sıkıntılı bi konu için önerileriniz

ZAFER 1983

Altın
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 900
arkadaşlar bir dostumuzun başına acaib olay geldi,

konu araba satımı

arkadaşım aracı satlığa koydu aracın daha önce kazası vardı arkadan darbe yemiş,tramerde v.s kazası belası görünmüyor,araç satıldı,adamlar geldiler baktılar beğendiler aldılar 2 gündür araba ellerinde kullanıyolar,

adam 2 gün sonra arkadaşı arıyo bizim paramızı ver arabanı al v.s......

aracı alan şahısa arabanın daha önceden kazası v.s. olduğu neyi varsa söylendi,,noterde zaten satışıda yapıldı,şimdi yok mahkemeye verecem yok şöyle yok böyle deniliyo,zaten araç arkasından kazalı olduğu için fiatıda piyasasının altında verildi

karışık bi durumla karşılaşıldı bu durumda siz olsanız ne yapardınız,tavsiyeleriniz nedir

Cevap: sıkıntılı bi konu için önerileriniz

ben olsam hiç bir şey yapmam.satış yapılmış görmüş beğenmiş almış.ver mahkemeye derim.zaten kazanamaz.haklı bir tarafı yok.ancak yeni tüketici kanunları çıktı.onu bilemem bilene danışmak lazım bu konuyu kapsarmı.

hocam sonuçta 2 el araç,zorla verilmedi kendisi beğendi tamam dedi satışı yapıldı,eee 2 gün sonra ben paramı istiyorum arabanı geri veriyoruz,
neresini değiştirdin nereye vurdun vurupta yaptırdınmı nerden bilelimki,biraz sıkıntı yaptı arkadaşta,canı sıkıldı üzüldüm,oda borçları için sattı arabayı,parayı alır almaz borça yatırdı oh bee rahatladım abi dedi bana,şimdi bir telefonla yıkıldı canı sıkıldı,bencede hak talebinde bulunamaz alan şahıs noter satışı yapılmış,kandırma yok sahtekarlık yok ne hak taleb edecek,

arkadaşlar bir dostumuzun başına acaib olay geldi,

konu araba satımı

arkadaşım aracı satlığa koydu aracın daha önce kazası vardı arkadan darbe yemiş,tramerde v.s kazası belası görünmüyor,araç satıldı,adamlar geldiler baktılar beğendiler aldılar 2 gündür araba ellerinde kullanıyolar,

adam 2 gün sonra arkadaşı arıyo bizim paramızı ver arabanı al v.s......

aracı alan şahısa arabanın daha önceden kazası v.s. olduğu neyi varsa söylendi,,noterde zaten satışıda yapıldı,şimdi yok mahkemeye verecem yok şöyle yok böyle deniliyo,zaten araç arkasından kazalı olduğu için fiatıda piyasasının altında verildi

karışık bi durumla karşılaşıldı bu durumda siz olsanız ne yapardınız,tavsiyeleriniz nedir

tramerde yetkili kullanıcı dışında ağır hasar olup olmadığını göremezsiniz...küçük hasarların sorgulamasını ise turkcell satın aldı.aracınızı hafif hasarlı diye satın alan kişi kaskosunu yaptırmak istediğinde ağır hasar karşısına çıkarsa,satan kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık hususunda dava açabilir...böyle bir kaç davaya müdahil sıfatıyla katıldım...davalar uzun sürüyor...davacı da davalı da avukat tutmak zorunda kalıyor...sonuçta bayağı mahkeme masrafları çıkıyor...benim müdahil olduğum davaları davacılar kazandı...benim tavsiyem olayı mahkemeye yansıtmadan sulh yoludur...
diğer konu;şimdiki mevzuata göre noter kanalıyla bir araç aldığınızda direkt olarak tescil satın alan kişiye yapıldığından aracın artık satan kişiyle alakası satış sözleşmesi dışında resmi bir sıfatı kalmıyor...
işte böyle davalarda satın alan kişinin elinde tek tutanak noter satış sözleşmesi olduğundan ilgili mahkemeye dava açabiliyor...inisiyatif tamamen mahkemeye bakan hakimin elinde...nasıl bir karar verir bilemem...
selamlar...

tramerde yetkili kullanıcı dışında ağır hasar olup olmadığını göremezsiniz...küçük hasarların sorgulamasını ise turkcell satın aldı.aracınızı hafif hasarlı diye satın alan kişi kaskosunu yaptırmak istediğinde ağır hasar karşısına çıkarsa,satan kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık hususunda dava açabilir...böyle bir kaç davaya müdahil sıfatıyla katıldım...davalar uzun sürüyor...davacı da davalı da avukat tutmak zorunda kalıyor...sonuçta bayağı mahkeme masrafları çıkıyor...benim müdahil olduğum davaları davacılar kazandı...benim tavsiyem olayı mahkemeye yansıtmadan sulh yoludur...
diğer konu;şimdiki mevzuata göre noter kanalıyla bir araç aldığınızda direkt olarak tescil satın alan kişiye yapıldığından aracın artık satan kişiyle alakası satış sözleşmesi dışında resmi bir sıfatı kalmıyor...
işte böyle davalarda satın alan kişinin elinde tek tutanak noter satış sözleşmesi olduğundan ilgili mahkemeye dava açabiliyor...inisiyatif tamamen mahkemeye bakan hakimin elinde...nasıl bir karar verir bilemem...
selamlar...

hocam malesef kasko sorunuda yok,turcelde v.s aracın hiçbir kaza kaydı çıkmıyo,satarkende söylendi arac arkadan kaza yaptı yapıldı diye,bunları göz önünde bulundurun diye söylendi,

Araçla bir suça karışılmış olabilir.Bence arkadaşınız hiç bulaşmasın böyle şeylere.Gerekçesi neymiş alıcının?

aracın herhangi bir suç işlemesi pert kaydı şusu busu yok,araba sadece kaportada boya isteyen yerler vardı,alıcı kaporta boyacıya gitmiş biraz masraf çıkarmış oda alıcının canını sıkmış anlaşılan,yoksa arabada sorun yok isterse o şekilde binebilir,

araştırdık soruşturduk bilen birilerine sorduk,aynen şunu dediler

arabaya gelip bakıp beğenip aldılarsa hiçbir hak talep edemez ve arabayı geri almayın geri alınırsa kısa süreli satış olmuyor zaten noterden ceza yersiniz,aracı geri alıp almamak size kalmış bişey,mahkemeye verse bile kazanamaz,
millet araç alırken boş yere servise veya yanında usta götürmüyor yanlış yapmayalım diye,

noterde yapılan satıştan sonra aracın satıcı ile ilgili motor numarasında şaşi numarasında sorun olup yani çalıntı değilse veya sahte ruhsat veya sahtekarlık yok ise aracın borcu yok ise satıcı ile hiçbir alakası kalmaz ve hak talep edilemez denildi,

isterseler versinler mahkemeye kesinlikle kaybederler denildi,sonuçta araç zorla verilmedi baskı yok,aracın satıştan sonra sizinle bi alakası kalmadı bundan sonrakiler tamamen alıcı artık ne yaparsa ya satar yada kullanır ona kalmış bişey dediler,aracı kesinlikle almayabilirsiniz içiniz rahat olsun dediler,bu çocuk oyuncağı değil dediler,sonuçta kaç milyarlık arac dediler,almasaymış sağlam ustalara baktırıpta alsaymış dediler,

aracın zaten kullanım olarak kaporta olarak sıkıntısı yok fazla,sonuçta 2001 model arac,arkadaşın içi rahat,zaten aracı alanada aldığı fiata rahatlıkla verebilir,herhangi bir kazıklama diye birşeyde yok,adamların ilk aracıymış,ikinci elde masrafsız arac olurmu,araç zaten tamamyıla masraf,bi yerini yaptırırsın öbür tarafından bişey çıkar,araç alacaklar bunu göz önüne almalı,masraf istemiyorsan sıfır alacaksın,12 yaşındaki arabadan masraf olmasın beklemk zaten yanlış,

buradaki üyelerimizinde bilgisi olsun diyerek bunları yazma gereği duydum,bu durumla karşılaşırsanız güncel hayatta bu durumlarla karşılaşmak hepimizin başına gelebilir,sizlerinde bilgisi olsun mahiyetli yazdım,konuya katılım yapan herkese teşekkürler,

bu işin içinde bi iş var ama hayırlısı,sulh yoluna gidilmesi en iyisi,yoksa mahkeme şu bu uzun iş,,zaten bizim milletimiz böyle malı alır sonrada biri gelir bu araba bu parayı etmez der moralini bozar,sonrada iş bu hale gaelir

bu işin içinde bi iş var ama hayırlısı,sulh yoluna gidilmesi en iyisi,yoksa mahkeme şu bu uzun iş,,zaten bizim milletimiz böyle malı alır sonrada biri gelir bu araba bu parayı etmez der moralini bozar,sonrada iş bu hale gaelir

işin içinde bişey yok hocam,aracta bi sıkıntı çıksa derizki adam haklı,kaportada ufak defek çizkler var sanırım komple boyaya vermek istedi oda fiat yüklü gelince caymaya başladı,işin içinde boya ustasının vermiş olduğu fiat alıcıyı ürküttü,aracı almadan neden götürmüyo ustayada aldıktan sonra götürüyo,almadan evvel bakıtsaydı,göze çarpan çizkte yok boya isteyen yerde yok,sonuçta 12 yaşında araba sıfır bekleyemezsinki kaportayı boyayı,illaki masraf ediyorsunuz 2 el aracta yağını değiştiriyorsun yok farları doğru çalışmaz mutlaka bişeyler çıkıyo 2 el araç alınırken 1 veya 2 milyara yakın masraf çıkıyo mutlaka,adam masraf yok diyerek satıyo ama o o adama göre masraf yok,size göre masraf çıkıyo işte şurasını yaptırım burasını yaptırım diyorsun sanayidekiler zaten içeri bi girdimmi adamı yoluyolar,parça kakmaya uğraşıyolar,usta şurayıda değiştirelim önemli diyo ee sende değiştiriyorsun tabi yoksa içinde ukde kalıyo,kısacası 2 el alım satım uğraşılmaz,

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri