LÜTFEN YARDIM korg PA 50SD PA 80 PA 500 MÜ?

sinan4407

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Arkadaslar ben yurtdısında yasıyorum bir org satın almak istiyorum.Kucukken kurs almıstım yine ilgilenmek istiyorum vede korg markası iyi oldugu icin baska marka bir org satın almak istemiyorum.Yalnız sorun surda baslıyor youtube dan vıdeolar ızledım Korg pa 80 in turk ses kartları var sanırsam kanun ud keman baglama gibi extra ensturman sesleri ekliyebiliyorsun.Ben bu makinayı cok begendim fakat bulamıyorum bu yuzden hep karsıma cıkan Pa 50 sd ve pa 500(tr versıon deil) bunlardn birini satın alacagım
1. sorum Hangisine bu sesleri ekleyebilirim?
2. sorum Pa 50 sd ile pa 50 arasındaki fark ne?
3.sorum Pa 500 e boyle ses ve rıtm eklemelerı yapabılıyormusun?
tesekkürler....

Cevap: LÜTFEN YARDIM korg PA 50SD PA 80 PA 500 MÜ?

pa80 çok eski model yenisini bulamazsın ikinci el bulabilirsin
pa50 sd tamamen batı aletidir türk sesler yüklenmiyor
pa500(batı) pa500tr(türk) pa500müsicant(alman) pa500china(çin) pa500oriental(arap)
modelleri var bu aletin senin alman gereken pa500tr olanıdır içinde türk enstrumanları zurna bağlama mey ney kemençe vb. ve türk ritimler yüklü bu modeli alacaksın yanlışlıkla batı pa500 ve ya diğerlerini alma

pa80 2005 model org.temizini türkiyede bulmak mümkün.italyan malı makine.diğerleri çin malı.kalite farkı çok.teknik üstünlükleri pa80 den biraz fazla olabilir ama ne yap et alemin kıralı pa 80 al.pişman olmazsın.ben 2005 model 3.06 versiyon sıfıra yakın temizlikte yeni aldım.yani arayınca bulunuyor.bulamazsan da pa800 al.maceraya girme.ben 3 yılda 7-8 alet aldım sattım.korglar haricinde hep zarar ettim satarken ve satana kadar göbeğim çatladı.ama korglar kısa sürede satıldı ve hepsinden de kar ettim.esnaf değilim.zevk için bu işi yapıyorum.sonunda doğru yolu bulup son olarak pa80 alıp işe son noktayı koydum.nevale bolluğundan ne yapacağımı şaşırdım şimdi.birsürü kart ve bekapları,ritimler,songstyler,setler vs.en önemlisi alet SAMPLE alet dışardan ses yükleme imkanın var.kullanımı çok kolay vs,vs.korgun bu önlenemez tercihinden rahatsız olup olumsuz yazıları gördükçe sadece gülüyorum.alet babamın malı değil ama bir korg gerçeği ortada.adamlar türklerin isteğine önem verip o doğrultuda alet üretmişler.fazla yazmaya gerek yok.piyasadaki piyanist şantörlerin kullandığı aletlerin yüzde 80 i korg zaten.saygılar......

pa80 bulma şansın hiç yoksa pa500tr al.üzerindeki sesler sana yeter.

pa500tr teknolojilk olarak diğerlerinden üstün durumda.ara model olarak çıktı ama tutulmadı.bende sıfır almıştım 4 ay kullandım elimden zor çıkardım.tr kitler,ritimler ve enstruman sesleri yönünden tam bir düğün aletidir.ama dışarıdan sample ses ve kit yükleme olanağı yoktur.kasası ve tuşeleri 55 ile hemen hemen aynıdır.bu durumda en sağlam pa80 görünüor tabi kartlı kullanmak şartı ile,saygılar...

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim cevap yazdiginiz icin..sagolun varolun bilgilerinizi paylastiginiz icin ben pa 80 bakacam ilk etapta olmadi forumda yine size danisirim kalin saglicakla...