Sony artık disket üretmeyecek.

• Konbuyu başlatan TUFAN54
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 1K

TUFAN54

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland E-A7
Disket üretimi 2011'de bitiyor

Neredeyse 30 yıl boyunca dosya ve yazılımları taşıdığımız ‘floppy’ disklerin üretimi durduruluyor. Sony firması, ilk kez 1981 yılında üretmeye başladığı disketleri Mart 2011’den itibaren artık satmayacak.
Disketlerin ‘yavaş ölüm’ süreci 1998 yılında Apple firmasının G3 iMac bilgisayarlara disket sürücü koymama kararı almasıyla başladı. Diğer bilgisayar üretcisi firmalar da farklı depolama çözümlerini tercih ederek, bir bir disk sürücüleri makinelerinden çıkardı.
Son olarak Dell, 2003 yılında artık hiç bir makinesinde disket sürücü kullanmayacağını açıkladı.
Buna rağmen Sony bu disklerin üretimine ve satışına devam ediyordu; üstelik de milyonlarca adetlik siparişlerle. Bunun nedeni, bilhassa gelişmekte olan ülkelerde hala eski kasa ve/veya çok ucuz bilgisayarlarda disket sürücülerin bulunmasıydı.
Dünyanın ilk 3.5 inç disketini üreten firma, yeni depolama araçlarının ele geçirdiği ‘harici bellek’ pazarını Mart 2011’de tamamen kapatmaya karar verdi.

Kaynak: Disket üretimi 2011'de bitiyor Haber Blog

Cevap: Sony artık disket üretmeyecek.

elimde şu an 5-6 kutu sıfır sony disket var yeni aldım stok yaptım:)
koskoca bursa da zor buldum

arkadaşlar disketli org kullananlar için stoklama vakti geldi , bence kutu kutu stok yapmak lazım.

gerenk yok.pa80 de disket yerine usb takılmaya başlandı.darısı diğer orgların başına.....