Pitch bend kaydıran ve yaptıran var mı?

baybozkurt

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800
Slm arkadaşlar;

Benim bk5 te bitch-bend 2.seviyede iken çok az kaydırıyor.Sesleri editleyip bender hassasiyetini 1 yaptım ve o şekilde biraz düzeldi ancak bir süre sonra ondada yaşarsam sorunu seviyeyi indirecek sınır kalmamış olacak.Garantisi var ancak garantiye giriyormu kaydırma işlemi bilmiyorum sorunu yaşayan ve gideren arkadaşlar varsa yardımı olabilirlermi acaba?????

Cevap: Pitch bend kaydıran ve yaptıran var mı?

Pichbend işlevini tamamen kaybetmişse pichbenin kablosu kopmuştır pichben kaçırıyosa potansı gitmiştir bk5 yeni bi cihaz hayret doğrusu

Malesef rolandın eski sağlam pitcbendleri yok artık. Gw8 vardı bende, yeni alet olmasına rağmen aynı sorun ondada olmuştu. Ve bk5 lerde de aynı sorun mevut. Bk5 düşünüyordum ama satın almak için görüştüğüm üç kişiden ikisi pitch bendin kaçırdığını söyleyince or700 aldım. Bu sorun en azından garanti kapsamında halledilmeli, aksi takdirde zaten kullanım olarak handikaplarla dolu olan bk5 bu işten çok zarar görür.

Arkadaşım bldiğim kadarıyla serviste pitchbend komple olarak değışiyor. X bir tamirciye gösterip onarılıp onarilamayacağına bakmanı tavsiye ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Servise sor garantili mi diye, büyük ihtimalle garanti dışı bir parçadır. Ayrıca servis sana uzaksa kargo parası falan hiç uğraşma. Yakınında bu işleri yapan birine git 50-60-80 arası hallet. Elektronikciysen bu işi sende yapabilirsin, ihtiyacın olan pitch bend potansı, lehim makinası, kasanın civatalarına göre tornavida.
Ben bir defa değiştirtmiştim, değişme esnasında izledim, artık kendim yaparım.
Kolay gelsin.

Öğlen Gittim Aldım Cihazımı. Garanti Kapsamına Giriyor. Eğer Garantiniz Var Ve Devam Ediyor İse. 1 Gün Kaldı Servis'te Sıfırı İle Değiştirdiler Bender'ı. Bender Sorunu Var 7 Ayda Bozuldu Benim Bender. Aşağıda Verdiğim Firma Bakıyor Garantili Cihazlara. Garantiniz Yoksada Ücreti İle Yaptırabilirsiniz. Saygılar.

..:: DTL Elektronik ::..

İzmir zuhal müzikle görüştüm.Cihazı getirin bizde teyid edip dtl elektroniğe gönderelim dediler.En yakın zamanda göndercem.Birde şu kafama takıldı arkadaşlar.Böyle durumlarda kargo parasını bizmi ödüyoruz.

potansiyometre 1 tl al degiştir ugraşma ben degiştirdim

hocam ben zaten bu tarz işlemi yaparım.Elektronikçiyim ama daha 9 ay garati süresi var.Şimdi açıp onu yapıp kapattım diyelim aksilik ya garanti süresi içinde daha vahim bir problr-em olursa bu sefer cihaz açılmış diye ücretsiz yapmazlar diye düşünüyorum.Bu arada sizde bk-5 mi var.Garantisi varmıydı bozulduğunda.???

Garanili cihazı açmak riskli olabilir. Arıca potansiyometrelerin lineer (çevirdikçe eşit değişim yapan) ve logaritmik ( sol taraftan sağa çevirdikçe değişim oranı artan) tipleri vardır. örneğin volüm pot. ları genellikle logaritmik, balans potları lineer olur. Sanırım pitchbend pot.ları lineer pot.lardır. Pot. üstünde değerinin yanında lin. veya log. yazar. Bazılarında 1 veya 2 yazar. Ben de önceden elektronikle uğraştığım için bilgi vereyim dedim...:)

kalibrasyonu bozuluyor haftada bir ayar cekmek lazim bende oleydi kalibrasyon ayarını yaptımmı duzeliyordu sistematik bir sıkıntı sanırım roland bk-5de... pict endin bozuk olduğunu anlamak icin pict değerini 24 cıkarın pict bendi yavaşca sağ sol yapın bozuksa kaymalar ses atlamalari bariz bir şekilde belli olur normal değerlerde duşuyorsa sağlam demektir...