Korg soru

• Konbuyu başlatan rafael
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 3K

rafael

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
xd9
Merhaba arkadaşlar nickimdende anlayacaınız gibi ketron kullaıyorum. İlerde inşallah x3pro yada 2x düşünüyorum. Yalnız ben dini musıki yapıyorum. Yani tambur, ney, kaval, flüt gibi seslere çok ihtiyacım oluyo. Korga geçersem bu konuda fazla sıkıntı yaşarmıyım. Evet bende biliyorum korg ritim konusunda gayet iyi. Ama bazı soundlar benim için çok önemli hele ney ve kanun hatta flüt, piyano ve meyide katabiliriz. Bana bu konuda biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevap: Korg soru

Merhaba arkadaşlar nickimdende anlayacaınız gibi ketron kullaıyorum. İlerde inşallah x3pro yada 2x düşünüyorum. Yalnız ben dini musıki yapıyorum. Yani tambur, ney, kaval, flüt gibi seslere çok ihtiyacım oluyo. Korga geçersem bu konuda fazla sıkıntı yaşarmıyım. Evet bende biliyorum korg ritim konusunda gayet iyi. Ama bazı soundlar benim için çok önemli hele ney ve kanun hatta flüt, piyano ve meyide katabiliriz. Bana bu konuda biraz yardımcı olursanız çok sevinirim.

hocam size kısaca şöyle izah edeyim,
eğerki pa 800 de pa 1x de pa 2x de ki türk sampler sesler ketron xd9 da veya sx 3000 de veya audya da ki seslerden daha iyi olmasaydı aradaki fiat farkı bi düşünün,o kadar fiat farkı ve adi malzemesi dahi olsa bu kadar tutulmazdı,

kısacası pahalı org larda istediğin sesleri ve ritimleri rahat bulabilirsiniz,bu yamaha troys serisi pa serisi farketmez,
ketron xd9 dan pa 80 e veya or 700 tr ye geçipte istediğiniz sesleri ritimleri beklemek yanlış olur,parayı bastıkça özelliklerde artıyo seslerde ritimlerde güzelleşiyo :D

Hocam saolun güzel de izah etmişsiniz. Ama benim bildiğim kadarıyla korg ses konusunda ketrona bazı seslerde hala yetişemedi diye biliyorum. Mesela bi arkadaş ketrondaki tamburu korgun hiçbir ürününde bulamazsın demişti. Yoksa özelliklerin ve bu gibi şeylerin arttığını bende biliyorum. Yoksa ben ilerde neden 3x düşüniyimki. Saolun bilgilendimeleriniz için.

Bencede Korg da bulamayacağın şey yoktur şüphelerin son derece yersiz diyebilirim ziraa korga geçersen ondan sonra birbaşka marka ya adapte olabilirmisin orası önemli :D Saygılarımla,

Teşekkürler hocam.

arkadaşlar kızmak darılmak yok.ben sırasıyla ,xd9-pa 80-sx 3000-or 700 v1-pa 55 kullandım ve şuan pa 800 kullanıyorum.bu cihazları ses olarak kıyaslarsam,xd 9 ve sx 3000 de örneklenmiş samplelerin güzelliğini (berraklık,sadelik) diğerlerinde görememiştim.konuyla ilgili küçük bir anımda var.3 yıl önce sx 3000 i ilk aldığımda pa 80 kullanan yakın bir dostum cihazı görmek için evime gelmişti.arkadaşa ilk önce Tayfun ve Sertacın introlu birkaç türk ritmini ve ardından sırasıyla türk ensturman seslerini dinlettim.adamın söylediği ilk cümleler ....adaş yok böyle bi alet,hani bu ketronlar beş para etmesdi,yav sanki sesler gerçek gibi,bu sesleri 80 e bi atıcan ...vs anlayan anlamıştır.benim marka takıntım yok.ama ses derseniz ketron arkadaşlar.ritimde olurdu belki ama tünel fazla ilgilenmedi.yada bu cihazlar cevo emo cüneyt ertaç gibi hocalarımızın ilgisini çekmedi...bundan dolayıdırki ketron düzelene kadar korga devam.

birader bu arada korg pa 1x pa 800 2x seni tatmin edecektir ama bi müddet sudan çıkmış balık gibi olacaksın.istersen korgta seslerin efeklerini kapat ,sample sesleri bide öyle dinle.işi götüren efekler....

Moderatör tarafında düzenlendi:

erkan 1979 abicim bakın ne güzel açıklamışsınız Daha doğrusu benim anlatmaya çalıştığımı anlatmışsınız. Benim söylemek istediklerimde aynen bunlardı. Yalnız aramızdaki tek fark ben ketronun dışında hiçbir marka cihaz kullanmadım. O yüzden korkmamda biraz normal. Ha evet pa800 2x tamam bunlar süper cihazlar ama bazen ketronun verdiği tadı vermeyebiliyor. Açık söyleyeyim eğer ketron ritim ve özellik bakımından korga biraz daha benzemiş olsaydı korga belki hiç ihtiyaç duymazdım. Alcaksamda gider ketrondan alırdım Mesela audya gibi. Ama ketron audyayı bile o kadar önemsemedi. Çünkü bikaç demosunu dinledim. Bazı sesler xd9 dakinin resmen aynısı. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum. Zaman herşeye çare olacaktır eminim.