Nisan 1 ladeslerine karşı haberdar olalım :)

TEKİNOĞLU

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Bağlama, Pa-80 ve Or-700 TR V1
Arkadaşlar malum bugün 1 Nisan, sizden borç para isteyen, arabanızı isteyen, elinizdeki herhangi bir değerli eşyanızı isteyen, ödünç tesisat ve estromanınızı isteyen ve verdiğinizde de Nisan bir deyip sizi şok edecek çok kişi olacaktır. :) Her ne kadarda espirili bir olay olsada gururuna yenik düşüp te kapbettiğini sinesine çekip zarara uğrayanınız olabilir. uyanık olalım. Her nereye bugün gidersek, görüşürsek AKLIMDA, ile gidip AKLIMDA ile dönelim, bugünkü ucuz satış formlarına bile itibar etmeyelim :) Aklında yazalım :)

Sonsuz sevgilerimle,

Cevap: Nisan 1 ladeslerine karşı haberdar olalım :)

1 Nisanın Tarihçesi; 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının daetkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur’an bir elinde İncil ‘Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım’ der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler. Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar ‘Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz’ dediklerinde Haçlı ordusu komutanı ‘Benim sözüm size dün akşam içdi, bugün için size bir sözüm yoktur’ diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir.
İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında ‘Hile Günü’ olarak kutlanmaktadır. Maalesef hıristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış,yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan’lar, bir şakagünü olarak kutlanmaktadır.
Okuduktan sonra yapmış olduğum 1 Nisan şakalarını düşündüm…
Artık 1 Nisan şakası yapmayacağımı biliyorum, keşke daha önceden de yapmasaydım

Cevap: Nisan 1 ladeslerine karşı haberdar olalım :)

1 nisanı kutlamak kadar aptalca bir şey göremiyorum, hiç kullanmam gereksiz bir gün. Zaten arkadaşta açıklamış olayı, o olay olmasa da gereksiz buluyorum.