Mikserim pa3x i kaldırırmı?

• Konbuyu başlatan rafael
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 7
  • Görünümler : 4K

rafael

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
xd9
Arkadaşlar elimde Eagletech MP 184A Poewr Mikser var Özellikleri ise şöyle: 10 Kanal - (6 Mono - 4 Stereo), 2 X 400W ( 8 OHM), 32 Adet Digital Efekt, 7 Band Equalize şeklinde. Şimdi arkadaşlar benim elimdeki bu mikser pa3x i veya pa800 ü kaldırırmı. Biliyosunuz 3x te max audıo özelliği var. Bu yüzden mikseri çok yorabiliyor. Elimdeki bu mikser bana yetermi Yoksa başka bişey yapmam gerekiyomu Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

Cevap: Mikserim pa3x i kaldırırmı?

Arkadaşlar elimde Eagletech MP 184A Poewr Mikser var Özellikleri ise şöyle: 10 Kanal - (6 Mono - 4 Stereo), 2 X 400W ( 8 OHM), 32 Adet Digital Efekt, 7 Band Equalize şeklinde. Şimdi arkadaşlar benim elimdeki bu mikser pa3x i veya pa800 ü kaldırırmı. Biliyosunuz 3x te max audıo özelliği var. Bu yüzden mikseri çok yorabiliyor. Elimdeki bu mikser bana yetermi Yoksa başka bişey yapmam gerekiyomu Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.
Maxx audio'nun mikseri yoracağını nereden duydunuz...Maxx'in 2 yönlü uygulaması var.
1- Bas ve Tizleri öne getirir(loadnes etkisi)(frekans ayarlama değil)
2- Stereo artırıcı(Ritimdeki panlama etkisi artar)
3- Volüme artırıcı
İkinci kısım
7 veya 8 kanal(org yanımda değil şu an) gelişmiş paremetrik eq..

İki özelliktedeki istediğin parametreyi birbirlerinden bağımsız kullanabilirsin.

Birinci özellik gelişmiş sequencer programların master efekt bölümünde kullanılmaktadır.Buna en basit örnek iyi araba teyplerinde load düğmesi vardır. Buna basınca aynı volümde ses hacim kazanır. Az volümde tok ses duyarsınız.

Her söylenene inanmayın ve biraz araştırın. Maxx audio sistemini bildiğiniz onlarca büyük firmanın (sony gibi) lisanslı bu proğramı kullandığını göreceksiniz.

Genel olarak açıklama Maxx | Products | MaxxAudio 3
Kullanan firma isimleri http://www.maxx.com/Content.aspx?id=17

Google çeviri ::

MaxxVolume , bir all-in-one ses kontrolü Yüksek Seviye Sıkıştırma RMS düzeylerini artırmak Düşük Seviye Sıkıştırma yumuşak sesler netliği artırmak için Gürültü sinyal ve sistem gürültüsünü ortadan kaldırmak için, Ayırıcı ve Tesviye ses seviyelerini düzeltmek için. Plus, MaxxVolume akıllı, üretici tanımlı kulak koruma mekanizmaları uygulamak için kullanılabilir.

MaxxBass ¨ psiko-akustik bas uzantısı EQ kullanımı ve sistem yenmek geleneksel bas güçlendirme teknolojileri, daha doğal bir ses sunuyor. MaxxBass düşük frekanslarda daha düşük, daha derin tonları gibi algılanan harmonikler oluşturmak için analiz eder.

MaxxTreble sistem tavanı aşan artış RMS için, kristal berraklığında yüksek frekanslı geliştirme sağlar. Onun mükemmel bir dinleme deneyimi için özel algoritması, üzerinde sıkıştırılmış formatta ışıltı geri yükler .

MaxxStereo işlenmemiş merkezi içerik bütünlüğünü korurken stereo yan içeriği span uzatır. MaxxStereo, en iyi görüntüleme için stereo alanını genişletmek, hoparlör stereo ayrımı artırır.

MaxxEQ çan ile 10 adet programlanabilir filtreleri, raf, alçak geçiren ve yüksek geçiren, ayrıca ayarlanabilir frekans, kazanç ve Q parametreleri kullanarak, EQ eğrileri tasarım ve cerrahi hassasiyet ile ses şekillendirmek için güç verir. MaxxEQ sezgisel Grafik Kullanıcı Arayüzü, tıklama ve sürükle-filtre tasarımı, hızlı ve kolay hale getirir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cevap cok güzel ve aciklayici olmus. Bir kac sey de ben ilave etmek isterim. MAXX-Audio otomatik olarak devrede degil. Kullanicinin istegine bagli( kendim PA3x kullanicisiyim.) Istendigi sekilde ayarlayabilme, kapatma imkani var. Arkadas zaten ayrintili aciklamis.

Fakat bundan ziyade bu mikseri neden yorsun ki? Hangi org ya da enstrüman olursa olsun mikseri yormaz. Mixeri yoran sey yanlis ayardir!!! Markasi ve gücü ne olursa olsun! Bunun da kontrol mekanizmasi mikserin üzerindedir.

Degil elinizdeki, 10 liralik mikser bile her orgu kaldirir. Yanlis ayar yapilirsa da 100.000 dolarlik mikserden bile randiman alamazsiniz. Böyle sehir efsanelerine inanmayin. Cihazinizin kullanma kilavuzunu okuyup teknik kapasitesini ögrendikten sonra zaten böyle gereksiz yalan yanlis seylere de itibar etmezsiniz. Önemli olan sahneye ciktiginiz yer, kac kisiye hitap edeceginiz ve ona uygun bir mixer ve kabin secimi! Kabinlerin frekans ayarlari belli. Kapasitesinin üzerinde bir yüklenme olursa haliyle yorulur da bozulur da, patlar da ;)

Siz elli kiloluk bir cuvali tasirsiniz. 100 kilo oldumu bacaklariniz titrer. 200 kiloyu yerinden oynatamazsiniz. Bu da onun gibi bir sey. Cihaz saticilari böyle ayrintilari anlatmazlar. Anlatsalar da eksik anlatirlar. Cünkü ellerindeki dandik mali kime satacaklar yoksa;-)

Kolay gelsin. Elinizdeki cihaz her yerde is yapar. (Inönü Stadi haric :) )

Cevaplarınız teşekkür ederim. Max audıo özelliğini istediğimiz zaman aktif veya pasif yapabileceğiimiz bende biliyordum. Ama max audıo nun cihazı yorduğunu biyerden okumuştum. Okuyunca bende şaşırdım zaten ki ben ses sisteminden çokda iyi anlamam. Kullandığım mikser bana yetiyor ayrıca. Ama bu yazıyı okuyunca sormak isdtedim haliyle. Yinede açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederim.

Mixerin master larını kısıp gain ve kanal volume yüklenirseniz mixer yorulur ama yorgunluktan ölmez merak etmeyin :) Mixeri öldüren yanlış ayar ve bağlantıdır..Pk dediğimiz kanala aşırı yüklenme sinyali veren ışığı dikkate almazsanız kanalı yakabilirsiniz..Bu pk ışığının yanmasına sebep olan ilk şey "gain" ayarının haddinden fazla açılmış olmasıdır..Bas ve tizleri çok fazla verirseniz yine bu ışık yanabilir..Uygun ayar ve doğru çıkış ile istediğiniz enstrumanı mixer e bağlayabilirsiniz..Mesela ben Peavey bass anfisini tonlayıp mixere bağlıyorum hiç bir sorunla karşılaşmıyorum (Peavey bass anfisi 500 Watt çıkışlı ama bu 500 wattlık güç değil mixere giden tonlanmış ham ses).

Saolun bilgiler için. Bundan sonra daha dikkatli olcam. Bende masteri çok kısarım normalde. Ama bundan sonra tersini yapıcam. Yani master ı açıp volumleri kısıcam. Buda güzel bilgiydi. teşekkürler. Ha birde mazur görün ama ben normalde 3x almak istiyorum. Ama ben evde sürekli çalan biriyim. Eğer 3x i alırsam harici hoparlörü hemen alamam Cihazı evde sürekli tesisata bağlayarak çalarsam sorun olurmu acaba. Zaten evde çalarsamda tek hoparlör kullanırım. Bu konuda bi sıkıntı yaşarmıyım sizce Ha birde evde çalacağımdan dolayı doğal olarak miksere yüklenmemiş oluyorum. Ama yinede bi sormak istedim.

Harici hoparlör maalesef oldukca pahali. Bende var. Ses kalitesi de hakikaten saglam ama...Bu fiyata iki adet aktif hoparlör de alinirdi o da ayri b ir mesele ;-) Maddi acidan düsünülecek olursa onun yerine 2 tane kullanilmis "aktif" stüdyo hoparlörü ya da aktif herhangi bir hoparlör kullanabilirsin. Illa belirli bir marka da sart degil. Mikser hususunda bir sikinti yasamazsin da, elektrik faturalari konusunda yasarsin gibime geliyor:)

Mixer ayarlarini sahnedeyken arkadasin dedigi sekilde yap. Isin sirri Gain ayaridir. Ayarlari yaparken orgun tahmini olarak azami cikaracagi sesi ac. ( Orgdan !!!) Ya da en gürültülü ritmini ac. Önce gain kirmizi yanmayacak sekilde kis. ( Bu arada dikkat et, cihazda girdigin kanallarda mute tusu aktif olsun. Yani disari ses gitmesin ! ) Gain i ayarladiktan sonra sesi aktif hale getir ve kanal ayarlarini yap. Main 0 cizgisinde olsun. Daha sonra kanal volümünü istedigin sekilde artirabilirsin. Tabii aletin kaldirabilecegi ölcülerde ve ikaz lambalari yanmadigi müddetce! Eger Power mikser kullanmiyorsan, yani amfi ile calisiyorsan, bu ayarlari yaptiktan sonra sesi amfiden yükselt!

Kardeş çok saol yorum için. Benim cihaz anfi deil power mikser Bide başka bişey sorcam Ben düğünlerde orgun sesini dışarıda veriyorum. Yani orgdanda ses geliyor. Böyle daha fazla zevk alıyorum. Bu sıkıntı oluştururmu Ha bide harici hoparlör olayını 2.nci el olarak halledemezmiyiz Yani bunların 2.nci eli bulunmazmı Yada daha ucuz nebiliyim idarelik yani.