Roland GW8

yildirim.ergun

Gold
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg PA 600 QT
arkadaşlar bu alette tek ses olduğunu duydum aynı anda iki ses kullanılmıyormuş doğrumu acaba

Cevap: Roland GW8

hayır kullanılıyor arkdaşım...

favori performans kısmında sesleri çift ses olarak kayıtlayabilirsiniz 100 adet
performans kısmında ise editlediğiniz sesleri tek ses olarak kayıtlayabilirsiniz 128 adet

örnegin iki farklı strings sesini farklı sekillerede editleyerek performansa kaydettiniz
bu iki sesin birini uper e diğerini lowere seçtiğinizde dual ışığı yanık sekilde favori performansa kaydettiğinizde o iki ses aynı anda klavyede çalar.tabiki o birleştirdiğiniz sekilde çalmak için favori performanstan seçmeniz lazım

arkadaşlar gw8 de ritim yazılıyormu birde koma verildikten sonra transpoze yapınca koma kayıyormu kaymaması gerekiyor benim için birde ritim yazılıyorsa iyi yoksa ben kullanamam özellikle ritim yzılması çok önemli benim için

çalma esnasında koma vermek veya almak çok kolay key scale düğmesine basılı tutup koma vermek istediğiniz yerlere birkere basıyorsunuz komaları geri almak için yine key scale düğmesine basılı tutup koma verdiğimiz yerlere tekrar basıp komayı iptal ediyorsunuz

koma kayma meselesini zuhale sordum şu cevabı gönderdiler
Komalar oldukça pratik bir şekilde kullandığınız sese eklenmektedir.
Performanstan başka bir performansa geçince komada komada herhangi bir bozulma olmaz.Yani sabit kalır.
Transpozede koma kaymamaktadır.

version 2 ile çok kanallı isterseniz 8 kanaldan 7 sini ritim için kullana bilirsiniz

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

ritim yazılabiliyor ritim yazma bölümünde kulandığınız drum kanallarına mfx efktleri ekleyebilirsiniz ben mesela drum kanallarına cmpresor ekliyorum saund inanılmaz değişiyo aletle istediğiniz gibi oynayın bu imkanı vermişler fabrikasyon ritimlerle bile oynayabiliyosun eklemeler yapabiliyosunuz modifye fonksiyonuyla hamzanın lead seslerini elde edebilirsiniz aynı zamanda snt bi alet nediyim alan pişman olmaz harika:)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

bu aletin türk ritimli demoarını nerden dnleye bilirim....