Mixer ile kayıt alma hakkında

RossMax*

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa80
Merhabalar

Ben evimde mixer ile kayıt almak istiyorum fakat pc bağlantısını nasıl yapabilirim ?

Böyle kayıt alan üstadlarımız varsa bilgilendirebilirler mi?

Çıkışları vs. nasıl yapmalıyız?

Cevap: Mixer ile kayıt alma hakkında

Ses kartınız onboard olan bir kart mı yoksa yarı profesyonel, profesyonel bir kart mıdır?

Eğer onboard ise -sadece tek ses girişi varsa- mixerin "main out" kısmından kablo çekip o tek girişe bir aparat yardımıyla birleştirme yaparak bağlayabilirsiniz.Daha gelişmiş bir ses kartınız varsa zaten onun üzerinde iki adet normal boyda jack girişi vardır.Aparata gerek duymazsınız.

harhangi bir bilgisayardan kayıt yapmak çok kolay ilk önce mixerinizin rec out yazan (ikili)yerden bilgisayarınızın mik girişine bağlantı yapıyorsunuz sonra ses ayarlarınızı yaptıktan sonra herhangi bir kayıt programı ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz kolay gelsin..

On board ses kartım. Peki bu bağlantıyı sağlarken bi ucu 6,5 bi ucu 3,5 olan kabloyu mu kullanıcam yani düğünde kullandıgım laptop kabloları gibi

On board ses kartım. Peki bu bağlantıyı sağlarken bi ucu 6,5 bi ucu 3,5 olan kabloyu mu kullanıcam yani düğünde kullandıgım laptop kabloları gibi

ses kartına hiç gerek duymadım kablonun bir ucu kırmızı beyaz toz jack diğer ucuda lettop girişi küçük biliyorsun (kulaklık girişi gibi )masa bilgisayarının mik girişine takıcaksın (pembe renk olur genelde)