Korg pa900 bazı referans sesleri bulunamadı sorunu

İyiki Doğdunuz :)

Enst.
Korg Pa900
Selam iyi günler herkese ve admin. Yardıma ihtiyacım var.
Orgdaki setimi flash belleğe kopyaladım. Sonra orga başka set indirdim kendi setimi silip. Ama tekrar kendi setimi kurduğumda bazı referans sesleri bulunamadı dedi ve şu an seti kurdum orga ve ritim ve sesler bozulmuş.
Bunu düzeltme imkanımız var mı?
Daha önce yamaha kullandım bu yüzden korga yeni yeni alışıyorum
orgum korg pa900
Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Selam iyi günler herkese ve admin. Yardıma ihtiyacım var.
Orgdaki setimi flash belleğe kopyaladım. Sonra orga başka set indirdim kendi setimi silip. Ama tekrar kendi setimi kurduğumda bazı referans sesleri bulunamadı dedi ve şu an seti kurdum orga ve ritim ve sesler bozulmuş.
Bunu düzeltme imkanımız var mı?
Daha önce yamaha kullandım bu yüzden korga yeni yeni alışıyorum
orgum korg pa900
Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
Evet P piyanistmuhammet , seti düzeltme imkânın var. Referans ses hatası genellikle eksik multisample, PCM veya yanlış yükleme sırasından kaynaklanır.

Seti Temiz Belleğe Yükle
PA900 menüsünden Media > Load seçeneğiyle kendi setini yüklemeden önce:
Media > Utility > Factory Restore veya Restore Resources ile belleği temizle.
Ardından sadece kendi setini yükle.
saygılar..

Hocam factory reset yapıp yüklüyorum seti ama yine ayni hatayı veriyor. Seti temiz yükledim flash belleğe yinede alıyorum bu hatayı. İnternette araştırma yaptım epey bunun pcm dosyası ile alakalı olduğunu söylüyor bazı kaynaklar ama tam bir çözüm bulamadım.

Orgu factory restore yaptıktan sonra seti yüklüyorum flash bellekten. Bu hatayı veriyor
"Warning
Some unreferenced resources have been found"
Tamam dedikten sonra bu hataya, bazı ritim ve sesler bozuk geliyor

Orgu factory restore yaptıktan sonra seti yüklüyorum flash bellekten. Bu hatayı veriyor
"Warning
Some unreferenced resources have been found"
Tamam dedikten sonra bu hataya, bazı ritim ve sesler bozuk geliyor
Bu uyarı mesajı “Some unreferenced resources have been found” Korg PA900'de set yükledikten sonra karşılaşılan yaygın bir durumdur ve genellikle şu anlama gelir..

senin durumunda ritim ve seslerin bozulması, bu uyarının ötesinde bir sorun olduğunu gösteriyor...

Unreferenced Resources: Setin içinde yüklü olan bazı PCM sample’lar, sesler veya efektler hiçbir stil veya performans tarafından kullanılmıyor. Bu genelde zararsızdır.
Bozuk Ritim ve Sesler: Asıl sorun, setin içindeki stil veya performansların, artık mevcut olmayan veya eksik yüklenmiş PCM sample’lara referans vermesidir. Bu durumda ritimlerdeki davul, bass, zurna gibi sesler bozuk veya sessiz gelir.

Bunları dene..

Factory Restore yaptıktan sonra, sadece kendi setini yükle.
Başka setlerle karışmaması için flash bellekte sadece bu setin olduğundan emin ol.(Çok önemli)

Media > Load > YourSet.SET > PCM yolunu izleyerek tüm PCM dosyalarının yüklendiğinden emin ol.(çok önemli..)
Eğer “Load All” yerine tek tek yüklediysen, bazı sample’lar atlanmış olabilir.

Var ise.. KORG PA Manager yazılımı ile setin içeriğini analiz et:
Eksik sample bağlantılarını görürsün.
Hangi stilin hangi sample’a referans verdiğini kontrol edebilirsin.
Bozuk ritimleri düzeltip yeni seslerle eşleştirebilirsin.

Style Edit moduna girerek bozuk ritimleri aç.
Her bir track’in sesini kontrol et. Eğer “---” veya sessiz geliyorsa, uygun bir sesle değiştir.
PCM Drum Kit’leri doğru bağladığından emin ol..
Saygılar..

Şu an yapmaya uğraşıyorum. Elimdeki set 2012 de yüklenmiş. Bence çok eski. Yeni bir seti nerden ve nasıl temin edebilirim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.