ritim copyalama gw8 de

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
arkaslar belik biliyorsunuz ama ben yinede yazayim dedim

roland gw8 de ritim copyalama sistemide var yani diyelim 2/4 lük hasan ritiminden kendi kulandigniz 2/4 ritimine istedigniz varation 1.2.3.4 olsun fill olsun veya inrolar olsun copyaliyabiliyorsunuz.

saygilarimla

Cevap: ritim copyalama gw8 de

valla ben bu olayı g600 de yapıyodum ama gw8de hiç denemedim güzel bi özellik.

ertan nası yapacaz o işi bi anlatırmısın adım adım

kemanist22 ilk ana ritimi sec sonra menuden style composer üzerine entere bas sonra ordan mesela varation 1 vey 2 nin üzerine ok isaretinle git sonra drek menu ye bas4 te copy yaziyor üzerine tikla yukarda source ye gel ordan hangi ritimden copyalamak istedigin ritimi bul bulduktan sonra asagda part yazan yeri all yap cord yapan yeride all yap divison yerinde sectigin ritimin hangi varationunu almak istedigini sec mesela main 1 sonra asagda destination yazan yere enterle ikinci sayifada hatirladigim kadar division dan varationunu sec mesela demin main 1 dedik bunu main 2 ye copyalamasi icin main 2 getir sag tarafta execute ye enterle hepsi bu

saygilarimla

Moderatör tarafında düzenlendi:

kemanist22 ilk ana ritimi sec sonra menuden style composer üzerine entere bas sonra ordan mesela varation 1 vey 2 nin üzerine ok isaretinle git sonra drek menu ye bas4 te copy yaziyor üzerine tikla yukarda source ye gel ordan hangi ritimden copyalamak istedigin ritimi bul bulduktan sonra asagda part yazan yeri all yap cord yapan yeride all yap divison yerinde sectigin ritimin hangi varationunu almak istedigini sec mesela main 1 sonra asagda destination yazan yere enterle ikinci sayifada hatirladigim kadar division dan varationunu sec mesela demin main 1 dedik bunu main 2 ye copyalamasi icin main 2 getir sag tarafta execute ye enterle hepsi bu

saygilarimla

sağolasın benim de işime yaradı baya hemen denedim oldu sayende birşey daha öğrendik g600 de daha kolaydı bu olay.

çok sağolll ağzına sağlık

yaa ertan sende hızlı dinamik halay ritmi varmı gw8 için. bendekiler orta tempo hep. hızlandırsanda aynı tadı vermiyo

rica ederim tufan ve kemanist

kemanist bende suan halay ritimleri pek yok ama bugün elime bilgisayar programi gelecek bende pa800 ün halaylarini converter edecegim birkac ritim daha var eyer randiman verirse istedigim gibi olursa sizinle paylasacam ama bana biraz zaman taniyin öyle converter yapip hemen olmuyor eksikleri ve ince ayarlarida yapilmasi gerekiyor isin zor tarafi converter programi korg un dosyasindaki user leri aciyor bende korg pa800 ritimlerini yani kulandigim ritimlerini zamaninda favorilere atmistim arkadasta pa800 var onunla favorideki ritimlerimi usere atip sonra converter yapacam buda biraz zamanimi alacak.

ayrica bu copyalamada isterseniz sadece drum lari ayni sekilde copyaliyabilirsiniz veya acompanyalari yani ritimi kople copyalamaniza gerek yok bunuda söyleyeyim dedim
saygilarima

anladığım kadarıyla mevcut 4 varyasyonlu ritimde 1. varyasyonu tamamen kopyalayıp mesela 3. varyasyona yapıştırılabilinir. doğru mu anladım? yoksa 2-4'lük bir ritmin 1. varyasyonunu tamamen kopyalayıp diğer 4-4'lük bir ritimde 3. varyasyona yapıştırılabiliyor mu?

selam kadir

soruyu tam anlamadim ama söyle diyeyim
1. senin kulandigin 2/4 lük ritimin var ve sen bunu 4 düncü varationunu begenmiyorsun ve baska ritimdede diyelim2/4 lük solo darbuka var onu copyalamak istiyorsun ama istedigi 2/4 lük solo darbukada varation 1 cok hosuna gidiyor ve sen onu senin 2/4lük kulandigin ritimin varation 4 de copyaliyorsun yani 2/4 solo darbukanin 1nci varationunu senin 2/4lük ritimin 4düncü varationa copyaliyabiliyorsun.

2 ci side diyelim senin 2/4 lük ritiminde 4 varationun sadece drumu hosuna gitmiyor ve sen baska 2/4 lük olan ritimin varation 1 deki drum senin ritimin 4 düncü varationa copyaliyorsun.
bu copyalamada ileki 2/4lük olmasi sart degil mesela sen 2/4 lük ritimin 3 varationuna 6/8 lik halya ritiminide copyaliyabilirsin.

saygilarimla