Ses sistemi sorusu

francesco85

https://egitimaskina.com
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.egitimaskina.com
Enst.
KORG pa800
Arkadaşlar, lafı fazla uzatmayacağım.Servo PMR 12000 Twister ve ona göre 4 adet hoparlörüm var.Powera para vermek istemiyorum.Çünkü ona göre de iki kolon daha almam gerekecek.Yedekteki Fantasy amfiyi satıp power alınır da iki hoparlör daha almak istemiyorum.Acaba hiçbir şey yapmayıp sadece aktif bir hoparlör dahil etsem bu sisteme sesi biraz daha kuvvetlendirebilir miyim?Yani power gibi olmasa da verimli bir sonuç alabilir miyim?

Cevap: Ses sistemi sorusu

Aktif hoparlör ya subbass yada monitor olabilir.Subbass ile alt (bas) sesleri alırsınız.MID Tweeter gibi ölçülerdeki seslerle subbass sesler dengelenince ses performansında inanılmaz artış olacaktır.Ben şahsen sahne seslendirmelerinde subbass'ın olmaması durumunu kesinlikle düşünemiyorum artık...

Monitor ise sahnede çaldığınızı/söylediğinizi kendinizin sağlıklı bir biçimde duymanız gayesini güden hoparlör türüdür.Sesi dinleyiciye güçlendirmesi gibi bir durumdan çok bahsedilemez.Elbette katkısı vardır ama çok şey beklememek lazım.

Eğer subbass alacaksanız ve bir tane düşünüyorsanız en az 500 wat olmasına ve üzerinde dahili crossover sürücüsünün bulunmasına dikkat edin.

Unutulmamalıdırki mevcut mixer/amfinin kapasitesi yetersizse bunun tek çözümü harici power ve ona uygun hoparlör bağlamaktır.

Hoparlörlerimin her biri 500'er watt.Bildiğimiz Servo.Subbass çıkışım var.Aklıma o da geliyor vallahi.Eğer amfinin gücü yeterse o da iyi bir alternatif.Monitöre sokak düğününde pek gerek kalmıyor.Asıl salonda çok ihtiyaç var.Subbass olunca ses daha bir tatlı geliyor.Düğünde amfiyle ilgili sıkıntım olursa da yedekteki Fantasy ile bitiririm düğünü.Yedeksiz çıkmayı sevmem.Bilgisayara güvenip Roland E-86'yı verdim.Onun dışında hemen hemen her şeyimin yedeği var az çok.

bence anfini kenara at demiyorum ama hiç bir zaman poweın vermiş olduğu ton ve çakma gücü yani damping faktörü normal anfiden alamazsın power şart tabiki subbasta

Bu hafta tesisata ödünç aldığım Behringer'in -yanlış hatırlamıyorsam- b-300 müydü neydi, o aktif kolonunu ekledim.Sonuç gayet iyi oldu.Dışarıdan dinleyenler bile fark etti bunu.4 tane Servo pasif kolon + Behringer aktif ile iki gece güzel bir program çıkardım.Büyük yatırım yapmak yerine hem kısa süreli bir çözüm oldu hem de merakımı giderdim :)

Bu hafta tesisata ödünç aldığım Behringer'in -yanlış hatırlamıyorsam- b-300 müydü neydi, o aktif kolonunu ekledim.Sonuç gayet iyi oldu.Dışarıdan dinleyenler bile fark etti bunu.4 tane Servo pasif kolon + Behringer aktif ile iki gece güzel bir program çıkardım.Büyük yatırım yapmak yerine hem kısa süreli bir çözüm oldu hem de merakımı giderdim :)

hımmm...... behringer aktif dediklerin subbas kabinmiy di..yoksa normal kabinmiy di....

Bu alana bir cevap yazın...