Midi'ler nasıl kullanılır? Yardım..

Burak A.

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
ennlist.com
Enst.
Korg PA600 QT
Üstadlar çok basit bir soru belki ama bu midi sesleri nasıl kullanılır? Çoğu midi dosyasını indirip dinlediğimde melodika sesleri gibi basit sesler çıkıyor,e önemsiz bişey olsa da trakya müzikte midi arşivleri üzerine konu başlığı açılmazdı herhalde dedim sizlere sormaya karar verdim.Acemiliğim için kusuruma bakmayın,saygılarımla.. :)

Cevap: Midi'ler nasıl kullanılır? Yardım..

Abisi gördüğüm kadarıyla senin klavyen pa 600..Yani senin işin md ile değil yani şanslısın artık sizler mp3 altyapı lar kullanabilirsiniz.. O bahsettiğin midileri biz pa 80 lerde disket te çalarak üstüne okurduk.. Sende denemişsin yani normal bilgisayar dan çalınca zaten eksik ve düzensiz sesler çalar.. Yani sizler bir sıfır önde başladınız..)))

Klavyedeki style lar pad lerde birer mididir aslında. Ses kalitesi kullanılan sample larla ilgili.Şöyle söyleyebilirim elektronik ortamda yani bilgisayar veya klavyede notalarla yazılan style olsun pad olsun veya standart midi dosyası olsun hepsi mididir.Mesela o sesi kötü dediğiniz midileri klavyeye uyarlıyabilirsiniz ama çok meşekatli iştir.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim,evet klavyem pa600 nokta atisi bi cevap vermissiniz :) yani yeni nesil cihazlarda midilere pekte ihtiyac yok diyorsunuz

Senin md yle işin yok..md işi bitti artık.. Sen mp3 altyapı ayarla usb ne yükle.. Bulamazsan haber et bana

Eyvallah üstad çok teşekkür ederim,araştırayım mp3 altyapilari bulamazsam yine rahatsiz ederim sizi :)