pa800 Ram'de yer açmak Yardım

muratcaner88

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa800
Merhaba arkadaslar ben rem'de istemedigim bi kaç sesi silicem fakat bunu multi sample'den yapıcam ama silmek istedigim ses orada gozukmuyor belkıde gozukuyor ama ismi farklı ben erase'den yada artık nerden silinecekse sizden bilgilenirizi rica ediyorum direk performans olarak sildikmi yada eraseden sesi silince ramda bi boşalma olmuyor aynı hafızada kalıyor.

Cevap: pa800 Ram'de yer açmak Yardım

merhaba şu anda klavye açık değil karşımda fakat ezbere yazmaya çalışacağım ..

sound>record menusune girdiniz ve menu tuşuna basarak multi sample bölümünü seçtiniz anladığım kadarıyla .
şimdi yapmanız geereken sample olarak çok yer kaplayan meyan gibises dosyalarını bulmak bunuda üst menuden sample isimlerinden klarnettaksim vs vs isimli dosyaları seçerek orgunuzn klavyesinden sesi teyyid edebilirsiniz
ardından aradığınız silinecek ses o ise yine üst menüden delete sample gelerek
ve hemen altındaki küçük noktayı işaretliyerek silme işlemini yapınız..
all samples silme kutucuğunu işaretlemeyiniz..

kolay gelsin.

Sayın adminim o işlemi biliyorum fakat benim ögrenmek istedigim,benim silmek istedigim sesler multi sample' da gozukmuyor.Erasede sound içinde gorunuyor ordan siliyorum ama ram'De Herhangi bir azalma olmuyor. Multi sample harici ram'de yer açamazmıyım?

Yada şöyle sölim orgda sadece 1 rtim için kullanılmıs 3 mb lık bir dk var bunu silmek istiyorum nerden silcegimi bilmiyorum eraseden silince ram hafızasında bır degısıklık olmuyor yardım lutfen.

evet bende içinden bazı sesleri silip yerine başka bir ses yüklemek istiroyum.arkadaşın dediği gibi sesi sildiğimizde ramnda yer açılıyormu.
2. bir sorum ortalama bir sesin kapladığı alan ne kadar.
3.sorum bu şekilde yükleme silme yapmak orga veya rama bi zarar verirmi.
4. sorum ramda ne kadar boş yer var onu nerden bilicez yani sildiğimiz ses ne kadar düşme yapmış mb olarak.
5. sorum da arkadaşlar ben bilgisayarda setin mb sine bakıyom kimi 69 mb kimisi 70 mb den bile fazlaaa.yani ama orga yüklediğimde tam yüklüyo.acaba orgla pc nin formatları farklımı mb yi değişikmi görüyolar.

bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.korg da yeni bir kullanıcıyım.birde ritim yazmak için yapılmış bi video felan varmı nerden nasıl öğreniriz.

pc de pcm klasorunun boyutu 64 mb üstü olmasın. Orga yukledıgınn setinde boyutuna nerden bakarım dıyorsan sound-record-sampling infodan gorebılırsın.

Merhabalar kardeş birde şu şekil dene SOUND/RECORD tirnak at delete 3 şik var ortadakı şikki işaretle not assıgned to any Multisample durum kıt ok bukadar kolay gelsın

dedigin işlem drum kitlerın hepsini silmesin?

pc de pcm klasorunun boyutu 64 mb üstü olmasın. Orga yukledıgınn setinde boyutuna nerden bakarım dıyorsan sound-record-sampling infodan gorebılırsın.

hocam orda birçok şey yazıyor orda hangisi tam olarak gösteriyo.mb yi

Merhabalar kardeşim seti bir yedek al dedigim işlemi yap kullanılmayan siler