Pa80 Karma Kart Yapmak İstiyorum

• Konbuyu başlatan ggss
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 14
  • Görünümler : 5K

ggss

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yok
Üstadlar pa80de karma kart yapmak istiyorum yani farklı setlerdeki beğendiğim ritimleri alıp tek bir kartta birleştirmek istiyorum bu olabilir mi ?

Cevap: Pa80 Karma Kart Yapmak İstiyorum

aynı sorunun cevabını bende merak ediyorum arkadaşlar bilgisi olan varmı

KARMA KART YAPMAK
Öncelikle beğendiğiniz cardın kilitsiz becaplarını bulamanız gerekir. Diyelim ki buldunuz.Bunu card a yükleyip HDD veye FD üzerine EXPORT etmeniz gerekir.Daha sonra samples sıralamasını bozmadan önce kitleri sırasıyla tabiki bu sıralamayı PROĞRAM düğmesine bas AC PİNAO gibi tek sesli bir ses seç,rROM yerini CARD yerine getirerek tek tek sıralamayı yaz sıfırdan başlayarak yaz.Bu sıralamayı aynen olduğu gibi geri İMPORT KMP olarak geri yükle ritimler kısmını yani kitlere kadar olanı ondan sonra beğendiğin ses KMP lerini tek tek at.Setlerde oynama yapmak istemezsen.Önceden çekmiş olduğun AUTOLOAD.SET dosyasını USER ine çağır.Ritimler de gelmiş olur kitlerde.Sonra yeni attığın sesleri önce orgun üzerinde USER! veUSER2 ye yerleştir. İşlem bittikten sonra SAVE deyip CARD bölümünü seç yaklaşık 25 dakika kadar sürer. bekle Böylece karma Kartın hazır güle güle kullan. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

sayın hocam bu işde bir teslik var gibime geldi..

diyelimki

1 beğendiğimiz kardaki dosyaları export yaptık
2 program dügmesinden piyano çağırdık
3 burda tek tek sıralama dizmesi olmuyor.. piyano enstruman sesi oldugu basiceden çoğlatabilirz oda ytmez
4 piyano değilde dr kit den bir yer seçtik diyelim sampling sayımız 250 .. durum dk nota sayımız 61 buda yetmedi
5 geri import demişsin hocam dataşar yüklenmeden nasıl import yapalım.. çıkamadım işin işinden
6 auto set çağırdıgımızda bu şekilde olursa eski datalar karşımıza gelecek

hocam arkadaşa karma set yapıcam 80 de konuyu biraz daha aydınlatırsan sevinirim..

Hocam başarılı olma şansınız çok az karma kart işinde. Çok sıkıntılı bir iş. Sadece ses anlamındamı karma yapmak istiyorsunuz, yoksa ritimlerdemi karma olacak. Zaten işin içine ritimler yani kitler girince iyice karışık bir hal alıyor. Ritim için en mantıklısı bozuk çalan ritimleri editlemek, inanın bu çok daha kolay bir iş. Öncelikle beğendiğiniz performansları belirleyip hangis programları kullandığını, ardından o programların karttan hangi sample ları kullandığını tespit etmelisiniz. Bu beğendiğiniz sample ların dışındaki sample ları silerek karttan yer açmalısınız. Tek tek silme işlemi yapılamadığı için, daha sonra beğendiklerimizi kullanmak üzere önce tüm sample ları karttan harddiske yoksa fd ye export etmelisiniz. Export ederken sıralama mutlaka not edilmeli. Daha sonra karta format atarak silinmeli ve sample lar harddisk veya fd, nereye export ettiysek geri yüklenmeye yani import edilmeye başlanmalı. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sample lar yine aynı sıra ile yüklnmeli. Genelde perküsyon ve davul tonları önde olur, eğer böyle ise işiniz daha kolay. Davul sample ları aynı sırayla yüklenir. Daha sonra sesler başlar. Şimdi beğenmediğimiz ve silmek istediğimiz sampların yerine kendi samplelarımızı atmalıyız ama burada işin içine sample boyutlarıda giriyor, yani burada önemli faktör sample ın süresi ve kalitesi. Aynı boyuta sample yüklemezsek yine hatalar olacaktır. Bu yüzden sileceğimiz sample ın süresini bilmeliyiz ve gerekiyorsa yerine ekleyeceğimiz sample ı bir editör programla uygun hale gelecek şekilde editlemeliyiz ve sildiğimiz sample ın sırasına bunu yüklemeliyiz. Yani uzun lafın kısası aradan çıkan sample sonrakileri etkiliyor. Çok eski bir teknoloji kullanıyor pa 80. Tabi bu işlemler sırasında sorun çıkabiliyor ve başa sarabikiyorsunuz. Eğer nasıl yap8lacağı konusunda yardımcı olmamı isterseniz 554 380 09 79 nolu telden bana ulaşın anlatmaya çalışayım.

agam bak arkadaş benim sana söyledigimi mektup gibi yazıp yollamış sanırım artık anladın olayı

agam bak arkadaş benim sana söyledigimi mektup gibi yazıp yollamış sanırım artık anladın olayı
evet volkan üstadım erinmeden mektub gibi yazmış
sağ olsun telofonlada destek oldu ..
ama ben bu yolu daha pratik yapmak için uğraşıcam bu resmen bir eziyet
zamanında pa 80 kart yapan üstadlarımız bence bu şekilde yapmıyorlardı bu şekilde işin içinden çıkmazlardı .. farklı bir yöntemi illaki vardır..

diyelimki

1 beğendiğimiz kardaki dosyaları export yaptık
2 program dügmesinden piyano çağırdık
3 burda tek tek sıralama dizmesi olmuyor.. piyano enstruman sesi oldugu basiceden çoğlatabilirz oda ytmez
4 piyano değilde dr kit den bir yer seçtik diyelim sampling sayımız 250 .. durum dk nota sayımız 61 buda yetmedi
5 geri import demişsin hocam dataşar yüklenmeden nasıl import yapalım.. çıkamadım işin işinden
6 auto set çağırdıgımızda bu şekilde olursa eski datalar karşımıza gelecek

hocam arkadaşa karma set yapıcam 80 de konuyu biraz daha aydınlatırsan sevinirim..

Sevgili Bilo Ağam diğer formlarda bakarsanız BU İŞ SAÇ BAŞ YOLDURUR diye beyanatlarım vardı fakat siz gibi azimli kardeşlerime pratikman anlattım sizi havuza attım ya yüzmeyi öğreneceksiniz yada bu işten vaz geçeceksiniz :) Ama dediğim gibi sizler azimli insanlarsınız mutlaka bunu da çözersiniz bende örneğin 7 - 8 yıl oldu PA-80 yok bildiğimi unuttum dersem yeridir. Sonsuz sevgilerimle,

bulucam. abi :)