Patlak tuş tamiri

mutlu_66

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Arkadaşlar selamlar pa 800 ün içini açıp patlak tuşu (fa diyez) tamir edebilir miyim? Elim biraz yatkındır. Bu konuyla ilgili başlık bulamadım yardımcı olursanız memnun olurum. Kolay gelsin.

Cevap: Patlak tuş tamiri

Kontak sprey al sık tuşun arasına biraz faydasını görürsün zamanla, ben 800 e öyle yapıyorum

hocam nasil arzayi giderebiliriz tusu degistirsek hata gider mi ?

Aletin içini açtıktan sonra kalavye kısmının vidalarını açıp, tuşların altındaki plaketi vidalardan söküyorsunuz, sonra çalışmayan tuşa tekabül eden lastiğin içinde veya kontaklarda toz var mı veya siyah lastige benzer pabuçlar aşınmış mı bakıyorsunuz, toz varsa kolay, hafif sabunlu bezle silince geçer, ama aşınma varsa o oktava gelen lastiği tümden değiştirmeniz gerekir. Bazıları lastiğin bozuk kısmını keserek az kullandıkları tuşun yeni lastiğini bozk yere yapıştırabiliyor. Veya az kullandığınız oktavın lastiğini bozuk yere takın. Tuş lastikleri oktav olarak satılıyor. Ancak bu işlemler sırasında klavyenin soketlerini çekiştirmeyin, güzelce çıkarıp tekrar takmayı unutmayın. İşten tam anlamıyorsanız hiç uğraşmayın. Kolay gelsin.

hocam söylediginiz gibi denedim malesef olmuyor bende ses yüksek cikiyor sesi... o tuc tan kisma olanagimiz varmi cok tskler hocam