Cevap: Öneri Almak İstiyorum...
Size incelemenizi önerebileceğim cihaz ; Roland Pro-E'dir. Bu cihaz 1980lerin ikinci yarısında çıkmış ve günümüzde artık "vintage" sayılabilecek bir cihazdır. Üzerinde; Roland'ın o yıllardaki meşhur "D" serilerinin ( D-10, D-20 gibi ) seslerini büyük ölçüde barındırmaktadır.
Cihazın asıl amacı ; master keyboard'a öncelikle ritim ve ikincil derecede ses anlamında eşlik etmektir. 3 oktavlık bir cihazdır. Cihazı ; isterseniz üzerindeki sesleri alt yapıda kullanarak sadece ritim box şeklinde kullanabildiğiniz gibi isterseniz ritim fonksiyonunu devre dışında bırakarak sadece 3 oktavlık bir ses aleti olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca üzerindeki "split" fonksiyonu ile bu 3 oktavın bir kısmını ritim fonksiyonuna diğer kısmını ses fonksiyonuna bölerek de kullanabilirsiniz.
Cihazın üzerindeki preset ritimler batı müziği ritimleridir. Ancak cihazın üzerinde ritim kartları için yapılmış ayrı bir slot bulunmaktadır. Bu slot'a Pro-E için Roland tarafından üretilmiş ritim kartlarını girerek ekstra ritimlere sahip olmak mümkündür. Bahsettiğim yıllarda ; dönemin Roland distribütörü olan rahmetli Barkat'ın , o dönemin koşullarına göre Roland'a yaptırdığı ve içeriğinde 9/8 vs. gibi Türkiye'de yaygın kullanılan ritimlerin bulunduğu ritim kartı da mevcuttur.
Cihazı ; 80'li yıllarda TRT televizyonunda canlı proğramlarında kullanan Rıza Silahlıpoda meşhur etmiştir. Güzel bir cihazdır. Ancak günümüzde bu cihazı bulmak tabii ki biraz zor.
Bulunduğunda da ; cihazın kıymeti tam olarak bilinmediği için , üç kuruş paralara satılıyor. 
Kullandığınız DAW'da bu cihazın ritim ve ses opsiyonlarını kullanarak istediklerinizi belki yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Onun için bence cihazı bir şekilde Youtube vbg. mecralardan bir inceleyin derim.