Pa 500 Sürgü Ayarları Hakkında

• Konbuyu başlatan VolkanB
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 7
  • Görünümler : 3K

VolkanB

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha / Korg
Arkadaşlar, setleri denerken balance sürgüsünün sadece ritmi ve acumpanyanı kontrol ettiğini gördüm. Yani 3 adet sürgü var, 1 master volume, 2 balance, 3 assignable slider. Yüklediğim sette ortadaki balance sürgüsü sadece ritmin sesini kontrol ediyordu. En sağdaki adreslenebilir slider ise hepimizin kullandığı gibi upper'ların sesini ayarlıyor. Bu şekilde çok kullanışlı oluyor fakat balance sürgüsüne bu görev nasıl atanmış çözemedim bir türlü. Sanırım Baha pa500 setteydi. Bilen varsa yardımlarını bekliyorum.

Cevap: Pa 500 Sürgü Ayarları Hakkında

global ayarlardan girip yapıyoruz tam hatırlayamadım globali karıştır bulursun

Hocam globalde göremedim ama gözümden kaçtı heralde, tekrar bakmak lazım.

Hocam globalde göremedim ama gözümden kaçtı heralde, tekrar bakmak lazım.

Global tuşu general settings
2 adet secenek olacak
volume st balance v.s yaziyor sanirim alttakini hatirlyamadim tam
Iste ayari burada
Seceklerin basinda kutu var sizde hangisi isaretli ise digerini secin yinede olmazsa tek tek secerek surgulere yeniden gorev vermeniz gerekir

Global tuşu general settings
2 adet secenek olacak
volume st balance v.s yaziyor sanirim alttakini hatirlyamadim tam
Iste ayari burada
Seceklerin basinda kutu var sizde hangisi isaretli ise digerini secin yinede olmazsa tek tek secerek surgulere yeniden gorev vermeniz gerekir

Üstad balance göremiyorum o seçeneklerde. Pedal var, slider var ve switch var. Nerdeyse yarım saattir arıyorum. Girmediğim delik menü kalmadı.

Bu arada shift i basılı tutarken slider la, üç upperin mixer üzerindeki volume lerini aynı anda kontrol edilebildiğini keşfettim . Yani link tıklı olmasa dahi kontrol edilebiliyor. :)

Bu soruya hala cevap bulamdım arkadaşlar. Baha sette ayarı bu şekilde yapılmış. Konu günceldir.

Volkan benim setin globalini sadece globalini yükle sıkıntın gider.Saygılarımla

Hocam o seçeneğin farkındayım ama bunun ayarı nerede, ben ona takıldım. Kullanma klavuzundada bu sürgünün balance için kullanılacağının dışında bir bilgi yok. Pa500 ün test moduna nasıl giriliyor bunu blen varmı peki?