Roland G600 Ritim Yazma

gokhanylmz

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yok
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba kısaca size ritim yazmayı açıkliyim ama akompanyalar değil sadece ritimin kitleri tabi bu şekilde sanırım akompanyalarıda değiştirebilirsiniz ama ben denemedim bilmiyorum neyse şimdi değiştireceğiniz ritmi userdan seçin örneğin çiftetelli ritmi sonra f4'e basın yani (usrst) sonra burdan yine f4' basın yani (edit) şimdi girdiğimiz sayfada f2'ye basın yani (delete) sonra exculte yani hizasındaki tuş(m drums) ekranın altında olan ekranın sağında olan değil şuan ritmimizin drumları kitleri silindi sadece akompanyaları kaldı burdan şimdi upper 1 'e yani(rec) ekranın hizasındaki ona basın ritim yazma bölümündeyiz kitler sadece a11 olan kitle oluyor ama güzel kit beatlar sağlam... şuan burdan hangi ritimse ona göre vuruşlarımızı yapalım ritmimizi yazalım ayrıca lower number ve bass bank tuşlarıylada ritimin ataklarını ve varitionlarınıda ayrıca intro ve eding 'de yazabilirsiniz değiştirebilirsiniz işte bu şekilde...ama biraz daha uğraşacam belki başka kitler kullanmayı ve çift drum olayınıda bulurum ama sizde orgunuzu kurcalayın bulduklarınız bizede paylaşın yardımlaşalım...kolay gelsin herkese...

Ek Bilgi bilmeyenler için:eek:rgu açarken f2 ye basılı tutarsanız orgunuzu test etmiş olursunuz pitch bend'i ,switcleri ,dikset sürücüsünü bakarsınız verimli çalışıyormu sorun varsa tamirciye göstermeniz açısından...küçük bir bilgi sanırım bunu biliyosunuzdur... :)

çift kit olayını g600 de yapman mümkünatsız. ancak çift kitli bir ritimi boşaltıp düzenleyerek yazabilirsin. sıfırdan çift kitli ritim yapmak mümkün değil.

sadece a11 ile olmaz, istediğin kiti seç sonra ekranın altındaki m.drum yazan tuşa bastınmı ekranda REC yazar. işte o zaman değişir kit.

ayrıca shift+utility yaparsan ritimi sıfırlarsın istediğin gibi yazarsın.

Cevap: Roland G600 Ritim Yazma

Çok teşekkürler, bir çok kişinin işine yarayacaktır

Ben teşekkür ederim hocam...

gökhan hocam merhaba öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için emeğinize sağlık. benim bi sorum olacaktı userdeki ritim mesela halay çalıyorum ses değiştirmek istediğimde ritim otomatikmen yavaşlıyor yada hızlanıyor tonu değişiyor bazen. bazende userden çıkıp A yada B bankasındaki ritimlere geçıyor çoğu kez format attım aynı sorun klavyeyi yeni aldım çok acemisiyim daha hocam. Birde şöyle bir sorunum var ritmi yada sesi değiştirince yüklenmemiş ritimler çıkıyor yüklemek ister misiniz diye bi yazı çıkıyor load dediğimde ise disk not found diye bi ibare tarzında yazı çıkıyo bunu nasıl çözebiliriz şimdiden çok ama çok teşekkür ederim hocam saygılarımla .

orgun sağ alt tarafında ritim ve sesleri kilitleyen tuşlardan bu problemleri önleyebilirsiniz.ses değiştirirken ritim svicini devreye alırsanız istediğiniz kadar ses değiştirin ritimde herhangi bir değişiklik olmaz.sviç devre dışı kalırsa ve ses değiştirirsen tekrar bahsettiğiniz problemler olabilir.aynı zamanda performans sesler de iptal olabilir ve değişik ritimler çalabilir org.bütün bunların çözümü orgun sağ alt köşesinde bulunan one toush düğmesinin hemen üzerinde bulunan style ve tones tuşlarıdır.saygılar...

Hocam önce son sorunuzdan başlayalım o hep çıkar sorun yaratmaz bendede çıkıyor önemi yok yani 8 tane ritmi yüklemişseniz sorun yoktur...İlk sorunuz ise hocam şimdi performance memory sağda alt tarafta görürsünüz...tempo tuşunun yanında ordaki (style) yazan tuşu açık bırakın hocam ozaman sesleri değiştirdiğiniz zaman ritimler istediğiniz hızda kalır... kolay gelsin...

Akor hocam zaten bir bakıma cevaplamış soruyu bende 2. sayfaya geçemeden yazdım yani cevap bu aynen böyle hocam (style) tuşu açık kalacak okadar... tekrar kolay gelsin...

Moderatör tarafında düzenlendi:

sayın hocam bu ritimleri (g600-g800) yazıyoruz da fakat hata yaptıkmı tek tek nasıl sileceğiz. yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap: Re: Roland G600 Ritim Yazma

çift kit olayını g600 de yapman mümkünatsız. ancak çift kitli bir ritimi boşaltıp düzenleyerek yazabilirsin. sıfırdan çift kitli ritim yapmak mümkün değil.

sadece a11 ile olmaz, istediğin kiti seç sonra ekranın altındaki m.drum yazan tuşa bastınmı ekranda REC yazar. işte o zaman değişir kit.

ayrıca shift+utility yaparsan ritimi sıfırlarsın istediğin gibi yazarsın.

hocam g600 de ben çok çift drums ritm yazdım, hatta çift değil 5-10 -15 kit le bile.
çift drums yazılıyor..
nasıl mı???
micro'dan :):):):)
micronun amacı da;
microya girdiğinde, ritmin vuruşlarını tek tek görebilmek ve editleyebilmektir.
aynı zaman da diğer kitlerden de bu microdan ekleme yapıyosun :)
bunu çoğu kullanıcı bilmez.
biraz uğraşsanız mantığı çözdünüz mü çift drum yazmak basit :):):)
bol çözümler :):):):)