Ses basili kaliyor yardim edin duzeltelim bu sorunu

• Konbuyu başlatan Pa55ci
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 2K

Pa55ci

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa55tr
Arkadaslar 2 gundur sesler basili kalip uzuyor gidiyor.Hi birsey ellemedik kendiliginden oldu.Elimizi klavyeden ceksek bile hangi tuslari bastiysak ses hala devam ediyor belli bir sure sonra duruyor.Calmaya baslayinda 3-4 dakika sonra cikiyor sorun,pithbend sadece asagi yukari calisiyor ama butun seslerde degil,saga sola bozuk.Simdiye kadar boyle bi sorun yoktu,nasil duzeltebiliriz bu durumu.Direk fabrika ayarlarina mi cevirmemiz lazim 5 diskete yukleyipte dosyalari?Korg pa50 model ama 50,55,60 ve 80 neredeyse birebir oldugundan buraya yazdim,soru cevap yerinden yardim gelmeyince.

Cevap: Ses basili kaliyor yardim edin duzeltelim bu sorunu

Arkadaslar bilen yokmu,yardim edinde duzeltelim bu sorunu.Pitchbendden supheleniyorduk kablolarini cikarttik ama yine ayni.Klavyeyi basip saliyoruz ama yayli tipi seslerde ses kaliyor,sanki tuslari basili tutuyormusuk gibi,bagzi seslerde oyle olmuyor :(

Orgu tuşları nemlenmiş tuşların altında lastikler vardır oraları şimdi saç kurutma makinesini çok fazla ısıtmadan yavaş yavaş ısıt 1 saat kadar kendiliğnden gidecektir

Sadece yaylilarmi yapiyor yoksa bütün seslerdemi yapiyor bu olayi benim zamaninda pa 80 de yapdi ayni olayı pitchbende degisdi düzeldi yada sen bir format cek alete belki kulandn setin glopali bozuk olabilir enson ihtimal mainboart da sorun vardir baska bir setin glopalini yukle birde pitchbend kaplolari yanlis baglanmis olmasin bir ustaya gözder anlamiyorsan hic kurcalama derim saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Pitchbendi direk kablolarindan cikardik,sadce yaylirarda degil ama butun seslerdede degil sorun.Fabrika ayarina cevirdik,baska set yukledik ama duzelmedi.Birde 2userde ritimler var aldigimiz zamanda acilmiyordu onlar,os yenilememize ve fabrika ayarlarina cekmemize ragmen ne silindi nede calisiyor o ritimler.

Kardes belkide virus bulaşmış olabilir emin degilim normalde user 1 user 2 user dk olmazı lazim birbak onlara kacdane user var diye bu konuyu bir arasdır virus nasil siliniyir diye googlede aradır kolay gelsin

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri