Siyaset nedir?

• Konbuyu başlatan Ruhi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 12
  • Görünümler : 3K

Ruhi

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Son günlerde bazı gelişmelerin aşırı gerilim yaratması üzerine böyle bir konuyu açmak istedim. Aslında neyi ne kadar biliyoruz, biraz öğrenmek için bu tür bilgilendirme sanırım çok gerekli... Bu site üyelerinin büyük çoğunluğu (sanat dalı olarak düşünürsek) müzikle uğraşıyor. Yani çoğunluğumuz müzisyen. Müzisyen de sanatçı demek... Şimdi size iki soru:

Siyaset nedir?
Sanatçı kimdir ya da ne yapar?

Bunları özellikle yazıyorum, çünkü maalesef kavramları bilmiyoruz ve işimize geldiği gibi algılıyoruz. doğduğunuz andan itibaren bazen bilerek bazen de bilmeyerek hep siyaset yapıyorsunuz. Yani yaşamınız siyaset üzerine kuruludur. O yüzden kavramları kullanırken dikkatli olmalıyız. 'Burada siyaset yapma' cümlesini kullanmak komik olur. Onun yerine ' Siyasi tartışmalara girmeyelim...' demek daha doğru bir kullanımdır. İşte o zaman da ikinci soruyu sormak gerekir... Sanatçı kimdir ya da ne yapar? Bunu açıklayan bir çok düşünürün ya da sanatçının sözleri vardır ama kısaca söylemek gerekirse, Gerçek sanatçı ülkesindeki ve dünyadaki gelişmelere duyarlı olan, insanlık için çabalayan, bulunduğu dönemdeki çirkinliklere tanık olup onları toplumlara bildiren aydındır. Bunu yapmıyorsanız, ülkeniz, toplumlar ya da dünyadaki insanlar için hiç bir şey yapmıyorsunuz demektir. O zaman nesiniz ya da kimsiniz?
Önemli olan neyi yaptığınız değil uygulama tarzınızdır... Bir kez daha söylüyorum; tarzınız önemlidir... Burası belli konularda belli birikimlerimizi paylaştığımız bir müzik sitesi ama aynı zamanda da sanatçı sitesi. Sizleri bilmem ama ben kendimi gerçek bir sanatçı ve aydın olarak görüyorum. Ülkemizdeki olumsuz gelişmelere duyarsızsak, bu sitenin ve diğer başka sitelerin hatta tüm sitelerin ne anlamı olur ki? Hukuk' un üstünlüğü kalmamışken, vatanın bağımsızlığı, milletin bölünmez bütünlüğü tehlikedeyken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin onurları ayaklar altındayken, bizler sanatçılar olarak düşüncelerimizi belirtemeyeceksek, bence hiç bir sitenin ya da paylaşımın anlamı olamaz. Burada, karşıdaki insanın parasını alıp org yerine kutu gönderen adamı ifşa edeceksiniz ki, bu sadece bir kişiye zarar verir, ama milli değerlerinize dil uzatıp toplumun büyük bir çoğunluğunun duygularını rencide eden adamdan bahsetmeyeceksiniz... Bu nasıl anlayıştır. İkisinin de yaptığı aynı soysuzluktur. Unutmayın, hangi partiden ya da hangi görüşten olursanız olun, sizi yönetenlerin müfettişi sizsiniz. Sizi yöneten sizin partiniz olsa bile yaptığı her hatada onları uyarmak sizin göreviniz. Demokrasi o yüzden en iyi rejimdir. Önemli olan, bunları yaparken seviyeli olmak, kişisel hak ve özgürlüklere saldırmamak ve tümüyle hukuksal davranmaktır. Çünkü 'İnsanlık' bunu gerektirir. Biliyorum, bazen küfretmek insanın içindeki nefreti dışarı atma şeklidir ama bunu ancak kendi kendimize yapmalıyız, topluma açık yerlerde değil. Eleştiri yapmak herkesin hakkıdır ama bunu yaparken seçtiğimiz sıfatlar önemlidir. Bir gün herkesin gerçek bir aydın olabilmesi umuduyla, sevgiyle kalın. Saygılarımla.

Cevap: Siyaset nedir?

çok güzel bir konu vede anlatım.bütün kalbimle katılıyorum yazdıklarına sevgili ruhi.teşekkürler.

abim çok doğru yazmışsın,siyaset konuşmak aslında kişinin kültürünü,medeniyetini belirler.çünkü gerçek bir vatandaş sorgulama hakkını kullanandır.haklı ve haksızı ayırandır.ama siyasetide kiminle konuştuğunuzda çok önemlidir..yukarıda yazdığım özelliği taşımayan birisi ile konuşursanız alacağınız tek sonuç çıkar karşınıza o da 0 dır.mankenin biri demiştiki (dağdaki çobanla benim oyum birmi)diye,o gün herkes linç etti o şahsı,aslında çok doğru söylemişti..memleketin gidişinden haberi olmayan daha cari açığı bilmeyen,tüfe ile üfe arasındaki açığı hesap edemiyen biri ile aynı hakka sahip olmakta aslında çok kötü...yazacağım çok şey var ama kısa kesicem,işin özü bence şu;ne zamanki ben seçtim ama,bu seçtiğim memleketi kötü hale soktu derse vatandaş işte o zaman gerçek seçmen ve vatandaş ortaya çıkar..not:bu yazdıklarım tüm partiler için geçerlidir....

değerli dostum sitemine tamamen katılıyorum...insan siyasi,sosyal bir canlıdır...siyasetten çeşitli şekilde baskılardan dolayı uzaklaştırılan insan varlığından çok şey kaybetmiştir?...
ülkemizde alaturka müziğin ezici gücüyle ne yazik ki müzisyenimizde,dinleyicimizde oryantalist oldu...şimdi soruyorum klarnetle,zurnayla,darbukayla ne tür protest müzik yapılır?defle kendi inancının ve siyasetinin propagandasını yapan ens.düşmanlarına inanki saygı duyuyorum...en azından onlar kendi dallarında mücadele içindeler...
biz ne yapıyoruz;şu zurna sesi nasıl?arap kit varmı?elektro bağ.iyi olmuşmu?vb.vs...
böyle müzisyenlik mi olur...müzisyen yaşadığı toplumsal sorunları daha lirik söylem ve seslerle kitlelere ulaştıran sanatçı değilmidir...
geldiğimiz noktaya bakın:nasıl daha iyi göbek attırırız,en iyi nasıl halay çektiririz?....nasıl eğlendiriz?....
buna müzisyenlik değil zoytarılık denir...
Sanatçı toplumu yönlendiren insandır...Biz halkımızı nereye yönlendirdik;Arap yarım adasına...
yarım kalan söylemleri diğer arkadaşlarımızın tamamlamsı umuduyla...saygılar,sevgiler,selamlar değerli dostum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Vergi de mükellefsin , şehit babası olmakta mükellefsin. Tabiiki en büyük mükeffelliyetimiz cumhuriyettir. Yurda girir girmez tutuklandım . Çocuklarımın yanında kelepçe taktılar bana . Amaçları beni rencide etmekti. Ana kapıdan ve yanımda 4 polisle birlikte çıkardılar beni..... Nemi oldu , onurlandırdılar beni.... Çocuklarım benimle gurur duyuyor.... Sevgili Ruhi Abi'm için rahat olsun bizler Atatürk çocuklarīyīz..

Altına imzamı atarım ruhu abicim yazdıklarının, doguştan tabularasa (boş levha ) olarak doğarız ama yaşamın insana kattıklarınıda paylaşarak insan olmanın gereğini yaparız

ruhi abim .değerli hocam ...senden böyle bir çıkış ben bekliyordum zaten ...öncelikle bunu belirteyim. ..bütün gün ne zaman yazacaksın diye sabırla bekledim ...hocam bu sitede senle birlikte bulunmaktan birkez daha onur duydum mutluluk duydum.tebrikler hocam . ben her daim boşuna demiyorum 'imamlar,öğretmenler,ve sanatçılar toplumun önderleridirler diye.bu güzel yazından bu burada birkez daha teyid edilmiş oldu.allah senden razı olsun hocam .

insanlar yeryüzüne karakterleriyle gelmezler..onların karakterlerini belirleyen yeryüzündeki hayat şartlarıdır.siyasette bunda en temel kavramdır.

Ruhi hocama aynen katılıyorum.Böyle bir konu açtığı içinde teşekkür ederim.

Burası bir müzik sitesi.Müziksever (sanatsever) insan aynı zamanda hümanizmi ve evrensel değerleri diğer insanlardan biraz daha fazla önemseyen insandır.Hal böyleyken bizlerin siyaset konuşmamız kadar normal bir şey olamaz sanırım..Fakat...Maalesef bizi diğer dünya yaklaşımlarından ayıran küçük ama önemli ayrıntılar var.Kozmopolit bir coğrafyada mozaik bir etnik ve buna bağlı siyasi görüşler var.Mesela Cern'deki Higgs Parçacığı hakkında konuşsak herkes hemfikir olur.Bilmeyenler konu hakkında bilgi sahibi,bilenler farklı bakış açılarıyla bilgilerini pekiştirirler.Çünkü bilimin ortaya koyduğu tekdir,değişken değildir (görece olarak).Ama dediğim gibi coğrafyamız o kadar farklı ki bir konu hakkında konuşmak birden fazla (2,3,4...) farklı görüşlerle çakışma doğuruyor.Aynı işyerinde aynı şartlarda çalışan ve birbirinin yıllardır arkadaşı olanlar bizim burada polemik konusu olan konularda küslük dargınlık yaşıyor.Bence bu siyasi yapımızın sağlam temellere dayanmadığının bir göstergesi.Birbirlerinin görüşlerinden tamamen farklı A ve B partilerinin farklı zamanlarda aynı milletvekilini hatta bakanı bünyesinde bulundurması siyasi görüşün hangi kavramıyla açıklanabilir?Veya bir siyasi partinin temel,değiştirilmesi abes olabilecek görüşlerinin günümüzde değişmesi o partiye oy verenlerin güven duygusunu nasıl etkileyecektir?

Ruhi hocam siyaset konuşalım diyor.Bencede konuşulması şart.Ama Ruhi hocam inan ben siyaset konuşacak takatimi bitirdim,kime,neyi anlatacağız?

Siyaset konuşmak için ön yargılardan arınmak gerek.İnsanların tarafsız olduğuna inanmıyorum."Tarafsız" derken parti tutmamak veya hiçbir şeye karışmamak anlamında söylemiyorum bunu.Sevdikleri görüşe dair her şeyi sorgulamadan kabul ederken karşı görüşleri hep kötü görüyorlar.Zaten mevcut hükümete oy veren arkadaşlara eleştirim burada başlıyor.Yoksa benim de sevdiğim ve sevmediğim şeyler var.Yunus arkadaşımız gayet güzel dile getiriyor düşüncelerini.Adam oy verdi diye birilerinin yanlışını desteklemiyor.Takdir ettim onu.