Neden?

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Bugün gazetede okuduğum Fatih Altay'lı yazısı:

TÜRKİYE BAHOZU NEDEN VURAMAZ?

Yine saldırı. Yine çok sayıda şehit. Arkasında yine Suriye kökenli terörist Fehman Hüseyin ya da bilinen adıyla Bahoz Erdal. Son dönemde PKK'nın bütün kanlı eylemlerinin arkasında aynı isim var.

Merak ettiğim konu da tam bu. Türkiye'nin elinde onca teknoloji. Onca dış destek. Predatorlar, Heronlar. Dinleme imkanları. İnsani istihbarat.

Ve dünyanın en iyilerinden olduğu söylenen SAT-SAS timleri, komandolar, özel kuvvetler.

ABD Afganistan'da, Yemen'de, Irak'ta hedef aldığı adamları bir bir bulup vururken, El Kaide'nin liderini evinde paketleyip temizlerken, Türkiye neden PKK'nın lider kadrolarına, en azından Bahoz Erdal'a bunu yapamaz? Çok mu zor? Çok mu imkansız? Özel kuvvetlerimiz mi beceriksiz ve yıllardır kandırıldık mı? İstihbaratımız mı zayıf? Teknolojimiz mi eksik? Hangisi ya da hepsi mi?

Ben de soruyorum arkadaşlar Neden?? Neden Amerika dilediğinde Apo'yu yakalabildik bir takım vaadler karşılığı?? ve şimdi Neden vuramıyoruz bu şerefsizi?
Ne vaad etmemiz lazım gene? Ya da neden göbekten bağlıyız, neden kendi işimizi kendimiz göremiyoruz??

Fikri olan?

Cevap: Neden?

Bugün gazetede okuduğum Fatih Altay'lı yazısı:

TÜRKİYE BAHOZU NEDEN VURAMAZ?

Yine saldırı. Yine çok sayıda şehit. Arkasında yine Suriye kökenli terörist Fehman Hüseyin ya da bilinen adıyla Bahoz Erdal. Son dönemde PKK'nın bütün kanlı eylemlerinin arkasında aynı isim var.

Merak ettiğim konu da tam bu. Türkiye'nin elinde onca teknoloji. Onca dış destek. Predatorlar, Heronlar. Dinleme imkanları. İnsani istihbarat.

Ve dünyanın en iyilerinden olduğu söylenen SAT-SAS timleri, komandolar, özel kuvvetler.

ABD Afganistan'da, Yemen'de, Irak'ta hedef aldığı adamları bir bir bulup vururken, El Kaide'nin liderini evinde paketleyip temizlerken, Türkiye neden PKK'nın lider kadrolarına, en azından Bahoz Erdal'a bunu yapamaz? Çok mu zor? Çok mu imkansız? Özel kuvvetlerimiz mi beceriksiz ve yıllardır kandırıldık mı? İstihbaratımız mı zayıf? Teknolojimiz mi eksik? Hangisi ya da hepsi mi?

Ben de soruyorum arkadaşlar Neden?? Neden Amerika dilediğinde Apo'yu yakalabildik bir takım vaadler karşılığı?? ve şimdi Neden vuramıyoruz bu şerefsizi?
Ne vaad etmemiz lazım gene? Ya da neden göbekten bağlıyız, neden kendi işimizi kendimiz göremiyoruz??

Fikri olan?

bu şahıs zamanında apo piçiyle de raportaj yapmıştı madem hevesli sıkıverseydi kafasına.

burada sorulması gereken soru şu ki neden 10 yıl önce bitmiş olan terör hortlatıldı ? bunu iktidara sormak lazım.

dünya devi olduğunu idda eden başbakan 3 5 bin kişilik it sürüsünü imha edemiyorsa bence sadece boş boş konuşuyor. bir gece indir bakalım 2000 tane komandoyu aralarına nooluyo o zaman o kandil kampına. Büyük devlet bunu yapabilen devlettir. Hiç kimse kusura bakmasın İsrailin bile yöneticileri bizlerinkinden daha cesur ve daha gözükara.

Arkadaşlar madem bu ortamda bu tür konularda doğal olarak tartışılıyor olayın arka planını objektif bir şekilde söyleyeyim gerçi hepiniz az çok biliyorsunuz ama konuya taraf olan medya organlarının iç içe oldukları çıkarlar yumağı ile manüple ederek insanların kafalarının karışması sonucu farklı ve yanlış saptamalar oluyor.İşin özünü anlamak için herkesin görmesi gereken gerçek şu:bölgede kendi ülkelerinin gelecekteki çıkarları için hazırladıkları planı uygulayan güçler önce iran ile ırakı yıllarca savaştırıp zayıflattılar bu arada ülkemizide sağ sol çatışmaları ile darbe ortamına hazırladılar.Daha sonra bağımsız ırak devletini sünniler şiiler kürtler olarak ayırıp birbirine düşürdüler ıraktan her gün canlı bomba haberleri geliyor dikkat ediyor musunuz.36. paralelin kuzeyini uçuşa kapattılar ve o bölgede kukla kürt devletinin bayrak asmasına para basmasına meclis oluşturmasına seçim yapmasına önayak oldular orada yaşayan ve türkiyeye gönülden bağlı türkmenleri
de asimile ettiler.bu işler olurken afrikanın kuzeyindeki ülkecikleride arap baharı operasyonu ile milli birer devlet olmaktan çıkarıp amacı belirsiz çapulcu halk yığınları haline getirdiler.ırak savaşı sırasında Türk ordusunuda kore savaşındaki gibi maşa olarak kullanmaya kalktılar ama sağduyulu komutanların sayesinde bu plan yürümedi.Türk ordusu şu an herkesin niye yapılmıyor dediği dev operasyon için binlerce asker tank top ile sınırı geçip ırakın kuzeyini temizlemeye kalkıştı hareket 2. gününde engellendi askerlerimiz geri dönmek zorunda kaldı.bölgede en dirençli potansiyel güç olan Türk ordusunun başına çuval geçirerek itibarını yerle bir ettiler (zaten şu anda bütün bu gerçekleri bilen ve tehlike arzedebileceği düşünülen kurmay sınıfındaki komutanlar içerde)Ordumuz bu şekilde çökertilmekle kalmadı bölgedeki komutanlarımızın kendi insiyatifi ile hareket edip pkkya darbe vurmasını engellemek için istihbarat toplama,operasyon yapma yetkisinin önüne bir sürü broktarik engel koydurdular.ırak havasahasına insanlı insansız bir tek uçak sokamaz olduk.ve pkk köpekleri bu cennet ortamda palazlandılar her türlü silah ve istihbarat desteği ile artık koskoca düzenli orduya kayıp verdirir hale geldiler.bölgedeki güçlerin planı o kadar güzel işlemekte ki mesela bir can alıcı örnek vereyim;bu güçler bize, bak sözümüzde durup size elektronik istihbarat sağlayıp pkk ile mücadelenizi destekliyoruz diyebilmek için bir gurup terörist şu an şuradadır gidin vurun istihbaratı verdiler,ıskalamayı sevmeyen kahraman pilotlarımız aldıkları görevi başarıyla gerçekleştirdi.Birde baktık ki bize kaçakçı grubunu vurdurmuşlar.Bir anda ordumuz kendi vatandaşını vuran beceriksiz konumuna düşürüldü nerdeyse pilotlar mahküm edilecekti,hiç kimse bu bilgiyi kim verdi sorusuna cevap veremedi.Böylece bir taşla iki kuş hem ordumuza çullanmak için sebep yarattılar hem bak bu Türkler kürtleri böyle katlediyor pkk o yüzden mücadele ediyor imajı oluşturdular ...........................sonuç:lafı gevelemeden açıkça şunu söylemek gerekir.Ülkemiz bütün kurumları ile yekvucut olup ordumuzun arkasında durarak bölgedeki güçlerle savaşmayı göze alarak kuzey ırakı işgal etmeli ayrılıkçı taşeron lağım farelerini temizleyip geri dönmelidir.ve ırakın bölünmesine karşı kararlı politika izlenmelidir.Zaten Usta komutanımız Mustafa KEMAL ihtiyacımız olan bütün siyasi ve askeri öngörüyü bize miras bırakmıştır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Siz sanıyormusunuz ki Türkiye istese terörü şuanda bitiremez ? Anında bitirir. Ama bunun bedeli çok ağır olur. Türkiye 1 şehit olduğunda bile sarsılırken bütün askerlerimizi o topraklara gönderip onların kökünü kazımak ve sonucunda 10.000 asker şehit vermek içten bile değil. Düşünün bir kez o kadar şehit verdiğimizi. Neler neler olur... Malesef bizim çok sayın (!) başbakanımız halen bizleri kandırmakla yetiniyor ve bir ton masal anlatıyor ve Türk insanı da bunu yiyiyor. Sokaklara dökülüyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez diye. Ama şehitler ölüyor işte. Mehmetçikler ölüyor.... Sadece ailesi yaşıyor acısını. Başka kimse bu kadar derinden hissedemez...

BENCE ...

PKK sorunu nasıl çözülür ? Neden şehit veriyoruz ?

PKK sorunu bir tek şekilde çözülür. Profesyonel askerlerle çözülür. Demek istediğim ; Türkiye de askerlik sistemi değişcek. Askerlik mecburi hizmet olmicak. Askerlik bir iş olucak. Hayatları boyunca askerlik yapıcaklar. Türkiye de o kadar işsiz insan var. İsteyen herkez belli kriterler dahilinde ordu mensubu olabilcek. Maaş alıcak. Eğitim görücekler. İşin herşeyini öğrenicekler. Yani kısaca SADECE BORDO BERELİLERDEN OLUŞAN BİR ORDU OLCAK BU ŞEKİLDE.... Hem Türkiye de işsizlik kalkıcak hemde PKK sorunu çözülcek. Terörün kökü kazınıcak... Bu iş bu şekilde çözülür. Askerlik Profesyonel bir iş olmalı...

Sen kalk 20 yaşında fidanı al askere gönder. Adam silah tutmamış , adam gibi eğitim almamış. Usta birliğini ver Aktütün karakoluna. Sonra vurulsun şehit olsun. Tabi şehit olur. Siz PKK lıları aptal mı sandınız.? Onlar bizim askerlerimizin aldığı eğitimin 10 katını alıyorlar. Hayatları dağda geçiyor. Her türlü stratejiyi bizim askerden daha iyi biliyorlar. ( acemi askerlerden bahsediyorum ) Bizim mehmetciğimiz gitsin dağa , teröristle karşı karşıya gelsin sonra vurulsun. Siz kaçtane bordo bereli gördünğüz şehit olan ? Olmaz da .. NEDEN ? Çünkü o bordo bereliler , SAS komandoları hepsi birer profesyonel asker. Bizim mehmetcikler malesef göz göre göre şehit oluyorlar... MALESEF...

Kaldırın askerliği ... Çağırın ne kadar işsiz fakir , güçlü kuvvetli adam varsa ülkede... Görün bakın adam gibi bir eğitimle o dağdaki domuzları nasıl yok ediyoruz bir bir...

Her iş profesyonel tekniklerle çözülür vesselam... Bu işte bence bu şekilde çözülür...

Sürç-ü lisan ettiysek bilmeden affola...

Saygılar.

Ger çek mi istiyorsunuz işte gerçek her kes eline bir ilaç alsın içinde morfin türefi maddeyi bir kusun kaç gram veya kaç mili gram işte yanıtı biz hep petrol diye uyutulduk şunu unutmayalım bizim üdnyya tanıttığımız haşhaş ve türevleri dünyada ilaç pazarında nakit döner varsa paran alırsın yoksa bakarsın şimdi bu pazarın gerçek rakkamını söyleyeyim size türkiye bütcesinin 5 katı varın siz düşünün bu para tamamı abd gitmektedir sizler lütfen inanmayın gazeteler tv lere canlı yayında bağlanın sorun canlı yayına kaça çıkıyorlar sizin üzerinden kaç para kazanıyorlar ve sizlerin gözünüze perde çekiyorlar kafanızı başka yöne çeviyorlar unutmayın çözüm 3 aydır o bölheye ilaç hammaddesi imalatanesi kurun 3 ay sonra ne terör ne töre ne başka bir şey olur yeterki biz olalım

hergün ölmektense 1 gün ölelim, nedir bu kardeşim?
bu kadar basiretsizmiyiz, toplum olarak üzerimizde ölü tapragı var, kim neye inancak şaşırmış, benliğimizi unutmuş, dejenere bir toplum olmuşuz.yarın çagırsınlar hiç düşünmeden giderim ama sorunun adını koymak lazım, terörmü?_ kürt sorunumu?
ben marmarisde yaşıyorum, burada esnafın en az yarısı kürt kökenli, eger bu ülkede bir kürt sorunu olsaydı ülkenin batısında bu kadar kürt nasıl barınırdı?
teröre kürt sorunu dyip dillendirmek ilerde bizi bölünmeye götürür, allah korusun bu ülkede bir iç savaş çıksa (ki ben ihtimal vermiyorum , milletimiz sağduyuludur ) yugostavyadan beter oluruz, batının ve abd nın oyunlarına gelmemek gerekir..

arkadaşlar şu son on yıla bakalım terör saldırıları bitmek üzereyken yeniden başladı.Bölgeyi çok iyi bilen işin uzmanları sözüm ona örgüt kurmaktan birer bire içeriye alındı ve ordunu beli kırıldı ve in anın şu anda ordudaki kişiler antalya da bodrumda tatil yapıp yapıp talimatlarla operasyon düzenleyen kişiler çatışmalar bitince güya orayı teftişe giden şahsiyetler. böyle bir ordudunu komuta kademesinden ne beklenebilir.Ayrıca dikkat edelim yapılan bu baskınların hepsinin istihbaratı alınıyor fakat önlem alınmıyor,yani bu işten beslenen orospu çocuklar var''çok özür diliyorum iki gündür moralim çok bozuk'' Yani vatanperverler gitti vatan satarlar geldi.

yaw biraz mantıklı düşünün. pkk olmasa abd silah ticaretini nasıl yapacak ? türkiyede terörist olmazsa silah kullanmaya gerek kalmaz değilmi. pkk olmasa abd türk askerine nasıl silah satacak. pkk olmasa eroin ve kaçakçılık döngüsü nasıl sağlanacak. o kadar asker 3 - 5 tane terörsti öldüremiyosa napalım daha. bzim milletimiz hain bi millet kardeşim.bunu artık kafanıza sokun. para için kendi milletini de satar kendi askeriini de. olay bu kadar basit.

benim bu konuya bakış açım şöyledir: neden pkk var? pkk var çünkü herkezin bildiği üzere dış politikalar, ülkemiz üzerine kurgulanmış komplo teorileri, ve topraklarımızda gözü olan çok ülke var. yeraltı yerüstü kaynaklarımıza gözdikenler var.. bişekilde ülkemizi dışa bağımlı hale getirebilmek için pkk var. nasılmı, yılda terör karşıtı yapılan hertürlü adım astronomik paralarla atılıyor. başta askeriye, silah ve mühimmat ve benzeri masraflar normalin onlarca yüzlerce katına çıkıyor. buğdayını bile dışardan alan ülkem zaten milli geliri düşük bide bu giderler binince (daha bundan hariç hortumcusu var vurguncusu var) yetersiz bütçesiyle ayakta durmaya çalışıyor.. ne oluyor budurumda? sam amcadan silah alıcak ama paramız yok yaz deftere,, seçim oldu mali kriz var ver milyon dolarları yaz deftere!! maddi olarak bizi kendine öyle bir bağlamışki uzun yıllardır bu böyle. haliyle meyve veren ağacı kimse kesmek istemez. sadece abd değil birçok dünya ülkesi bizim terörümüzden rant elde ediyor. mehmetçiğimi vuran mermi rus silhından çıkıyor mesela. bu artık güçler savaşına dönmüşdurumda dostlar.. dreamsongs arkadaşıma katılıyorum şöyleki: 20 yaşında gencecik cahili 30lu 40lı yaşlarda hayat deneyimi, coğrafik deneyimi tam köpeklerin arasına salıyosun.. adam hayatında silah kullanmamış 2 ay acemi birliğinde yat kalk yaptırıp duran hedefe üç beş el ateş ettirip dağa çıkartıyosun.. bu banada çok yetersiz geliyor. askeri eğitim en az 2 yıl yapıldıktan sonra yaş aralığı 25/35 olacak. eğitimini verip gönder bakalım dağa kim kimi yiyiyor?? doğuda askerliğini yapıp gelmiş, psikolojisi düzelemeyen aile dostlarımın çocukları var tanıdığım.. illaki mecburi askerlik yapılacaksada kritik noktalarda yaptırmazsın denizede asker lazım havayada. doğuda askerlik ayrı bir branş olmalı. eğer bu ayırım yapılmazsa daha çok evlere ateş düşer çok yazık çok!! Allah şehit kardeşlerime rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin, ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmemize yardım etsin inşallah...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ben askerliğin kaldırılmasından yana değilim.. Her vatan evladı askerliğini yapsın.. Ama terörün olduğu yerde değil.. Sorunun olduğu yerde değil..

Bu bölgelerde profesyonel eğitimli ve bu işi meslek olarak yapan askerlerin görev alması gerekiyor. Yani Ordu iki kısımdan meydana gelecek. Normal halktan gelen gençler ve profesyoneller..

İşsizliğe çözüm mü arıyoruz? Bundan güzel çözüm mü olur??
Teröre çözüm mü arıyoruz?? Bu kalleşlerin barış istemediği ortada, profesyonel askerden daha güzel çözüm mü olur??