- Enst.
- Yamaha a2000 v2 plus-korg 3x pro
Merhabalar arkadaşlar setuplara yenisi eklenen kronos hakkında hiç bilgim yok ve şuan istanbul seyrantepede oturuyorum ama 6 gün sonra sakarya karasuya yerleşiyoruz şimdiden kalvyeleri koliledim ve bilmek istediğim temel şeyler var bunları bilip başına oturursam daha iyi olucak çok fazla yorulcam çünkü yeni eve yerleşmek alışmak için o yüzden sizden sorucam sorular için lütfen sıfır bilgim olduğunu unutmayın kronosta çok detaylı açıklayarak yazarsanız sevinirim çünkü bende açık ve detaylı sorucam.
Ben klavyeyi pratik kullanmak isterim yani komalar ve tonlar olarak genelde bellidir benim sahne tonlarım babamla şöyle;
Re üzeridir
re+3=fa
re+5=sol
re+7=la
Koma olarak mi ve si
şimdi mesela 1 tane yaylı sesi var onu sevdiniz o sesi 6 çeşit kayıt yapmak istiyorum yani şöyle;
1.re+3 mi si koma nasıl kayderirim nerden koma veririm nasıl tranpoze yapılır bunlarıda öğrenmem lazım
2.re+5 mi si koma
3.re+7 mi si koma
4.re+3 naturel
5.re+5 naturel
6.re+7 naturel
Bu şekilde yapmak istiyorum anlatabildimmi acaba derdimi
Çünkü düğün sahnesinde re üzeri çalıyorum pratik olarak 3 klavye var ve normal bir bar programı olsa sadece solo çalsam tranpoze yapmadan her tondan çalabiliyorum ama koma olaylarını hızlı çözmem lazım lütfen açıklarsanız sevinirim herkese lazım olur bunların eğitimi yok korg pa serisi gibi videolar anlatımlar yok şimdiden teşekkür ederim.
Ben klavyeyi pratik kullanmak isterim yani komalar ve tonlar olarak genelde bellidir benim sahne tonlarım babamla şöyle;
Re üzeridir
re+3=fa
re+5=sol
re+7=la
Koma olarak mi ve si
şimdi mesela 1 tane yaylı sesi var onu sevdiniz o sesi 6 çeşit kayıt yapmak istiyorum yani şöyle;
1.re+3 mi si koma nasıl kayderirim nerden koma veririm nasıl tranpoze yapılır bunlarıda öğrenmem lazım
2.re+5 mi si koma
3.re+7 mi si koma
4.re+3 naturel
5.re+5 naturel
6.re+7 naturel
Bu şekilde yapmak istiyorum anlatabildimmi acaba derdimi
Çünkü düğün sahnesinde re üzeri çalıyorum pratik olarak 3 klavye var ve normal bir bar programı olsa sadece solo çalsam tranpoze yapmadan her tondan çalabiliyorum ama koma olaylarını hızlı çözmem lazım lütfen açıklarsanız sevinirim herkese lazım olur bunların eğitimi yok korg pa serisi gibi videolar anlatımlar yok şimdiden teşekkür ederim.