pa 800 zurna sorunu...

servetiçen

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.korfezmuzik.com
Enst.
KORG Pa 3x
selam ark.pa 800 de dün ilk defa bi sorun yaşadım.org bağlama çalıyorduk doğu düğünüydü.zurna ile bağlama sesleri tutmadı.diğer sesleri açıp çaldım tuttu sesler.zurna sesindeyken re üzeri çalıyorum baktım komalar doğru mi si -50 değerler sorun başka nereden olabilir bilmiyorum.
daha öncede çaldık bi çok kez zurna sesinde böyle bi sorun olmuyordu.aceba ayarlardan bilmediğim birşey yapılmış olbalilirmi yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: pa 800 zurna sorunu...

çaldığın zurna nın tonu çok önemli....eğer zurna nın tonu başkaysa komalı çekildiği için komalar kayar ve bozuk çıkar...do zurna...sol zurna..re zurna.... gibi..yani sol dan calacaksan sol zurna re den calac aksan da re zurna çalman lazım....

çaldığın zurna nın tonu çok önemli....eğer zurna nın tonu başkaysa komalı çekildiği için komalar kayar ve bozuk çıkar...do zurna...sol zurna..re zurna.... gibi..yani sol dan calacaksan sol zurna re den calac aksan da re zurna çalman lazım....

aynen

siz misal halay çalıyorsunuz re üzerinden

normal e. bağlamayla girdiniz diyelim,sonra zurnaya geçeceksiniz diyelim,re üzerinden çalıyorsunuz,e.bağlamadan sonra la zurnaya geçiş yaptığınız zaman seslerde uyumsuzluk olur e.bağlamaya ters düşer zurna,sesler uyumsuz olur,
e.bağlamadan sonra düz zurna kullanmanız lazım ya da re zurna kullanmanız lazım,bu sadece örnek verdim umarım anlamışsınızdır,bazı zurnalar düzdür ama bazı zurnalar la zurna re zurna sol zurna diye ayarlanmıştır

teşekkür ederim arkadaşlar.göktuğ set albayrak setteki yeni zurna yın kullandım ve edi zurnayı üzerlerinde re sol diye bir şey belirtilmemiş ama olabilir.

kulandığın seti yola bana yardımcı olayın ayarlarım numaram 05324458731

ya arkadaşlar lutfen bı yardım edın delırmek uzereyım şimdi pa 800 de yuklu olan bir ses set varsu an kullandığım ama başka sette bır zurna varoyle boyle değilçok guzel ama atmak istiyırum verdiği yanıt ingşlizce loadbilmem ner dior ısımı yuklenıorama olmuyor yardım edın arkadaşlar

ya arkadaşlar lutfen bı yardım edın delırmek uzereyım şimdi pa 800 de yuklu olan bir ses set varsu an kullandığım ama başka sette bır zurna varoyle boyle değilçok guzel ama atmak istiyırum verdiği yanıt ingşlizce loadbilmem ner dior ısımı yuklenıorama olmuyor yardım edın arkadaşlar

hocam derdinizin dermanı burada :D

alttaki video da bi arkadaşımız açık açık anlatmış,ALLAH ondan razı olsun duyarlılığı için,

o beğendiğiniz zurna sesini videodakileri uygulayarak setinize atabilkirsiniz,kolay gelsin

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Tlzsl51gp78&feature=player_embedded]KorgTr.Net Mirobay Korg Pa800 Eğitim Cdsi Pa800/Pa2x Başka setten sample yükleme - YouTube[/ame]