadaşım söylenenlere bakılırsa 3x farklı olacak. 2x ile pa800 aynıdır. 3x tamamen farklı olacak galiba. Ama ne olursa olsun ben korgda zorlanacağını sanmam.

daha önce hangi klavyeyi kullandın ona göre kararını vermen gerekiyor xd9 sana karışık geldi herhalde korg kulandıysan eğer 800 yada maddi durumuna göre 2x tavsiye ederim saygılar... birde bişey ekliyeyim senin için kafana uyan ve kendini ifade edebileceğin klavyeyi almalısın senin kararın...

Moderatör tarafında düzenlendi:

arkadaşlar saolun benim xd9 da kafam karışmadı hatta tam tersine sonradan öğrenmeye başlayınca basit bile gelmeye başladı. ama ketron ve korg kullanım yönünden çok farklı. cihazlarda çok farklı temalar kullanılıyor. dediğim gibi mesela 2x e baktım ketronla hiç alakası yok o bakımdan biraz tereddüt ediyorum.

arkadaşlar saolun benim xd9 da kafam karışmadı hatta tam tersine sonradan öğrenmeye başlayınca basit bile gelmeye başladı. ama ketron ve korg kullanım yönünden çok farklı. cihazlarda çok farklı temalar kullanılıyor. dediğim gibi mesela 2x e baktım ketronla hiç alakası yok o bakımdan biraz tereddüt ediyorum.

bende ketron kullandıktan sonra korga geçtim,hiçte zorlanmadım,çünkü kullanım yazıları genelde orglarda aynı,save disk copy menu v.s gibi,korg ksadaki tuşlar olarak daha kullanım kolaylığı var,ketrondada var tabiki ama korgta piyanistin en çok kullanacağı özellikleri kasaya tuşe olarak konulmuş,kullanımı ve menü pratikliği olarak ben hiç zorlanmadım tam tersi çok basit geldi bana,

okey umarım öyledir. istanbulda falanda deilimki gidip bazı klavyeleri inceleme fırsatım olsun. uzaklardayız bu durumdan çok rahatsızım.