Cevap: Öneri / Lütfen Değerlendiriniz
müzik aleti temin etme aşamasında acemi biri olarak tabiki sizlerden görüş ve öneri sorguluyorum ve sizlerde tecrübelerinize dayanarak model marka belirtiyorsunuz ,bende isteklerimi değerlendirip bir cihaz seçmek niyetindeyim. buraya kadar sıkıntı yok ancak:
enstrüman üreticileri de tıpkı telefon üreticileri gibi davranarak insanları zor durumlara düşürmeyi görev sayıyorlar. yeni dünya düzeni zaten bu işler üzerine kurulmuş adeta.
x marka belli bir fiyat çerçevesinde bir müzik aleti üretiyor. içine bazı ritmler ve sesler ekliyor ,birde dışardan harici eklentiler/paylaşımlar için bir aparat monte ediyor, bu önceleri disket iken teknolojinin gelişimiyle, usb ,sd kart veya hdd oluyor.
har marka ürettiği cihaza kasıtlı olarak eksik ritm ve eksik soundlar ekleyerek ,müşterilerini her bulduğu ortamda dosya aramakla uğraştırıyor.
bir cihaz sorguluyorum deniyorki "üzerindeki soundlarla ve ritimlerle o cihazdan ne köy olur ne kasaba " bilgisine ulaşıyorum er yada geç.
ritmleri bir kenara bırakırsak bu eksik sound ile cihaz üretme takıntısının ben sebebini çok merak ediyorum. yani bir üretimin içinde doğu batı sentezinin bol miktarda olmayışının sebebi nedir , bu 16/32/ 64 mb hafızalar mı yetmemektedir yoksa firmanın elinde (müzik le uğraşan bir firma) yeterli veri mi yoktur. yoksa hepsinin içinde clarnet vardır da hüsnü nün ki gibi mi değildir ? biz onun peşindemiyiz.
birde ben psr s650 alayımmı başlangıç olarak , yoksa mikroarranger mi tercih edeyim