or700 v1 sağ kolon zırıldamaya başladı

kadir006

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
yamaha or700 plus
arkadaşlar or700 ün sağ kolonu patlamış gibi ses çıkartıyor bazen düzeliyor akor değiştirince yanık gibi zırıldıyor hele davul ritmi açtığımda ise tam zırıldama yapıyor başınıza hiç geldimi kapağını söküp baktım 4ohm 10w diyor başka kolon taksam düzelirmi acaba saygılar

Cevap: or700 v1 sağ kolon zırıldamaya başladı

Bu konuyu bir çok yerde yazmışdık :) Konuları iyi takip etmelisiniz..

Orgun üstündeki ritmler haricinde kullandığınız ritmlerin BALANCE olayı pek düzgün değildir ve diğer ritmlere göre çok yüksek volume'de olabiliyor.. Org ise bu volume kaldıramadığı için haliyle arıza veriyor ve Master Volume yüksek çalma sonucunda bu sorun ortaya çıkıyor..

Vee düğünlerde ne olursa olsun, aletin PHONES yani kulaklık girişine mutlaka bir jak takın.. Böylece kolonlar aktif olmaz (Düğün boyunca)

Aleti DTL Teknik Servise göndermeniz gerekiyor..

Özelliklerine uygun sağlam ve kaliteli bir kolon takarsan sorun kalmaz,düzelir.Kolay gelsin.

Bu konuyu bir çok yerde yazmışdık :) Konuları iyi takip etmelisiniz..

Orgun üstündeki ritmler haricinde kullandığınız ritmlerin BALANCE olayı pek düzgün değildir ve diğer ritmlere göre çok yüksek volume'de olabiliyor.. Org ise bu volume kaldıramadığı için haliyle arıza veriyor ve Master Volume yüksek çalma sonucunda bu sorun ortaya çıkıyor..

Vee düğünlerde ne olursa olsun, aletin PHONES yani kulaklık girişine mutlaka bir jak takın.. Böylece kolonlar aktif olmaz (Düğün boyunca)

Aleti DTL Teknik Servise göndermeniz gerekiyor..

Orgun çıkış sesini orta seviyede tutup mixerden kontrol yapılırsa bu tür sorunlarla karşılaşılmaz.

sorunun hoparlorle bi ilgisi yok. hoparlorler sğalam ısıdan dolayı çıkış katında lehim çatlağı var...
orgun sağ altından iki tane patlatın düzlir :D

ya da DTL ya da bu işin servsini yapan kimslere götürün lehimleri tazeletin sorun ortadan kalkar.

Benim cihazında sağ kolonu ısınıyor bu ritim volum ayarlarını bundan sonra dikkatlice ayarlayarak kullansam düzelirmi acaba.

ısınma çift yönlü geçekleşiyor.

1-) ekran aydınlatması inverter trafosu
2-) Amfi entegresninin aliminyum soğutucusu

bunlarınikisi de aynı noktaya (sağ hoparlorün sol tarafı)denk geliyor. Isı hissedilmesi gayet normal.

hoparlorun zırıldaması ise, çatlayan fabrikastyon lehimler. Tazelenmesi gerekli.

1-2 or700'e bunu yaptım zırıldama tamamen ortadan kalktı.

Sadece ısınma var normalmiş demekki teşekkür ederim.

dr salim aletin böyle yapması daha önce hiç başıma gelmedi bugün yayınladığınız extreme setin 9\8 lerini dinlerken cihazda sorun oldu cihazı komple söktüm kolonuda dışarı çıkarttım baktım herşey normal gözüktü sonra tekrar topladım leyim çatlamış diye hiç düşünmedim