orgun eletronik kisimlarini ne ile temizlenmeli?

• Konbuyu başlatan yalcin6
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 3K

yalcin6

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Ketron xd9
Degerli muzisyenler, 2. El herhangi bir org alsak, icini acip ne ile nasil temizleriz? Ornegin bir dis fircasi ile selülozik tiner ile devrelerin uzerini komple fircalasak bi zarari olur mu? Yada nerelerine kesinlikle dokunmamaliyiz?

Cevap: orgun eletronik kisimlarini ne ile temizlenmeli?

aldıgınız cıhazın temızlıgı onemlı .. ama org oyle bılgısayar gıbı sık temızlenmesı gereken bır cohaz degıl
temızleyecegınız yerlerı switchler ve klavyenın lastık denen yerlerının temas ettıgı bakır ıletkenler ..
ve lastıklerın karbon kısımları
bu temızleme işlemide ucucu ozellıgı hassas olan temızleme sıvıları olabılır
ben kolonyalı mendılle bıle temızledıgımıhatırlarım klavye lastıklerını
asıl onemlı olan fazla deforme olmamış sağlam bır cıhaz almak ... onuda bulmak ıcın acelecı olmadan bılen bırının kontrolunden sonra almak . ve bırde guvendıgınız teknık şahıslarla ırtıbatınız olmalı .

Ben kontak spreyi ile temizliyorum. Fazla sıkmıyorum, bir zararını görmedim. Tünelde tuşların arasından şiringa tabir edilen iğne ile tuş diplerine alkol sıkıyorlar. Ama siz yinede iyice araştırın bunları.

Mustafa bey tesekkurler. Ben yeni pa1x aldim, switcler calisiyo ama cok hassas degil, bazılarına sert basmak gerekiyor. Birde ilk almisken icini acip birkez olsun iyi bir temizleyim diyorum. Tiner ve firca ile switchlerin altindaki elektronik karti temizleyim, bazi yerlerede (?) yagzis sprey puskurteyim, tuslarin yaylarini da yaglayim diyorum, oneriniz ?

klave veya cihaz temizleme işleminde kompresörle önce iyi bir hava arkasından swiçlere kontak sipreyi yeterli olcaktır kontak sipreyini sıktıktan sonra da hava tutmak gerekir diyi düşünyorum ben öyle yapıyorum tamizlemekten ziyade açık havaya çıkıyosanız cihazı ortam sıcaklığına alıştırmadan açmak kapatmak hepsinde önemli bence hava sıcaklığı mühim ( bazı klavyelerde hoparlör cızırtı sebepi) diye düşünüyorum kolay gelsin philips kontak sıpreyini tavsiye ederim...

Cihazı 2 yılda bir kez kopmle sökerek çalışmayan siviçleri değişerek, kırılan veya zedelenen butonları değişerek, tuş kartlarını saf alkol ile fırça yöntemi ile yıkayarak, anakart ı sıcak üfleyen surtaşın elektrik kopmrosörü ile fırça yardımı ile temizleyerek. Tuşarı sökerek çamaşır suyu banyonunda yıkayarak, klavye lastikleri şayet akşaklık yaparsa değişerek, klavye bordunu ise saf alkol ile yıkayarak ciddi ve kaliteli bakımı yapılmış olur. Vidaları takarken ,vidaları köküne kadar zorlamadan yuva setlerini bozmadan yalama yapmadan vidalamak çok önem taşır.
Saf alkol eczanelerde satılır ve elektronik amaçlı tamirat için alınacağını ifade etmek gerekir.
Surtaş elektrikli koprösör büyük nalbur veya karaköy perşembe pazarında bulunur.
Cihazda tuşe lastikleri ve butonlar yetkili servis ve yetkili servis aracılarından bulmak gereklidir.
Siviçler ise elektronik toptancılarına olacağı gibi, kaliteli ürün kullanmak önemlidir.
İyi servisler selülezik tiner kart temizlemede kullanırlar. Siz de saf alkol yerine tiner kullanabilirsiniz. Fakat, plastik yüzeylere değmeden ve tineri hava ile kurutmanıza dikkat etmeniz gereklidir. Yoksa Kart yüzeyine oksit bırakacaktır.
Klavye tuşları bakteri temizleme banyosu ciddi faydalıdır. Hem tuşlar yenilenir hem de en çok zararlı mikrop ve bakteriler klavyede bulunur.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cok tesekkurler, hepimize faydali oldu.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri