pa800 ses birleştirme

tellisaz

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900,bağlama
Merhaba ustalar.Pa800ü yeni aldım ilk kez korg menüsü ile karşı karşıyayım ve çözmeye çalışıyorum.
Ketrondaki gibi 4 ses birleştirerek enstrüman topluluğu oluşturma varmı pa800 de yani bir tuşa dokunduğumda aynı anda örnek saz,kaval,mey seslerini duymak istiyorum.
pa800 de ses ritim alışık olmadığım kadar çok ama önemli olan bu sesleri kulağa hoş gelecek şekilde kullanabilmek.eğer yardımcı olursanız sevinirim.işlem sırasını ayrıntılı olarak yazacaklara şimdiden teşekürler.Selamlar

Cevap: pa800 ses birleştirme

Merhaba ustalar.Pa800ü yeni aldım ilk kez korg menüsü ile karşı karşıyayım ve çözmeye çalışıyorum.
Ketrondaki gibi 4 ses birleştirerek enstrüman topluluğu oluşturma varmı pa800 de yani bir tuşa dokunduğumda aynı anda örnek saz,kaval,mey seslerini duymak istiyorum.
pa800 de ses ritim alışık olmadığım kadar çok ama önemli olan bu sesleri kulağa hoş gelecek şekilde kullanabilmek.eğer yardımcı olursanız sevinirim.işlem sırasını ayrıntılı olarak yazacaklara şimdiden teşekürler.Selamlar

hocam pa 800 de ses editlemek çok basit
HAM SESİ EDİTLEMEK İÇİN
(SAUNDDAKİ SESLERİ EDİTLEMEK İÇİN)
global tuşunun yanındaki SOUND tuşuna bas

otomatik olarak grand piano sesi çıkacak grand piano sesine dokun

ses bankalarının en sonundaki tuşlar user banklardır,usere gir oradana editlemek istediğin sesi seç ve exit bas

şimdi sesin ufak defek büyük ne varsa bütün ayarlarını buradan yapabilirsin,

sesin diğer ayarlarını yapmak için efekt mixser volume vs gibi ayarları-
menu tuşuna bas karşına efektler mixser v.s gibi ayarlar çıkacak

kaydetmek için,ekranın sağ köşedeki ok işaretine dokunun,write sound seçin ve kaydedin,

PERFORMDAKİ SESİ EDİTLEMEK İÇİN VE ÇOKLU SES KULLANMAK İÇİN

perform tuşuna bas ses bankalarından herhangi bi ses seç ve eixt bas,

ekranda sağ köşede upper 1 upper 2 upper 3 sesleri görünecek

upper seslerini değiştirmek için hangisini değiştirmek isterseniz misal upper 1 deki sesi değiştireceksiniz upper birdeki sese dokunun otomatik olarak sizi saunddaki editlemiş olduğunuz seslerin bankasını açacak org oradan istediğiniz sesi seçin ve eixt basın seçtiğiniz ses ekranda görünecek ve bu şekilde sesi değiştirmiş oluyorsunuz

bu şekilde diğer upper seslerinide kafanıza göre değiştirin,
sese efekt volume mixser v.s gibi ayarları yapmak için menü tuşuna basın hangi ayarı yapmak isterseniz o bölümü seçin istediğiniz ayarı yapın,

sesi istediğiniz gibi ayarladıktan sonra kaydedin,

NASIL KAYIT EDERİM SORUSUNA

bütün editleme işlemi bitince ekranın sağ üst köşede ok işareti var ona dokunun write perfor v.s yazacak onu seçin
isim yazın sesin ismini değiştirmek için sesin isminin üzerine dokunun klavye çıkacak oradan ismini yazıp select seçin hangi banka kaydetmek isterseniz o bankı bulun ekranın sağ ve sol köşelerinen banklardan birini seçip istediğiniz bankı bulduktan sonra ok basın bu kadar

buradaki yazdıklarım size sadece yol göstermek içindir diğer ayarlarıda baka baka anlayarak çözmek size kalmış bişey
kolay gelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

üstadım elinize emeğinize sağlık verdiğiniz değerli bilgileri yazıcıdan çıkarttım.bir de esas sıkıntım olan ses editleme değilde klavyenin izin verdiği ölçüde sesleri birleştirmek istiyorum.Bununla ilgili yol gösterir misinis?selamlar

hayırlı olsun üstad .....