Org İle Yaptığımız Midi Kayıtları Pc ye Atma (Acillll Yardımmm)

kartal_123

Sercan Güney
Yönetici
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA4X - YAMAHA A5000
arkadaşlar pa500 tr de record bölümünden kayıt yapıyorum fakat orgta çaldığı gibi pc çalmıyor midi olarak hafıza kartına atıyorum pc de değişik sesler çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim ???

Cevap: Org İle Yaptığımız Midi Kayıtları Pc ye Atma (Acillll Yardımmm)

acill yardım lazım....

abi aynı olayı bende denedim pc de olmuyor acayip bi sesler çıkıo midi formatı olduğundan dolayı mp3 olarak kayıt yapılmıyor org üzerinden midi formatı çalan bi player olsa belki durum çözülür bende bilmiyorum tam olarak

Pa500 de kullandığınız sesler ve kitleri bilgisayarda bulundurmanız lazım bu da çok zor bir iş. Bilgisayardaki ses kartınız da GM yani general midi sesleri bulunur buda org da kayıt ettiğiniz midinin bozuk çalmasına sebep olur. Fl Studyo tarzı bir program kullanarak midiniz üzerinde ki bu ses ve kitleri değiştirebilirsiniz. Ama yinede pa 500 deki sesleri ve kitleri tutmayacaktır. orgda gelen ses ile pc deki ses farklı olacaktır yine ama fl studio da daha müzikal bir ton yakalayacaksınız Gm tonlarına göre.

Orgtan midiyi çaldırırken bilgisayara kayıt yapacaksın...

Kalın uclu tarafı orgun kulaklık girişine tak sonra ince ucu bilgisayarın mikrofon girişine tak. Kayıt yaparken orgun sesini duyamayacağın için(Çünki orgun kulaklık girişine kalın ucu taktıK)
bilgisayarın kulaklık girişine kulaklık tak. Kayıt yaparken orgun sesini az aç o zaman ses kartına birşey olmaz. Ayrıca windowsun sesle ilgili ayarlarından mic kısmının ses seviyesini düşük tut. Sonra orgu çalarak kayıt yap.Ben windows 7 kullandığım
için kendi kayıt programı bana yetiyor.

zaten abicim öyle yapıyorum artık yorumun için saol...