Cevap: Pa80 Karma Kart Yapmak İstiyorum
Hocam başarılı olma şansınız çok az karma kart işinde. Çok sıkıntılı bir iş. Sadece ses anlamındamı karma yapmak istiyorsunuz, yoksa ritimlerdemi karma olacak. Zaten işin içine ritimler yani kitler girince iyice karışık bir hal alıyor. Ritim için en mantıklısı bozuk çalan ritimleri editlemek, inanın bu çok daha kolay bir iş. Öncelikle beğendiğiniz performansları belirleyip hangis programları kullandığını, ardından o programların karttan hangi sample ları kullandığını tespit etmelisiniz. Bu beğendiğiniz sample ların dışındaki sample ları silerek karttan yer açmalısınız. Tek tek silme işlemi yapılamadığı için, daha sonra beğendiklerimizi kullanmak üzere önce tüm sample ları karttan harddiske yoksa fd ye export etmelisiniz. Export ederken sıralama mutlaka not edilmeli. Daha sonra karta format atarak silinmeli ve sample lar harddisk veya fd, nereye export ettiysek geri yüklenmeye yani import edilmeye başlanmalı. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sample lar yine aynı sıra ile yüklnmeli. Genelde perküsyon ve davul tonları önde olur, eğer böyle ise işiniz daha kolay. Davul sample ları aynı sırayla yüklenir. Daha sonra sesler başlar. Şimdi beğenmediğimiz ve silmek istediğimiz sampların yerine kendi samplelarımızı atmalıyız ama burada işin içine sample boyutlarıda giriyor, yani burada önemli faktör sample ın süresi ve kalitesi. Aynı boyuta sample yüklemezsek yine hatalar olacaktır. Bu yüzden sileceğimiz sample ın süresini bilmeliyiz ve gerekiyorsa yerine ekleyeceğimiz sample ı bir editör programla uygun hale gelecek şekilde editlemeliyiz ve sildiğimiz sample ın sırasına bunu yüklemeliyiz. Yani uzun lafın kısası aradan çıkan sample sonrakileri etkiliyor. Çok eski bir teknoloji kullanıyor pa 80. Tabi bu işlemler sırasında sorun çıkabiliyor ve başa sarabikiyorsunuz. Eğer nasıl yap8lacağı konusunda yardımcı olmamı isterseniz 554 380 09 79 nolu telden bana ulaşın anlatmaya çalışayım.