Roland BK-5 OR Amatörce Yapılmış 3 Demo

balasagun

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland BK-5 OR
Değerli forum üyeleri,
Kısa bir süre önce aldığım BK-5 OR klavyemle birşeyler yapmaya çalıştım. Foruma ilk katıldığımda yazdığım mesajımda da belirtmiştim, işten güçten hasıl olan yorgunlukları atıp mutlu olmamı sağlayacak bir ev uğraşı olarak klavye aldım. Klavyenin sunduğu herşeyi keşfetmem ya da derinlemesine çalışmalar yapmam çok zor, bu sebeple klavyenin hazırda bana sunduklarıyla ve RolandTR sitesinden yüklediklerimle keyfime bakıyorum.
Lise yıllarında müzik dersinden başarılı bir öğrenci olmanın ötesinde bildiğim pek birşey yok, sadece kulakla halletmeye çalışıyorum, bu da bana yetiyor, neticede evde hobi amaçlı kullanıyorum. Demoları bu söylediklerim doğrultusunda eksiğiyle kusuruyla kabul buyurun. Bu yarım yamalak demoları paylaşma sebebim de sadece heyecanımı sevincimi paylaşmak, daha ötesi değil.

İlk demo Türk Müziği'nden "Duydum ki Unutmuşsun"
Burada klavyenin dahili hafızasından uygun bir vals ritmi seçtim. Enstrüman olarak yine dahili ton bankasından BlowAltoVib saksafon ve ikinci enstrüman olarak USB'den Mürhen setinden Udi kullandım. Akorları tekli veya ikili basabiliyorum, kulağıma hangisi hoş gelirse onu seçiyorum, keşke armoni bilgim olsaydı.
DUYDUM KI UNUTMUSSUNmp3.mp3

İkinci demo "Katyusha", Rusların çok sevdiğim güzel bir ezgisi. Deneme yanılmayla yine uygun bir ritm buldum, iki temel akor kullandım ama şarkıyı bitirdikten sonra bir üçüncü kullanmam gereken akor daha olduğunun farkına vardım (sol ve sibemollü bir akor, daha fazla teknik bilgiye sahip değilim), burada mevcut ritmi zenginleştirmek için klavye belleğindeki ikinci drum setten adını bilemeyeceğim 2 drum (tik taka tiki taka diye duyacaksınız) ve zili sonradan kendim ekledim.
KATYUSHAmp3.mp3

Son olarak yine çok sevdiğim "Take Five"dan küçük bir bölüm. Bu demoda akorlarda saçmaladığımın farkındayım ama ara ara bir türlü uygun ses bulamadım, basamadım, kulağıma en uygun gelenini seçtim.
TAKE FIVEmp3.mp3

Sabredip dinleyenlere teşekkür ederim. Yukarıda dediğim gibi, acemi bir ev kullanıcısından bu aleti merak edenlere de belki küçük bir katkısı olur diye alel acele yapılmış 3 demo, başka birşey değil...
NOT: Bilgisayar çıktıları sesleri ritmleri yeterince vermiyor, bunu farkettim, o yüzden ya sağlam bir hoparlör set (2+1 veya 5+1 gibi), ya da kaliteli bir kulaklıkla dinlerseniz daha çok verim alırsınız.
hepinize iyi akşamlar, iyi haftasonu tatilleri

Cevap: Roland BK-5 OR Amatörce Yapılmış 3 Demo

devam çalmaya çalışmalar iyi zamanla daha iyi olcak ama eller tuşlarda kulak ritmde akor zamanla olur

Paylaşım için teşekkürler. Bende Take Five kaydı yapıcaktım fikrimi çalmışsınız :D

ellerinize sağlık devam hocam..

tebrikler...

Dinlediğiniz ve değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.