ohm değerleri bakarsanız sevinirim

• Konbuyu başlatan pymmemo
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 9
  • Görünümler : 3K

pymmemo

paylaşımcı üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa3x & pa800
üstatlarım benim stk cihazım var.arkasındaki çıkışlar ise çok garip ve bir sürü var.L de iki tane çıkış,R de iki tane çıkış,monitörde iki tane çıkış ve L+R BRİDGE tek çıkış olmak üzere çıkışlar yazıyor.cihazda ise şu açıklamalar mevcut:3 KANAL POWER ÇIKIŞLI 900W
3X300W VEYA 600W KÖPRÜ +300W 3x7 BAND EQ
benim elimdeki kolonlar ise tromba ms38 ve bildiğim kadarı ile 8ohm değerleri var.şimdi benim anlamadığım yer ise ikinci satırdaki yazdığım çıkışlar var ya L+R BRİDGE hariç hepsinde 4ohm yazıyor.ben şimdi 8ohm lik kolonları oralardan çıkış alırsam kolona veya cihaza zararı olur mu,veya sadece L+R BRİDGE çıkışından alıp diğer kolonu da kolona paralel mi yapayım.resimde çıkışların hepsi gözükyor,vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• 12005_1[1].jpg
    12005_1[1].jpg
    36.3 KB · Görünümler: 224
Dostum zaten L ve R birbirine paralel çıkışlardır yani biri sağ kolona diğeri sol kolona hesabı çıkışlardır bunlarda ufak tefek ses ve ton değişikliklerini Steryo da farkedersin Mono da hiç fark edemezsin. Anlayacağın L ve R Steryo sesler için bir ortamdır.

3 kanal power çıkışlı dan da ben şunu anladım senin amfinin içinde 3 tane ana kart var yani bu amfiye 4 tane normal kolon + 2 tane de monütör kolon bağlayabiliyorsun. Kule bağlamamaya dikkat et veya bağlarsan da toplam sayı 3 kolonu sakın geçmesin çıkışların anlayacağın biri dolu biri boş olması lazım. Birde Amfi Ohm değerleri ile Hoparlör Ohm değerleri ni kontrol etmen gerek Diyelimki hoparlörün 8 Ohm dur Amfi çıkışı Maksimum 8 olmalı yerli amfilerde zaten böyledir ama Avrupalar da ise bu sayı Maksimum 4, minimum 2 dir hal böyle olunca da bizler haliyle sıkıntı yaşarız eğer amfi nin om sayıları toplamları kolonlara bölündüğünde 4 - 8 olanlarda maksimum 8, minimum 4'ten şaşmalaı, Avrupalar da ise bu sayı Maksimum 4, Minimum 2 dir yani yerlilerde kolon Ohm saylırı 4 - 8, Avrupalarda 4 - 2 dir bu sayının altına Ohm sayısı düşünce hoparlörler ve amfi zarar görür bu Ohm sayılarını Paralel veya seri bağlama kolonlarla dengeleye bilirsin buda ayrı bir uzmanlık ister iyi araştırmalısın. Kolay gelsin Saygılarımla,

saz grubu arkadaşım aslında gerekli bilgileri vermiş bi kaç eklemede ben yapayım.kullandığın cihazı satan bi kaç yerden biraz inceledim 8ohm kolon kullandığını söylemişsin
220W x 3 8 ohm kolonlar ile enfazla kullanabileceğin güç bu.yani aslında bu cihaz senin kolonların için yeterli bi cihaz değil bu cihazı kullandığın zaman mutlaka yanında bi power gibi artı bi cihaz daha kullanmanı tavsiye ederim.
eğer kolonların her biri 4 ohm olsaydı 3 tane 330 w maksimum güçte olan kolon kullanabilirdin anlamına gelir.

buradan bakarsan neyin ne olduğu aslında burada yazılı ama reklam olmasın diye site ismini veremiyorum.resimde bakabilirsin.

aynı sorunları bende çok yaşadım halada yaşıyorum aslında çünkü istediğim güçte bi kafa almaya kalksam en az 3 milyar gibi bi parayı gözden çıkarmam gerekirki kazandığın parayı gidip oraya yatırmak anlamına gelir ne yapalım şimdilik alana kadar idare ediyoruz.

birde şu gerçek varki en iyi markalar yani çok iyi sonuçlar elde edebileceğin markalar çok pahalı ve diğerlerine göre güç olarak dahada düşük olsa bile bizim ülkemizde ne yazııki çok aşırı fiyata satılıyor.ne yazıkki anlaşılabileceği gibi dünya bizden çok çok ucuza dha iyilerini kullanabiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
muzaffer ve servet hocam bu konuda beni aydınlattığınız için sizlere teşekkür ediyorum,sağolun...

üstatlarım peki bu cihazın arkasında power max con.....1350 watt yazıyor bu konudada bilgilendirirseniz sevinirim...

tam olarak göremeden yorum yapmak doğru olmaz ama tahminen 3kolon x 350lik herbiri desek=1050 vatt gibi toplam max.yüklenebileceğin değeri ifade ediyor olabilir ama bu ohm değerleri arttıkça bu değerin küçüleceğinide göz önünde bulundurmak gerekir..

bilgilendirmeniz için teşekkürler..

1350 diye belirttiğin amfinin Kod numarasımıdır veya gerçek vereceği toplam Watt'ı mıdır? Amfinin arkasında toplam kaç tane çıkış war? Her çıkış kaç Ohm yazıyor? Sen kolon olarak ne ullanıyorsu? Wattları nedir? Hoparlör Markaları Çapları nedir? Kaç yollu kolon kullanmayı düşünüyorsun? Sonuş olarak sen kaç kolon bağlamayı düşünüyorsun bana bunları açık açık yaz sana en pratik yöntemi yazayım.

muzaffer abi cihazın arkasında power max 1350 watt yazıyor.cihazın arkasında 7 tane çıkış var.L de iki tane çıkış,R de iki tane çıkış,MONİTÖRde iki tane çıkış ve L+R BRİDGE yazan yerde ise bir tane çıkış var.L+R BRİDGE hariç diğer çıkışların hepsinde 4 OHM yazıyor.L+R BRİDGE de ise 8 OHM yazıyor.abi bende 2 tane tromba ms38(300-600watt)2 tane de üç yollu peavey(225-400watt)varç.2000 watt jbl kuleler var ama onları senin tavsiyen üzerine bu cihazda kullanmıyorum.cihazın diğer bilgiler ise şunlar abi:3 KANAL POWER ÇIKIŞLI 900W
3X300W VEYA 600W KÖPRÜ +300W 3x7 BAND EQ

Şimdi sana öyle bir pratik yol söyleyeyimki kuleleri bile bağlayabileşim şimdi hazır dur :D

Fakat bu dediğim işlemi yapmak kaydıyla sadece bu kuleleri amfinin arkasında 8 Ohm yazan çıkışlara takasın yoksa umduğun sonuçları alamayabilirsin.

Biliyorsun Kule lerde 2 tane büyük hoparlör vardır. Sen kolon arkası girişinden gelen veya CLASSOWER kullanıyor isen ondan Hoparlör girişine gelen +Kablo yu aynı kolon içerisindeki bir hopralörün +Ucuna lehimle. -Olarak gelen kabloyu da diğer hoparlörün -Ucuna lehimle. Yarım metrelik bir tek kablo ile de her iki hoparlörün boşta kalan ayaklarını birbirine bağlarcasına lehimle işte seri bağlantı budur. Tizi yani Tiwiteri normal bağla ona bir değişiklik yapmana gerek yoktur. Bu seri bağlama sayesinde senbin kulelerin otomatikman 16 Ohm olmuş olur çıkışlar ikişer ikişer amfi içinde birbirine paralel bağlı olduklarından aynı paralel iki çıkışa bu dediğim şekli uyguladığın kuleleri bağladığında Ohm sayısını 4'e düşürür buda kolonun iki yollu imişcesine amfide rahat çalışmasını sağlar rahatlıkla kullana bilirsin. Fakat bu kuleleri 4 Ohm yazan çıkışlara bağladığında Ohm sayısını otomatikman 2 ye düşürür buda amfi de sıkıntı yaratabilir gerçi 2 - 4 Ohm arası çalışır bir amfi ise pek zarar vermez ama minimum güçle çalıştırmış olursun. Bu şekilde 2 tane kule yi 8 Ohm yazan 2 çıkışa bağla 2 tane trombo yu yani iki yollu kolonu da 4 Ohm yazan iki kolona bağla bu 4 kolon bu amfi ye ter fazla da yüklenme diğer baksettigin yerler giriş veya monütör dür onlara artık fazla da bişeyler takmasan bence daha güzel randıman alırsın. Kolay gelsin Saygılarımla,

Moderatör tarafında düzenlendi: