krdnz ereğli yöresi oyun havaları?

KORAYYYYY

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
s 770 bk5
arkadaşlar krdnz ereğli yöresi nasıl oynar bilgi alabilirmiyim ne tarz parçalar çalınır bilen varsa yardımcı olursanız iyi olur ereğlili varsa çok iyi olur iyi günler

Cevap: krdnz ereğli yöresi oyun havaları?

valla arkadaş zonguldakta benim bildiğim bir karga geçiyor çalınır birde söm söm (kaptaş) dedikleri oyun havası çalınır..bunlar favoridir yörenin oyunları 2/4 parçalar zaten..çiftetellide biraz 2/4 gibidir alto sax alırsın sesi gezersin :) misket,roman vs. piyasa müzikleride gider her türlü ama bu 2 parçayı isterler..

Tarnspoze kardeşimiz doğru demiş, Misket, Ankara Fidayda, Bartın çifte tellisi ( Aslında genel bir makamı yoktur, uşak ya da hicazkar dolanırsın bir melodi çalıyormuş gibi, tam bir düzmece melodi. Fakat bunsuz da oynamazlar :D ) Genelde ankara sincan ş.koçhisar kırıkhavaları harmanlarsın. Tempo'yu Ankara oyun havalarından sonra 109 yap. Bildik 2/4 lere gir.

kardeş ben devrekta kaldım şunlar var karga geciyor takmakla ben bir bina yaptırdım devrak ustalarına boşuna yazmayalım oranın yerel sanatçıkları youtubedeb veya izleseneden gurup yağmur yaz görürsün çok basit oyun havaları ile düğün 5 saat devammmmmm )))

evvellah 28 senedir zonguldak düğün kınalarındayım :)