or700 v2 ne demek?

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
arkadslar bu or700 de v2 ne anlama geliyor ve ne var icinde ne ise yariyor
ben or700 ü cipsiz alsam icinde türk sesler yokmu? yani fabrika cikisi alsam icinde baglama kanun v.s sesleri yokmu?
ve v2 denilen ritimleri yüklesem netesonra or700 hafizaya alamiyormuyum cok ilgimi cekti v1 de var v2 plus var bunlar ne ise yariyor
bir bilgi verebilirmisiniz?

bide eyer or700 alsam sonradanmi takmam gerekiyor v2 denilen cipmi neyse?
ve kaca mal oluyor böyle bisey?

Cevap: or700 v2 ne demek?

Ertan kardeş öncelikle klavyeyi nerden aldın bildiğim kadarıyla Türkiye'ye çipsiz OR700 gelmiyor
Sana bildiğim kadarıyla şöyle anlatayım
V1'de hem arap kiti hem türk kitini kullanabileceğin bir switch mandal var.Bu sayede istersen türk ritm ve seslerini istersen de arap kit ve seslerini kullanabiliyorsun(Tabi kitten kite geçmen için orgu kapatman gerek)Ram kapasitesi 64 MB
V2 ve V2 plus'ta arap kit ve sesler silinip arap ritmleri türk kitleriyle yazıldı.Dolayısıyla V1'deki switch mandal olayı ortadan kalkmış oldu.Bununla beraber multi kitlere yeni efekt sesleri eklendi(Halay için zılgıt,karadeniz ritmi için ayak sesi vs)ve ram kapasitesi 64 MB'tan 128 MB'a çıkarıldı
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Kolay gelsin

bilgilerin icin tesekürler ustam

ben daha almadim ve almanyada orugun yanida sadece 4gb lik usb veriyorlar sadece türk ritimleriyle dolu ama burda hic v1 cip veyada v2 plus cip söylemiyorlar ama mesela youtube de edizurna sesi var bu gibi sesleri v2 olmadan yüklüyemezmiyim veyada 4 telli sesleri veyada elektro bu gibi sesler fabrika cikisi üzerindemi demin dedigim gibi edizurna cünkü salim usta bunlara sampel atilmiyor demisti ve gercektende atilmadigini biliyorum

cok karisik bisey?

Or700 Arabic, Or700TR V1, OR700TR V2 Tarihçesi

Yamaha, fabrkasyon olarak OR700 'ü arabic olarak piyasaya sürdü. Bu alet, içerik anlamında türk müziği için oldukça yetersiz kalıyordu.

Bunun üzerine Can BAŞAR, OR700TR V1 projesi adı altında Or700ü türkçeleştirme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 8 ay süren bir çalışma sonucunda, Or700 Arabic modeline, Yeni türk ritim ve sesler içeren ROM'lar programlayarak OR700TR V1 'i çıkarttı. OR700V1 modelindeki aletlerin arkasına bir de anahtar koyuldu. Bu anahtar, Eski sistemle (arabic) yeni sistem (TR V1) arasında geçiş yapıyordu. Kısacası aletini Or700 V1 yaptıranlar Hem arabic, hem de TR modeline saihp oluyordu.

V1 'e 43 adet türk sample sesi 115 adet yeni türk ritmi eklendi. Ben dahil piyasada ritim yazanlar, Dr.Salim-Beta Set, Fuat-Salim Extreme Set, Fuat Set, Orhan DORE set gibi setler yapılmıştır. Or700 V1 için toplamda 400'den fazla ritim mevcuttur.

Or700TR V1'in 1 yıllık yaşamından sonra, yeni bir model projesine girildi. Yine Can BAŞAR, Or700 için V2 projesini başlattı. Bu proje de V1 projesi yapımı kadar sürdü ve o da tamamlanıp, yeni türk ses ve ritimleri ROM'lara programlanarak, Or700 ve Or700TR V1 modellerine entegre edildi. Orgun arkasındaki anahtar yerini korudu ve bu kez V1-V2 sistemi arası geçiş yapmak için kullanıldı.

V2 projesinde sample sesler bu kez 44100Hz 16 bit çözünürlükte çiplerde (romlarda) yerlerini aldı. 43 sample ses, 135 ritim hazırlanarak kullanıclara sunuldu.

V2 porjesi tamamladıktan sonra 1 yıl boyunca her ay güncelleme yapıldı. V2 ritim güncellemelerine ait ortalama 100 adet te farklı ritim yaızlarak ücretsiz olarak internette yayınlandı.

Şuanda V2 üzerinde nevale çalışmalarına halen devam edilmektedir.

(kaynak :http://www.trakyamuzik.net/yamaha/11720-or700-v1-v2-arasindaki-farklar-acill.html#post65365)

Bu yazıyı yazdığımda daha plus çıkmamıştı.

şimdi bir de v2 'nin üzerine plus çıktı. Ve şuanda sadece plus yapılıyor.

salim ustam bilgilerin icin cok tesekürler ederim

sormamin sebebi or700 ün yputube de hakanx seti diye tanitimini dinledim ve gercektende hayran kaldim o sesler ritimler herkulade seste edizurna var elektr var baze 700 kulananlari yorumlarina bakarsam anliyamiyorum bu gibi sesler ritimler varsa daha ne olmasi gerektigini anliyamiyorum

bu konuda cok bilincli konusmak istemiyorum cünkü yamahayla hic bilgim yok ama dedigim gibi youtubrde dinledigim kadar cok mükemel sesler ve ritimler oldugundan yorumlari pek kabulenemedim cünkü cok büyük bir emek harcanmis sizlerin sayesinde bizlere önemli olan sesler kitler zaten v2 ye atilmis

ama kafama takilanda ben almanyada bir bayiden alsam onlarin bana verece 700 arabictir peki ben nasil bunu v2 pulusa cevirebilirimki

herhangi bir cip mi icine takiliyor yoksa bir programmi yükleniyor ve diyelimki bu v2 cevirebilmem bana nekadara mal olabilir

tekrardan saygilar tesekürler salim ustam

tam sayısını bilimyorum ama 10'un üzerinde yurtdışında kullanan abilerimiz var.

kimileri izine geldiğinde cihazını da getirdi,

kimileri cihaznı kargoyla gönderdi

kimileri de cihazı söküp içindeki anakartı gönderdi.

sen de düşnürsen bu 3 alternatiften birini yapabilirsin abicim.

salim ustam birkez daha cok tesekürler bilgileriniz icin simdi detayli anlamisim yamaha or700 ü

fakat 1 sorum daha olacaktir ben v2 ye cevirmem bana nekadara mal olur yani ücreti nekadar olur size ben karti yolarsam?

simdiden tesekürler