Konuya cevap cer

Cevap: pa80 demolar <beğenmeyenlere gelsin

Ayrımcılık kalite ile nitelik ile oluşan oluşması normal olan birşeydir. Önemli olan fiyat performans ve kullanım yeri ile amacıdır. Her zaman su örneği veriyorum biliyorsunuz;  kaç kuruşa esasen kaç kuruş eden alet alınıyor olması önemlidir. Aletler arasında tabiki farklar oluşacaktır. Bu her teknolojik alette böyledir.

Roland bk-5 , A2000, Pa900 gibi son donemin gozdeleri arasında illa ki fark vardır zaten fiyatları da farklıdır.  Fakat bu cihazlar profesyonel klavyelerdir ve hepsi birer sahne aletidir. Geriye kalan sadece kullanıcının ekstradan ne isteyecegidir. Ona göre tercihini yapacaktır. Bunun dışında 5 para etmez gibi 1 laf edip tamamen yok saymak yanlış olur. 3 kuruşa 2 kurusluk alet denebilir. Mesela ben bk5 icin 3 kuruşa 5 kuruşluk alet diyorum.

Ancak pa80 içinde yapılan yorumların sadece laf olduğunu düşünüyorum. Profesyonel bir alet fakat çok eski olduğu için nitelik anlamında çok eksiği oluştu çok geri kaldı. Ilanlarda da goruyorum 2000 lira falan yazmışlar. Yazdılar diye piyasası o demek değil. Çok mecbur kalmadiktan sonra kimsenin o parayı vereceğini düşünmüyorum. Şöyle açıklayayım. Şimdiki aletlerde işimiz daha çok klavye kısmı ile çünkü her türlü kolaylik var kısayollar var ozellikler var. Eski aletlerde ise çalma esnasında aynı şeyi yapmak için klavye kısmından daha çok diğer elde kontrol panelinde gezmek zorunda kalıyor. Bu da hem yorucu hemde müzik kalitesi anlamında eksiklik yaratıyor diye düşünüyorum. Yani onunla ugrasacagina başka bir özelliği devreye sokup veya aktif edip daha güzel bir müzik keyfi oluşturulabilir.  Anlatabiliyor muyum?

Mobil olarak doğaçlama yazdım. Uzun olmuş olabilir kusura bakmayın. :)

Geri