Nedir bu oyun havası tutkunluğu

Müziksiz Asla

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Pa600Qt
Yazılan ritim ve yapılan demolara bakıyorum hep oyun havası oyun havası. Roland bk5 aldım ritim destegi olur işte forumda kullanıcılar yazıyor onu bırak roland destek oluyor dedik. Siteye neredeyse ritim eklemeyi bırakmışlar. Satış bitti herhalde.

Olanların tamamına yakını oyun havası. Introlu birde. Ritimler yani vuruşlar aynı ama şarkıya göre ritim. Çalacak adamda girişi çıkışı kendisi çalsın yahu. Dünya kadar ritim var sitede 2 yada 3 tane türkü ritmi var. Yine bir o kadar da tsm. Hepsi oyun havası yahu. İstek yapıyoruz birseyde çıkmıyor.

Introlu falan istediğimde yok zaten o kadar yüzsüz olamam. Introda olduktan sonra biz ne calacagiz. Ben sadece türkü ve tsm ritmi istiyorum. Kimse yanlış anlamasın ben sadece şansıma kızdım bu serzeniş kendime. Demekki biz yanlış tercih yapmışız.

Cevap: Nedir bu oyun havası tutkunluğu

Sitemiz tüm müzikseverleri bünyesinde toplayan büyük bir site...

Çok değerli müzik üstadı arkadaşlarımızın, abilerimizin, kardeşlerimizin uğradığı bir yer...

Ve bu serzenişinize yürekten katılıyorum.

Bu site sadece düğün işlerinin değerlendirildiği bir yer olmamalı. Yanlış anlaşılmasın benim mesleğimde tam olarak düğün işleri... Ve buradaki düğün formatlarına hitap eden bir çok paylaşımdan yararlandım, yararlanıyorum. Konumuz o değil konumuz bizlerin müziğin her türlüsüne katkı sağlamak ve ilgilenmek gerçeği...

Bir çoğumuz insanlara müzik dinlemek üzere oluşturulmuş mekanlarda hizmet veriyoruz. Hep Türk insanının müzik kültürü açısından geri kaldığını söyler dururuz. Benimde başıma geldiği üzere ; Misket tarzı çalarken insanların gelip "oyun havası çalsana" :D durumu buna güzel bir örnektir. İşte benim iddiam şu ; Memleketimin insanlarına müzik konusunda örnek olmalıyız.

Türkülerimiz TSM'lerimiz de özellikle düğünlerde, mekanlarda çalmalı...

Tartışmasını yaptığımız "hazır MD ile müzik yapmak piyasayı öldürür mü" tarzı konuşmalar belkide cevabını bulacaktır.

Hatırlarsanız TV lerde televole kültürü diye bir kavram vardı. Bunun etkilerini görüyoruz, yaşıyoruz. Bizlerde işyerimizde çaldığımız, icra ettiğimiz müziklerle geleceğe örnek teşkil etmeliyiz. Müzik ve eğlence sektörü sadece oyun havasından ibaret değildir, olmamalıdır.

Müziğin bir toplumun gelişmesinde sanılandan çok daha büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum ve bu konuyu önemsiyorum...

sanırım ya güncelleme ıle calısılıyor yada rtımler yazılıyordur ömer bey bk ıle calısmalarını sürdürüyor olmalı umarım:) bende sanırım bıraz pısmanlık duydum bk 5 de aletın kapasıtesı tartısılmaz fakat yapılan rtımlerler tamam hos guzel dedıgınız gıbı türkü rtmı 2 tane var tsm 2 ...3-4 rtım 2 tane ve bu rtımlerde benım kulagıma hos gelmıyor acıkcası yapılana saygım sonsuz ben baska markadakı rtımlerı dınledıgımde gercekten aletı calasım gelmıyor halbukı aynı ozellıkler rtımler daha dolgu olabılır dıye dusunuyorum seslere gelıncede abı ne kadar efek verdımse bı turlu olmadı gıttı sonunda pechbend tıde bozdum :)) su an ılgılenemıyorum aletle ...alette eksık cok ozellıkle ses bakımından da batı kalıyor benım gorusum neyse cok uzattım aletı kötülemek degıl amacım ya ben 14 yıldır bu ısı bılmıyorum yada bk 5 bana fazla:))

bana gore sebebi sudur;Turkiyede org=dugun demek,yani bu ise baslamis,baslayan veya baslayacak olan kisilerin ilk temel fikri muzigi ogrenmek degil,bir org alayim,biraz calmayi ogrenincede kina sunnet gibi birseyler yapip cep harcligini veya aletin parasini cikaririmdir.Bu sadece rolandda degil korg dada boyledir,paylasilan setlere veya istenilen setlere bakarsaniz nerdeyse hepsi oyun ve roman tabanlidir,buda fikir sahibi olmamiz icin yeterlidir,formlara veya paylasimlara baktiginizda %90 dugun %10 da turku ve arabesk tabanli setlerdir,bu bizim toplumumuzun yapisidir degismez,babasi ogluna bir org aldiginda ilk istegi bir misket calda oynayalimdir.bunun gibi bir suru ornekler verilebilir.Profrsyonel muzisyenler zaten kendi ritimlerini ve seslerini kendileri yaziyor,yaptiklari programlara gore....

Ben Aldım BK5'i Vitrine Koydum Saolsun Annem Dantel Örmüş Tozlanmasın Diye Şık Bir Görüntü Oldu.
Bu Arada Satış Bölümünde Kız Gibi BK5 Sahibini Arıyor Bilginize.

Değerli Roland BK-5 OR Kullanıcıları,

Konu içerisinde yaptığınız değerlendirme ve görüşlerinize cevaben bu bildiriyi yapmak istedik.
Sizlerinde bildiği gibi BK-5 OR klavyemizin mini bir web sitesi bulunuyor ve bu site içerisinde
sizlerden gelen ritim istekleri bulunmaktadır. Şimdiye kadar yayınladığımız ritimler, bu istek
bölümü dikkate alınarak yazılmıştır. Bu durumda bizde sizler neler istiyorsanız, onları yapmaya
çalışıyoruz. Bu istek bölümünde genelde aynı tarzda ritimler için hep istek geliyor ve bizde
bu aynı tarzdaki ritimleri farklı versiyonlar ile sizlerin sıkılmamanız veya farklı şekilde
kullanabilmeniz için yazdırıyoruz. Farklı tarzda ritimler olması gerekliliği konusunda sizlere
hak veriyoruz, fakat sizde taktir edersiniz ki her kişinin istediği ritimi yazabilmemiz veya yazdırabilmemiz
mümkün değildir. Bu tarz kişisel ritim isteklerini yazmak kullanıcının kendisine kalan bir durumdur.

BK-5 OR üzerine çalışmalarımız sonlanmış durumda değildir. Sizlerinde bildiğiniz üzere yaz aylarında
bulunmamızdan dolayı firma çalışanlarımızın yıllık izinlerinde olmaları ve aynı şekilde ritimler konusunda
çalıştığımız insanlarında yaz tatillerinde olmaları belki ritim yayınlarımızı son dönemlerde yavaşlatmış olabilir.
Fakat tekrar belirtmek gerekirse, ritim çalışmalarımız henüz sonlanmış durumda değildir.

Bilgilerinize sunar, sizlere iyi çalışmalar dileriz.

hocam siz hiç bir köy düğününde alkollü gençler tarafından sabaha kadar tutuldunuz mu ?şimdi diyorsunuz oyun havası olması olmasın türkü çalın tsm çalın düğünlerde düğün ortamında bize isteriz elbette klas parçalar çalalım wals tsm yapalım çiftler dans etsin falan ama bunlar ancak düğün salonlarında olur... şimdi gelelim niye sürekli oyun havası vs ritmi istediğimize buna YÜSSÜZLÜK diyen o arkadaşımızı kınıyorum bu işten coğu ekmek yiyen insan sokak aralarında ne ter döküyor biliyomusunuz işte bu yüzden ritim arıyoruz insanlar bizden vurgu istiyor oyun havası istiyor gençi geliyor yaşlısı geliyor biz çok geniş bi kitleye hitap ediyoruz ve bu iş zannettiğiniz kadar kolay değil hocam evde stüdyoda kayıt yapmaktan çok farklı.... SAYGILAR...

Teşekkürler arkadaşlar. Yani burada ritim bulamıyorum mantığının dışında abi çok fazla ritim var ve haddinden fazla demek istiyorum. Roland Türkiye'nin de bahsettiği gibi çok ritim var ama esasında ritim aynı versiyon ve tonlar farklı. INTRO olayı. İyilik olsun diye her parçanın introsu ile ritim yapılıyor. Bence bu yapılacağına araya 1-2 tanede türkü tsm müziği ritmi yapılırsa güzel olur. Örneğin vahde diyorsun şu anda olan 4-5 vahde ile bütün arabesk fantazi türü şeyler calinabiliyor.

Eğer bunların tersini söylemiş olsaydım yani her şarkı için Introlu ritim isteseydim "ya onuda kendin yap sen ne yapacaksın o zaman" diyebilirdiniz. Bende öyle düşündüğüm için....

Neyse ben anlatabildim demek istediklerimi Roland TUrkiyede dikkate alacaktır. Teşekkür ediyorum herkese.

Yazılanların tümüne katılmakla beraber şunlarıda belirtmek istiyorum; söylendiği üzere ülkemizdeki talep ağırlığı ne yazık ki oyun havası tarzı ritim ve sesleredir. Bununda başlıca sebebi elimizdeki cihazların çoğunluğunun düğünlerde kullanılmasıdır. Düğünlerde ise kültürümüzün getirisi olarak oyun havalarına olan istektir. Aslında bu cihazlar çok farklı amaçlarla üretiliyorlar, fakat talep doğrultusunda şekillendiriliyorlar. Bu tür cihazların çıkış amacı aslı itibariyle düğünde kullanılması yada tek başına sahne yapması değildir. Genel olarak aranjörlerin, bestekarların veya orkestrada çalanların kullanması amacıyla üretrilmeye başlanmış. Tabii farklı segmentlerde olan cihazlarda var fakat bunlar hep sonradan talep doğrultusunda üretilmişlerdir. Fakat bizim gibi orta doğu, arap ve doğu avrupa ülkelerindeki tatlı pazar görülerek imkanlar yine sınırlı tutulmaktadır Cihazlarda açık olarak sunulan hafıza bölümü, örneğin orkestrada eksik olan enstrümanların veya bestekarın çalışacağı parçadaki eksik enstrümanın tamamlanması gibi durumlar gözetilerek ayrılan hafızalardır. Bizler istiyoruz ki batısı, doğusu tüm sesler en kalitelisinden elimizin altında olsun. Her türlü ritim onlarca versiyonuyla cihazımızda olsun. Fakat hiç bir üretici bunu bize sağlamayacak, kısmen sağlayan cihazlar vardır ama onlarında yetenekleri ve depolama kapasiteleri teknolojinin gerisindedir ve fiyatları çok yüksektir. Ketron audya bu cihazlara örnektir ve fiyatı onbinlerle ifade edilmektedir. Şunu unutmamalıyız ki bu firmalar müziğe, müzisyene hizmet için değil, öncelikle kendi ticari menfaatlerine hizmet için varlar ve buda doğaldır. Ayrıca bu cihazlar hiç bir zaman bir müzisyenin çaldığı çaldığı enstrümanın tadını bize veremeyecek.

Tabi işin başka boyutlarıda yok değil. Distrübütörlerle çalışan insanların, yani bizlere ritim ses yazan insanların azlığı ve bazen distrübütörlerin stratejileri mevcut imkanlarıda en verimli şekilde kullanmamıza engel olabiliyor.

Bu noktada kullanıcılar olarak öz eleştiride yapmalıyız. Bireysel olarak düşünemeyiz konuyu, bizler genel olarak kullanıcılarız. Ne istedik? Ne verdiler? Ne istediysek veya başka bir deyişle ne isteyebildiysek onu verdiler aslında.

Elinde olmayana ulaşma isteği, eline geçirdikten bir süre sonra sıkılmak ve bitmeyen iştah insan oğlunun doğasında, fıtratında var. Şimdi en güzel çözüm kotoyla kanun, bagpipeyle zurna, discoyla türkçe pop, 8 beat ve latin ritimleriyle türkçe slov çalınan günleri anımsayıp teselli olmak gibi görünüyor.

hocam siz hiç bir köy düğününde alkollü gençler tarafından sabaha kadar tutuldunuz mu ?şimdi diyorsunuz oyun havası olması olmasın türkü çalın tsm çalın düğünlerde düğün ortamında bize isteriz elbette klas parçalar çalalım wals tsm yapalım çiftler dans etsin falan ama bunlar ancak düğün salonlarında olur... şimdi gelelim niye sürekli oyun havası vs ritmi istediğimize buna YÜSSÜZLÜK diyen o arkadaşımızı kınıyorum bu işten coğu ekmek yiyen insan sokak aralarında ne ter döküyor biliyomusunuz işte bu yüzden ritim arıyoruz insanlar bizden vurgu istiyor oyun havası istiyor gençi geliyor yaşlısı geliyor biz çok geniş bi kitleye hitap ediyoruz ve bu iş zannettiğiniz kadar kolay değil hocam evde stüdyoda kayıt yapmaktan çok farklı.... SAYGILAR...

Beni yanlış anladınız. Sözcüklerime dikkat ettim ama yanlış anlaşılmaya neden oldum demekki yinede kusura bakmayın ne olur. Çok detaylı yazdım ek birseyler yazarsam konu daha çok sapacak.

Şöyle soyleyim; benim kendim için söylediğim şeyi yani bana tembel introyuda kendin çal demesinler diye, zaten Introlu istemediğim halde, siz onu kendi üstünüze alindiniz durum öyle değil :)

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri