regulator onerilerinizz.

• Konbuyu başlatan gideros
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 10
  • Görünümler : 2K

gideros

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
YAMAHA A2000
bıraz arastırayım dedım kafam bulandı..kendi kullandıgınız yada onerecegınız marka veya modeller yazabılırsenız sevinirim sadece gelen elektrıgı sabıt tutacak o kadar.cıhazlar ıcın lazım org,anfi,max 4 kolon ,laptop. şimdiden tesekkurler.. :confused:

Cevap: regulator onerilerinizz.

ben elektrik teknisyeniyim.öncelikle regülatöre baglamayı düşünrüğünüz malzemelerin güçlerini bilmeniz lazım(etiketinde yazar watt cinsinden).sonra bu degerleri toplayıp size gerekli olan regületörün gücünü bulabilirsin.benim tavsiyem kesintisiz güç kaynağı(ups) dir.ups hem voltajı dengeler hemde elektrik kesilmesinde bir süre daha aletleri çalışır halde tutar.marka olarak yardımcı olamayacagım.

yazıyım hemen klavye yı bılıon kardesım anfi 2000w cıkıslı kolonların ıkısı 300 dıger ıkısı 600 luk(birer tanesi yani)bı de laptop var ıste .ortalama hangı degerlerde olmalı???klavye ve laptop harıc toplam 3800w yapıo.

ben 3200 wat hesapladım.bu degerin üzerindeki bi regülatör işini görür.bu arada bence kullandıgın çoğaltıcı priz çok kaliteli olsun.dışarıda marketlerde falan satılan türden ince kesitli yani kablolu prizlerden ve plastiği kalitesiz prizlerden uzak dur.buda çok öenmli.

3500 wat bi regülatör işini görür.

sımdı anfi 2000 kolonlar 300+300+600+600 =1800.... klavyeyle laptop ekleyınce ne olur ?? bu hesaba gore bısı soleyebılırsen sevinirim..bu kv degerlerı falan dıyo nette o nedır o ne olmalıdır??

abi sen en iyisi 5000 wat bi anfi bak.monofaze olacak.bide bu kolonların watajı konusunda bi bilgim yok yani gerçektende etiketinde 600 wat yazan bi kolon 600 wat elektrik çekermi?bundan emin değilim.bilen arkadaşlar yardımcı olur sanırım.ama laptop ve org bişey çekmez.

eyv.saolasın..

Hocam kolay gelsin, kullandığınız anfi 2000w maksimum gücü hoparlörlere aktarırken 2500 watt civarında bir güç tüketir. Hoparlörlerin gücünü buna eklemeniz yanlıştır, çünkü hoparlörlerde yazan güç değerleri o hoparlörün verebileceği en fazla güç değeridir. Hoparlörlere gücü anfi verir. Yani anfiniz 2500w güç harcarken hoparlörlere verdiği güç bunun içindedir. Laptop 60w, org 40w gibi bir güç tüketir genelde. Anfiyi sürekli tam güç kullanmıyorsanız toplamda 3000w ( 3kW) bir regülatör işinizi görür. Ancak daha güvenilir olsun derseniz 3500w olabilir. Bu güçte UPS çok pahalı olur, elektrik dalgalanması varsa regülatör yaterli bence.. Sağlıkla kalınız..

bilgilendirme için tşkler.