Konuya cevap cer

Cevap: Roland Bk-5 Soru - Cevab Kısmı

Kardeşim. Sorunun yanlış anlamadıysam şu. Bir ses seçiyorsun ve sen bu sesin efektlerini veya 2. sesini değiştiriyorsun. Sesi eski sesin üzerine yazmak istediğin halde ses yeniden yazılıyor. Sebebi şudur. Dirincisi sesi yazarken tempo ve ritim kitle. Ardından sesi seç. Ritim seçmeden sesi editle direk write bas. Sana soracak yeni den mi ses yapmak istiyorsun ya da üzerine yaz gibi bir yazı çıkacak. Nasıl şstersen öye kaydet. Enter dersen direk istne kaydeder. Yanlış kavramadıysam aleti sorun şu. Aslında sorundeğil de. Şimdi ses seçtik mesela. Alet hafızasına diyor ki sesi seçtin. Ses seçiliyken ritim değişince alet ön hafızaya ritim alıyor ve sesi algılamıyor. Yaptığın değişiklikleri direk ritim üzerine atanan ses olarak algılıyor ve yaptığın editi seçili olan ritim zerine yapıyor. Mesela sen 4 tel sesini vahde rb ye editledin. Daha sonra farkı ritim ve farklı bir ses ten çaldın mesela 4 4 türkü kaval. Sen daha önce editlemiş olduğun 4 teli seçtiğin de direk vahde rb ritmi gelir. Sen o ritim üzerine kaydettin çünkü. Velhasılı kelam ses editlerken ritim değiştirmiyoruz. Ses bankasından başka bir bankaya girmiyoruz. Umarım doğru ve açık bir şekilde yardımcı olmuşumdur.

Geri