pa900 alanlar

ZAFER 1983

Altın
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 900
arkadaşlar pa900 alanlar varmı varsa nasıl biraz açıklama yapabilirlermi,sıkıntılar varmı cihazda,sonuçta yeni cihazdır ufak defek sıkıntıları vardır mutlaka ama ne sıkıntılar var acaba,
açıklama yapacak birileri varmı alanlar biraz açıklama yaparlarsa memnun olurum,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: pa900 alanlar

şu an ilk sorunu transpoze yapınca koma kayyormuş. satıcının itirafıdır. benim incelememde gözüme takılan bir noktada 3 assing. atanabilir tuşu gövdeye değilde 3x deki gibi pitch benderin üzerine bir yere koysalarmış daha iyi olurmuş.

bir başka siteden edindiğim bilgiye göre; multisample sildiğiniizde seslerin tamamı kayıyormuş, örneğin ud keman, mey gibi bir sıralamada ud sesi sildiğinizde; keman; mey sırassına kayıyormuş...yani meye bastığınızda keman sesini alıyormuşsunuz; sıra atlatıyormuş...))) hatta sitede bir üye ile cüneyt ertaç arasında küçük bir polemikte yaşandı...))

şu an ilk sorunu transpoze yapınca koma kayyormuş. satıcının itirafıdır. benim incelememde gözüme takılan bir noktada 3 assing. atanabilir tuşu gövdeye değilde 3x deki gibi pitch benderin üzerine bir yere koysalarmış daha iyi olurmuş.

hocam pa900 de transpozede koma kayması denen bir sorun yok global e girin ekranda tunıng seçeneyini tıklayın ekranın alt bölümünde transpos control seçeneyini göreceksiniz tıklayarak sayfaya girin ekranda scale and transpoze position seçeneyini göreceksiniz ok işaretini tıklayarak iki seçenekten biri olan post kb scale seçeneyini seçin artık scale transpozede kaymadıgını göreceksiniz ayrıca şunu belirtelim arkadaşlar korg pa 900 işlemcisi daha hızlı birçok alanda işlem yapmak için pa900 de kısa yollar oluşturulmuş korg kullanan arkadaşlar işlemlerini artık daha hızlı yapabilirler yıllarca pa800 kullanmış ama cihaz içindeki işlemlerin ne oldugunu ne işe yaradıgını bilmeyen bazı arkadaşlar olabiliyor gelip pa 900 ün yüzüne bakıp gidiyor pa800ü bu güne kadar gerçek anlamda kullanan arkadaşlar aradaki yeniliyi hemen fark ediyor bu vesile ile pa900 ü yerinde dogru incelemek daha iyi fikir sahibi olmamıza yardımcı olur diye düşünüyorum arkadaşlar

Moderatör tarafında düzenlendi:

hocam pa900 de transpozede koma kayması denen bir sorun yok global e girin ekranda tunıng seçeneyini tıklayın ekranın alt bölümünde transpos control seçeneyini göreceksiniz tıklayarak sayfaya girin ekranda scale and transpoze position seçeneyini göreceksiniz ok işaretini tıklayarak iki seçenekten biri olan post kb scale seçeneyini seçin artık scale transpozede kaymadıgını göreceksiniz ayrıca şunu belirtelim arkadaşlar korg pa 900 işlemcisi daha hızlı birçok alanda işlem yapmak için pa900 de kısa yollar oluşturulmuş korg kullanan arkadaşlar işlemlerini artık daha hızlı yapabilirler yıllarca pa800 kullanmış ama cihaz içindeki işlemlerin ne oldugunu ne işe yaradıgını bilmeyen bazı arkadaşlar gelip pa 900 ün yüzüne bakıp gidiyor pa800ü bu güne kadar gerçek anlamda kullanan arkadaşlar aradaki yeniliyi hemen fark ediyor bu vesile ile pa900 ü yerinde dogru incelemek daha iyi fikir sahibi olmamıza yardımcı olur diye düşünüyorum arkadaşlar

teşekkürler bilgiler yorumlar için

samplerr kayması çok kötü bir drum.beğenmediğiniz bir sampleyi sildiğiniz vakit bütün sample sesler yer değiştiriyor. bence bu sorun hal olmadan yeni os çıkmadan.pa900 almamız hata olur...

erol abi bende sırf bu yüzden erteledim 900 almayı.biraz geçsin sorun halledelsin inşallah alacağız

16 eylülde çıktı 17 eylülde aldım aleti.alet harika 2 aydır bekliyordum zaten.
arkadaşlar alet gayet iyi. saundu biraz zayıf gibi onun dışında alet taş gibi çok pratik 40 küsur ekran rengi var -koma kayması felan vardı ama versionu yükledikten sonra hepsi gitti. alet çin malı.pa 800 600 3x setini süper sekılde okuyor.

makine iyi. versiyon 1.0 ile hersey düzeldi 800 ü siler gibi ben 2 aydr bekliyordum değdi doğrusu

800 ve 3 x setlerini okuyor