s.a

• Konbuyu başlatan ahemede
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 7
  • Görünümler : 2K

ahemede

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ROLAND G600
sevgili üstadlar bazı dostlarımız ''re'' ''mi'' düzeni çalıyorum diyor bu ne demektir ben org çalmayı çok istiyorum sizinde biraz biraz bilginizle öğrenmeye çalışıyorum anlamadığım noktaları burada size soracağım yardımcı olandan ve olamayandan Allah razı olsun.

Cevap: s.a

dostum o koma olayıdır. Yani parçanın giriş sesi, re üzeri çalmak zordur mi üzeri çalmak kolaydır re üzeri için komaları devreye sokacaksın yani mi ve si notasını koma scale ayarlarından seçeceksin zaten koma ile çaldın mı farkı sen de anlarsın mi üzeri senin için şimdilik daha kolay sesi de hoştur yine koma scale den kimi orglarda orgun üzerinde olur altta 7 üstte 5 tuş işte onlara koma verilir neyse mi üzeri için de do diyez ve fa diyez notalarını devreye sokacaksın yani dostum uzun iş sen en iyisi iyi bir üstaddan ders al çünkü burda anlatmakla olmaz daha bu işin bir de makam olayı var en iyisi bul bi org üstadı ondan ders al

konu başlığı yeterlimi sence konuyu açan arkadaş ?

Ayrıca Konuyu açtığınız yer doğru mu ? Forumu nasıl kullanıyoruz ? Böyle sorular için açılmış Serbest Konular bölümü var. Neden acaba daha dikkatli kullanmıyoruz forumu ?

Konuyu bilerek taşımıyorum. Ta ki siz birşey yazana kadar. !!!

belki bilmiyordur dostum arkadaş kızma hemen

konuyu acmis kendisi ortada yok.....

Konu Serbest KonuLar bölümüne taşındı.

Sorduğun soruda karar sesidir re üzeri çalıyosan parça re notasında biter mi çalıyosan mi de biter ton olayı yani ama sana re üzeri kolay geliyorsa transpozeyle tonu ayarlarsın re çalarsın ama ton mi olur örnek verirsek.
Bi nevi alıştığın tuş düzeni inş anlatabilmişimdir kolay gelsin.

sayın moderatörler kusuruma bakmayın konuyu yanlış yere açmışım affola daha yeniyim.
hepinize teşekkür ederim.

Bu alana bir cevap yazın...